وی ادامه داد: دفتر آموزش و پژوهش، مرکز توسعه فناوری و صنایع پیشرفته، دفتر توسعه و کاربرد فناوری و دفتر حمایت از مالکیت صنعتی این چهار دفتر هستند.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت، اظهار داشت: ۳ پروژه اساسی در سال ۱۳۹۸ در برنامه کاری مد نظر قرار دارد که رابطه صنعت و دانشگاه مهمترین محور آن با اجرای طرح تاپ بوده که این طرح به اختصار به طرح توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار شناخته میشود.
قبادیان، ادامه داد: موضوع بهره وری در بخش صنعت، معدن و تجارت دیگر طرح امسالمان است.
وی گفت: صنعت، معدن و تجارت بیش از ۳۰ درصد gdp کشور را به خود اختصاص داده است و سعی داریم تا موضوع انقلاب چهارم صنعتی را در این راستا دنبال کنیم که تاکنون کمتر با تحولات آینده به آن پرداخته شده است.
قبادیان ادامه داد: انقلاب چهارم صنعتی تمام ابعاد زندگی آحاد بشر را رقم خواهد زد که باید وارد این حوزه شویم.
بیشتر بخوانید: بررسی وضعیت صنایع کوچک و متوسط در انقلاب صنعتی چهارم
وی اظهار کرد: با توجه به مشکلات تحریمها، ۲۰ صنعت ارزبر را که بیشترین میزان ارز را برای ورود فناوری آن اختصاص داده میشد را شناسایی و در سال ۹۸ به سمت بومی شدن فناوریهای آنها حرکت میکنیم.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت با بیان اینکه طرح تاپ میتواند متحول کننده صنعت و ارتباطات و همکاریهای صنعت و دانشگاه و صنعت و جامعه باشد، گفت: تبدیل نقاط ضعف طرحهای گذشته به نقاط قوت در طرح تاپ دیده شده است.
وی افزود: تاپ ۲ بخش دارد که یک بخش آن تقاضا است و تمامی بنگاههای تجاری و معدنی و صنعتی را شامل میشود و سامانه آن امسال برای ثبت نام بنگاهها و معرفی نیازهایشان فعال شده است.
قبادیان ادامه داد: تاکنون ۶۷۹ بنگاه در سامانه تاپ ثبت نام و نیازهای علمی فناورانه خود را مطرح و ثبت کرده اند که تامین تقاضای فناورانه بنگاهها بخش دوم تاپ بوده و باید نیاز بنگاهها از طریق شرکتهای دانش بنیان و فناور تامین شود.
وی تصریح کرد: بیش از یک میلیون دانشجوی ارشد و دکترا داریم که اگر ۵ درصد از اینها را به سمت تاپ هدایت کنیم، حداقل پنجاه هزار مساله فناورانه و علمی صنعت و معدن و تجارت حل میشود.
قبادیان با اشاره به اینکه با طرح تاپ، موتور محرکه انقلاب چهارم صنعتی که نیروی متخصص و با دانش است را فراهم میکنیم گفت: نفوذ و رسوخ فناوری به بنگاهها با اجرای طرح تاپ رقم خواهد خورد و این یکی از بزرگترین طرحهایی است که در ۱۰۰ سال اخیر اجرا میشود.
وی تصریح کرد: ۵ استان برتر به لحاظ اهمیتی که به طرح تاپ داده اند و بیشترین ثبت نام بنگاهها را داشته اند، استانهای مرکزی، البرز، زنجان، قم و تهران هستند و بیشترین نیاز در استان البرز ثبت شده است.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت اظهار کرد: تاپ، خاص وزارت صمت نیست و یک طرح ملی محسوب میشود و در نفت و نیرو و کشاورزی و دادگستری و... میتواند نقش بازی کند و بهترین جای آن شورای عالی عطف میتوانست باشد.
قبادیان گفت: بیشترین ارتباط را با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت علمی و فناوری رییس جمهور در تاپ خواهیم داشت.
وی ادامه داد: با ستاد کل نیروهای مسلح به خاطر ثبت نام سرباز تاپها نیز ارتباط تنگاتنگی خواهیم داشت. اولویت ما در طرح تاپ به خاطر دانش پایه بودن طرح، بنگاههایی است که واحد r&d دارند. حدود ۳ هزار بنگاه واحد r&d دارند که بخش بیشتر آنها در همین سالها مجهز به این واحد شدند.
انتهای پیام/