سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عوارض مرگبار سیاهرگ‌های واریسی + روش‌های مقابله

در شرایطی که ممکن است به واسطه سیاهرگ‌های واریسی نگران زیبایی ظاهری پا‌های خود باشید، در واقع، ممکن است خطر جدی‌تر وجود لخته خون در یکی از بخش‌های حساس بدن، مانند مغز یا ریه در کمین شما باشد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سیاهرگ‌های واریسی از نظر ظاهری شرایطی ناخوشایند را ایجاد کرده و افراد بسیاری برای پنهان کردن آنها، به ویژه در ماه‌های گرم سال، لباسی می‌پوشند که شاید تمایلی به استفاده از آن نداشته باشند. اما باید توجه داشت که سیاهرگ‌های واریسی تنها یک مساله مربوط به زیبایی ظاهری نیستند و می‌توانند فرد را در معرض یک مشکل سلامت بالقوه مرگبار یعنی لخته‌های خون قرار دهند.


بیشتر بخوانید: با روش‌های خانگی و تخصصی درمان واریس آشنا شوید


مطالعه‌ای جدید در بیمارستان پانگ گونگ در تایوان نشان داده است که سیاهرگ‌های واریسی به طور قابل توجهی خطر مواجهه با لخته‌های خون خطرناک را افزایش می‌دهند.

طی این مطالعه داده‌های بیش از ۴۲۵ هزار نفر مورد بررسی قرار گرفتند. نیمی از این افراد دارای سیاهرگ‌های واریسی بودند و خطر ابتلا به ترومبوز سیاهرگی عمقی (DVT) در آن‌ها ۵.۳ برابر بیشتر بود.

ترومبوز سیاهرگی عمقی لخته خونی است که در سیاهرگ‌های عمیق بدن شکل می‌گیرد. به طور معمول، این لخته در پا‌ها تشکیل می‌شوند و موجب علائمی مانند تورم، درد، قرمزی یا تغییر رنگ پوست پا یا احساس گرما در منطقه تحت تاثیر قرار گرفته می‌شوند. گاهی اوقات نیز ترومبوز سیاهرگی عمقی با هیچ علامتی همراه نیست.

ترومبوز سیاهرگی عمقی خطرناک است، زیرا لخته خون تشکیل شده در پا می‌تواند به دیگر بخش‌های بدن سفر کند. لخته خون حتی می‌تواند موجب شرایطی به نام آمبولی ریوی شود که به واسطه وجود لخته خون در ریه شکل گرفته و مانع از تنفس می‌شود. این شرایط می‌تواند مرگبار باشد.

در شرایطی که ممکن است به واسطه سیاهرگ‌های واریسی نگران زیبایی ظاهری پا‌های خود باشید، در واقع، ممکن است خطر جدی‌تر وجود لخته خون در یکی از بخش‌های حساس بدن، مانند مغز یا ریه در کمین شما باشد. این اطلاعات نباید موجب هراس شما شود، بلکه باید انگیزه مقابله با سیاهرگ‌های واریسی را افزایش دهد. در ادامه با چند روش مفید برای مقابله با سیاهرگ‌های واریسی بیشتر آشنا می‌شویم.


استفاده از جوراب‌های واریس

جوراب واریس یکی از رایج‌ترین روش‌های بهبود و پیشگیری از سیاهرگ‌های واریسی است. جوارب‌های واریس محصولاتی زرق و برق دار نیستند، اما کار خود را به خوبی انجام می‌دهند. جوراب واریس گردش خون سالم در پا‌ها را تقویت می‌کند. گردش خون ضعیف مساله‌ای است که بیشتر افراد مبتلا به سیاهرگ واریسی با آن مواجه هستند. جوارب‌های واریس به طور کامل سیاهرگ‌های واریسی را بهبود نمی‌بخشند، اما کمتر قابل دیدن می‌شوند. همچنین، آن‌ها از تشکیل سیاهرگ‌های واریسی جدید پیشگیری می‌کنند.


انجام ورزش بیشتر

سیاهرگ‌های واریسی اغلب به واسطه یک سبک زندگی کم تحرک شکل می‌گیرند. پشت میز نشینی یا حتی ایستادن بیش از حد می‌تواند اثر منفی بر گردش خون انسان داشته باشد. بر همین اساس، اگر مستعد ابتلا به سیاهرگ واریسی هستید، انجام ورزش از اهمیت ویژه برخوردار می‌شود. بیشتر کارشناسان معتقدند که ورزش، به ویژه اگر به کاهش وزن منتج شود، یکی از بهترین روش‌ها برای پیشگیری از تشکیل سیاهرگ‌های واریسی جدید است و می‌تواند سیاهرگ‌های واریسی موجود را کمتر مشهود سازد. وزن اضافه بدن فشار بیشتری بر سیاهرگ‌ها وارد می‌کند که می‌تواند موجب تورم و مشهودتر شدن آن‌ها شود.


مصرف فیبر بیشتر

برخی پژوهش‌ها نشان داده اند که ممکن است بین یبوست و سیاهرگ‌های واریسی ارتباطی وجود داشته باشد. در واقع، نتایج یک مطالعه نشان داد کشور‌هایی که رژیم غذایی آن‌ها با کمبود فیبر مواجه است، به طور معمول موارد ابتلا به سیاهرگ‌های واریسی بیشتر است. پژوهشگران معتقدند کمبود فیبر به یبوست منجر می‌شود و فشار ناشی از یبوست فشار مضاعفی بر سیاهرگ‌ها وارد می‌کند که می‌تواند به تورم آن‌ها منجر شود.


استفاده از شاه بلوط هندی

گیاه دارویی شاه بلوط هندی که به نام شاه بلوط اسبی نیز شناخته می‌شود، احتمالا رایج‌ترین مکمل مورد استفاده برای درمان سیاهرگ‌های واریسی است. برخی مطالعات نشان داده اند که این گیاه دارویی می‌تواند به بهبود نارسایی سیاهرگی مزمن، شرایطی که در آن دریچه‌های سیاهرگ‌های پا به درستی کار نمی‌کنند و به بروز مشکلات گردش خون در پا منجر می‌شود، کمک کند. افراد بسیاری که به سیاهرگ واریسی مبتلا هستند به نارسایی سیاهرگی مزمن نیز مبتلا هستند و بالعکس.


استفاده از گوتو کولا

گیاه دارویی گوتو کولا نیز می‌تواند به بهبود نارسایی سیاهرگی مزمن کمک کند. برخی مطالعات نشان داده اند که این گیاه دارویی حتی علائمی مانند تورم و نشت از سیاهرگ‌ها را کاهش می‌دهد، از این رو، امتحان کردن این گیاه دارویی نیز ایده خوبی است.


مصرف بیوفلاونوئید‌ها

بیوفلاونوئید‌ها در مواد غذایی مانند توت ها، سبزی‌های برگدار، سیر، و پیاز یافت می‌شوند که می‌توانند سلامت سیاهرگ‌ها را تقویت کنند. از این رو، برای مقابله با سیاهرگ‌های واریسی می‌توانید مصرف مقادیر فراوان از آن‌ها را در برنامه غذایی خود قرار دهید. فلاونوئید‌هایی که در بیوفلاونوئید روتین وجود دارند، نشان داده اند که دیواره سیاهرگ‌ها را تقویت کرده و علائم سیاهرگ‌های واریسی را کاهش می‌دهند.

شما می‌توانید روتین را به شکل مکمل یا از مواد غذایی مانند سیب، میوه‌های مرکبات، انجیر، چای سیاه، چای سبز و گندم سیاه دریافت کنید.

منبع:عصر ایران

انتهای پیام/

۶ روش برای مقابله با عوارض جدی سیاهرگ‌های واریسی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.