سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معرفی مدیر جدید حوزه علمیه استان قزوین

حجت الاسلام محمد تقی سبحانی نیا به عنوان مدیر جدید حوزه علمیه استان قزوین معرفی شد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین ، در مراسمی از خدمات حجت الاسلام علی عباسی قدردانی و حجت الاسلام محمدتقی سبحانی نیا به عنوان مدیر جدید حوزه علمیه استان معرفی شد.

آیت الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه کشور در این مراسم در سخنانی به تشریح ماموریت‌های حوزه و روحانیت در عصر کنونی پرداخت و گفت : آیت الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه کشور در این مراسم گفت: حوزه‌های علمیه همواره در کنار مردم بوده اند و امروز نیز همپای آنان ایستاده و پاسخگوی شبهات هستند. 

وی بیان کرد: حوزه‌های علمیه با یک هزار سال قدمت در زندگی و جامعه تاثیر گذار بوده و ذات علمی داشته اند و همواره مولد علم و دانش و نظریات بدیع و جامعه ساز و تمدن آفرین بوده اند.

اعرافی تصریح کرد: حوزه‌ها در گذشته‌های دور شاید تنها پایگاه علمی عصر خود بودند و در دوره متاخر هم که این مراکز بیشتر شده همچنان در تولید علمی موثر هستند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور یادآورشد: شخصیت‌های بزرگی مانند ملاصدرا اندیشه‌هایی تولید و میراث ارزشمند فلسفی به جهان ارایه کرده که بسیاری از گره‌های کور جوامع با آن قابل حل و گشایش است و شیخ طوسی، خواجه عبدالله انصاری و شیخ مفید از دیگر افراد تاثیر گذار بوده اند و البته بخش زیادی از این میراث ارزشمند به جهان عرضه نشده است.

وی گفت: ابعاد اخلاقی، تهذیب نفس بر تارک حوزه علمیه درخشیده و می‌درخشد و بزرگانی در حوزه‌ها تربیت شده و خدمت کردند که حلقه‌های اخلاق و رفتار شدند که می‌توان به علمایی، چون مقدس اردبیلی، علامه طباطبایی، آیت الله بهجت به عنوان شخصیت‌های برجسته‌ای نام برد که از خود رها شده و به خدا پیوستند.

اعرافی بیان کرد: حوزه‌های علمیه همواره مردمی و وابسته به اجتماع بودند و از مردم تغذیه کرده و به جامعه خدمت کرده اند و در شرایط کنونی هم حوزه‌ای که از عشق به مردم فاصله بگیرد حوزه دینی نیست.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور یادآور شد: بزرگان حوزوی ما در گذشته در برابر نیازمندان و مردم زانو می‌زدند و برای همه مردم ارزش قایل بودند و ما باور داریم عالم دینی باید خود را فدایی مردم بداند و به آن‌ها خدمت کند.

اعرافی تصریح کرد: ما ریشه در تاریخی ارزشمند داریم و امروز هم حوزه‌های علمیه سرنوشت ساز و تمدن ساز و حاضر در صحنه‌های سیاسی هستند و می‌توانند در پیچ‌های تاریخی تاثیر گذار باشند.

وی افزود: ۲۰۰ جلد کتاب از علامه حلی داریم و افرادی، چون خواجه نصیر طوسی در زمان خود تاثیر گذار و نقطه عطف تاریخی بودند و آن را مدیریت کردند و امروز هم از این گنجینه ارزشمند می‌توان استفاده مناسب کرد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور گفت: همواره نقش‌های سیاسی از دل حوزه برخاسته و این نهاد در تغییرات اجتماعی موثر بوده لذا این جایگاه باید همچنان حفظ شود.

آیت الله اعرافی اضافه کرد: حوزه‌ها یک پیوستگی تاریخی هزار ساله و متصل به عصر معصومین دارند و هر چند در مقاطعی دچار حصر و بسط شده اند، اما پیوستگی آن‌ها با تاریخ قطع نشده و زنجیره حوزه‌ها همچنان محکم و برقرار بوده است.

وی افزود: حوزه‌های علمیه بیش از یک هزار سال ریشه تاریخی دارد و پیوست تاریخی آن ارزشمند است و این حوزه‌ها با درد و رنج و فقر انس داشته و امروز هم سینه‌های ما برای هر ضربه‌ای آماده است و در دفاع از مصایب مردم ستمدیده جهان آماده ایم و اعتقاد داریم هر کس احساس درد و رنج انسان‌ها را ندارد باید از حوزه برود، زیرا تحمل سختی برای اسلام و مردم در حوزه ضروری است.

حوزه‌ها گره گشای کشور در عبور از پیچ‌های تاریخی

مدیر حوزه‌های علمیه کشور یادآورشد: حوزه‌ها در ردیف هویت تاریخی کشور هستند و جوانان باید بدانند ما یک شناسنامه فرهنگی داریم که با حوزه اتصال دارد و امروز هم در خدمت مردم و انقلاب قرار دارند.

اعرافی اظهارداشت: حوزه علمیه قم در ۱۰۰ ساله اخیر در تبلیغ علوم دینی بسیار نقش آفرین بوده و در عصر کنونی رویکرد جدیدی پیدا کرده و قطب مراکز علمی و دینی و معارف دینی شده است.

وی بیان کرد: عصر پس از چهل سالگی انقلاب اسلامی در حوزه علمیه آغاز شده تا همه خلا‌های بزرگی که در مقابل حوزه است جبران کرده و به مطالبات مهم جامعه پاسخ دهد.

آیت الله اعرافی با اشاره به دیگر سیاست‌ها و رویکرد‌های حوزه گفت: تغییرات زیادی در تحقیقات حوزه صورت گرفته و مجموعه علوم اسلامی در قالب صد‌ها رشته بازسازی شده که در قم جدید رقم خورده وحجم زیادی از تحقیقات رقم خورده و در قلمرو‌های جدید ۱۰ هزار کتاب در ۳۰ جلد جمع آوری شده تا در تولید علمی و توسعه مرز‌های دانش اسلامی در قلمرو جدید استفاده شود.

وی بیان کرد: در حوزه فلسفه‌های غربی و ادیان و مذاهب هم در دوره جدید ورود کرده ایم و حوزه علمیه قم در عصر جدید به شکل بی سابقه بین المللی شده و ۱۴۰ ملیت در حال تحصیل در حوزه هستند و در ده‌ها کشور هسته تحصیل علوم دینی پایه ریزی شده است.

اعرافی گفت: توجه به تحصیل بانوان در حوزه علمیه قم از دیپگر رویکرد‌هایی است که امیدواریم از این ظرفیت برای تبلیغ امور دینی و عمل به رسالت‌های مهم بیشتر استفاده شود.

وی اظهارداشت: قم جدید پایگاه یک تفکر انقلاب اسلامی شده است و با فکر و تئوری خود جهان را تکان خواهد داد لذا رسالت امروز ما و شما سنگین است و در مقابل تحولات علم و فناوری وظیفه مهمی داریم و با تکیه بر ملت باید در مسیر تعالی گام برداریم.

حوزه‌های علمیه ۲۶۰ نوع رسالت دینی و فرهنگی دارند

وی در ادامه گفت: در حوزه‌های علمیه بیش از ۲۶۰ ماموریت و رسالت کوچک و بزرگ شناسایی شده و با علم، حکمت، اخلاق، شجاعت، روحیه انقلابی در همه قلمرو‌ها باید پیش روی کند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور تصریح کرد: حوزه‌های علمیه امروز با رقیبان قدرتمند و دشمنان متعددی روبرو هستند که باید جوانان مستعد به حوزه‌ها راه یابند و با زهد و اخلاق در مسیر تبلیغ دینی گام بردارند.

وی بیان کرد: کسانی که آماده سختی‌ها نیستند توصیه می‌کنیم به حوزه نیایند و از این پس سیاست مدیریت حوزه در استان‌ها در دو محور دادن اختیارات بیشتر به استان‌ها و توسعه کیفی است.

اعرافی گفت: از این پس دیگر همه تصمیمات در قم نخواهد بود و حوزه‌ها باید بر سرمایه‌های خود تکیه کنند و به جای توسعه کمی به کیفیت تحصیل و عمق بخشیدن به حوزه‌ها حرکت کنند تا بار دیگر تاریخ گذشته تکرار شود و کرسی‌های فقه و اصول شکل بگیرد و برنامه‌هایی در طراز حوزه انجام شود.

وی بیان کرد: در قزوین بزرگان و شخیت‌های طراز اولی، چون آیت الله زرآبادی، آیت الله علامه رفیعی و آیت الله باریک بین و شخصیت‌های دیگری بوده اند که جایگاه والایی دارند و امروز هم قزوین به عنوان خطه علم پرور و تاثیر گذار در کشور می‌تواند با تربیت شخصیت‌های ارزشمند در حوزه در ترویج علوم دینی نقش مهمی ایفا کند.

اعرافی تصریح کرد: باید از جایگاه بزرگ توسط حوزه و دانشگاه صیانت و بازخوانی شود تا در شکل گیری هویت نسل جوان تاثیرگذار باشد.

وی اظهارداشت: حوزه علمیه قزوین یک قطب در زمان خود بوده و ابنیه دینی و تاریخی ارزشمندی دارید که لازم است برای احیای آن اقدام کنید.

حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم عابدینی نماینده ولی فقیه در استان قزوین هم در این مراسم با اشاره به ضرورت پاسخگویی حوزه به نیاز‌های جامعه، گفت: مردم به قرآن، عالمان ربانی و معارف ناب اهل بیت (ع) نیاز دارند و حوزه‌های علمیه باید برای پاسخگویی به نیاز‌های روز برنامه ریزی و حرکت کنند.

زاهدی استاندار قزوین هم در ادامه این مراسم نظریه پردازی را یکی از مهمتربین رسالت‌های امروز حوزه‌های علمیه دانست و گفت: انقلاب اسلامی بر اساس نظریه «سیاست ما عین دیانت ماست»، شکل گرفته است، لذا بخش‌های مختلف نظام همواره نیازمند نظریه‌های جدید حوزه برای اداره کشور هستند.

انتهای پیام/ک

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.