سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تهران فقط تا ۱۰ سال دیگر آب دارد!

بر اساس اعلام بانک جهانی، سرانه مصرف آب خانگی برای کشور‌های بیابانی مانند ایران باید ۷۰ لیتر در شبانه‌روز باشد، اما اکنون این میزان ۱۵۵ لیتر است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  چراغ خطر تأمین آب استان تهران در حالی سوسو می‌زند که مسوولان بر این باورند اگر اکنون برای خاموش کردن آن تدبیری اندیشیده نشود، تا حدود ۱۰ سال دیگر با افزایش جمعیت به مرحله انفجار می‌رسد و پایتخت در چنگال بی‌آبی گرفتار خواهد شد.

سال‌هاست که بحران آب و بی‌آبی با سرنوشت ایران گره خورده است و تا همین شش ماه قبل و پیش از بارندگی‌های سیل‌آسا در ایران، آمار و ارقام مربوط به ذخایر آبی روی خط قرمز قرار داشتند. از سوی دیگر میزان مصرف آب در ایران حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد فراتر از میانگین جهانی است. در حالی که بر اساس اعلام بانک جهانی، سرانه مصرف آب خانگی برای کشور‌های بیابانی مانند ایران باید ۷۰ لیتر در شبانه‌روز باشد، اما اکنون این میزان ۱۵۵ لیتر است.

بحران آب در ایران تا حدی جدی است که حتی بارندگی‌های سیل‌آسای اخیر هم هر چند باعث شد سال آبی ۹۷ و ۹۸ از حیث بارش‌ها نسبت به متوسط بلندمدت یعنی مدت ۵۰ ساله، ۴۳ درصد افزایش و نسبت به سال گذشته آبی نیز تا اواسط خردادماه نیز ۱۰۳ درصد افزایش داشته باشد، مخازن نسبت به سال گذشته بیش از ۱۵ میلیارد متر مکعب از آب بیش‌تری برخوردار شوند، تعداد قابل توجهی از تالاب‌های ایران بین ۴۰ تا ۱۰۰ درصد آبگیری شوند، ذخایر سد‌های کشور نسبت به سال آبی گذشته ۱۶ میلیارد مترمکعب افزایش داشته باشد، اما باز هم جبران بی‌آبی‌ها را نکرد. زیرا گفته می‌شود ایران حدود ۱۰ سال خشکسالی داشته است.

بحران، پیش روی تأمین آب پایتخت

در این میان تأمین آب پایتخت که حتی در زمان حال هم با مشکل مواجه است، تا افق ۱۴۱۰ و با افزایش دو میلیونی جمعیت این استان به یک بحران جدی تبدیل شده است. البته برای تأمین آب تهران طرح‌هایی تعریف شده‌اند که برای تکمیل آن‌ها به شش هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است، اما به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران، این طرح‌ها که شامل سامانه جایگزین انتقال آب به البرز و تهران، طرح انتقال آب از رودخانه هراز به کن، طرح علاج‌بخشی سد لار و طرح تأمین آب شهر پردیس و منطقه ۲۲ تهران می‌شود، متوقف شده‌اند و همین موضوع بحران آب پایتخت را جدی کرده است.

سیدحسن رضوی از بی‌توجهی نمایندگان تهران به بحران آب این استان گله کرده و می‌گوید نه نمایندگان شهر تهران و نه مسئولان توجهی به طرح‌های تأمین آب تهران در دراز مدت ندارند. این در حالی است که در استان‌های دیگر از جمله البرز حساسیت دو چندان است. در حالی که اگر طرح‌ها متوقف شوند، در چند سال آینده تأمین آب یکی از دغدغه‌های شهر تهران، خواهد بود. در حال حاضر هم برای تأمین آب تهران با مشکل مواجهیم و آب البرز را به صورت میلی متری تأمین می‌کنیم. بیش از پنج ماه است که از نمایندگان تهران برای توضیح وضعیت آب این استان درخواست جلسه کرده‌ایم، اما آن‌ها وقت ندادند.

این در حالی است که برآورد‌ها نشان می‌دهد جمعیت تهران در افق ۱۴۱۰ دو میلیون نفر افزایش خواهد یافت. پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که تا سال ۱۴۱۰، ۵۸۰ هزار نفر به جمعیت پردیس، یک میلیون نفر به منطقه ۲۲ تهران و ۵۰۰ هزار نفر در حواشی تهران، به جمعیت اضافه شود و این موضوع بحران آب را جدی‌تر می‌کند. میزان مصرف فعلی شهر تهران سالانه یک میلیارد و ۵۰ میلیون متر مکعب است و به گفته رضوی اگر طرح‌های مذکور به موقع اجرا شوند، آب در تهران جیره‌بندی نخواهد شد.

به طور کلی میزان مصرف آب در استان تهران نیز ۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب است و ۷۰ درصد آب تهران از آب‌های سطحی و ۳۰ درصد از آب‌های زیر زمینی تأمین می‌شود. البته موضوع بحران آب پایتخت توسط وزیر نیرو به اطلاع هیأت دولت و رئیس جمهور رسیده است و باید منتظر ماند و دید تدبیر دولت و مجلس‌نشینان برای این بحران چیست.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

تهران ۱۰ سال دیگر بی‌آب می‌شود!

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۰۸ ۱۵ تير ۱۳۹۸
عمر ما که به ۱۰ سال دیگه نمی‌رسه.
.
۱۷:۳۷ ۱۵ تير ۱۳۹۸
مدیریت خیلی ضعیفه،
ناشناس
۲۰:۰۷ ۱۵ تير ۱۳۹۸
مدیریت؟؟؟؟؟چی هست؟!!!
ناشناس
۱۶:۰۷ ۱۵ تير ۱۳۹۸
زودتر میگفتید من تانکر های زیر زمینی مو پر کنم حمد اله بنزین ذخیره کردم این هم ذخیره میکنم
ناشناس
۱۵:۳۱ ۱۵ تير ۱۳۹۸
این همه بارون این همه برف این همه رحمت
ناشناس
۱۵:۱۲ ۱۵ تير ۱۳۹۸
تهران بخش بزرگی از منابع کشور رو مصرف میکنه و ما شهرستانها بی نصیب میمونیم. هیچ فایده ای هم ندارند
ناشناس
۲۲:۴۷ ۱۵ تير ۱۳۹۸
۶۵درصد آب شیرین(نه آب شرب) کشور در بخش کشاورزی و ۲۰ ودرصد در بخش صنعت و مخصوصاً صنایعی مثل ذوب آهن و مس و آلومینیوم مصرف میشه که در تهران نیست. این طرز فکر که تهران با شهرستانها در تقابل و ستیزه به نفع هیچکس نیست. باید مدیریت درست باشه. متاسفانه در مجلس هم شاهدیم نماینده ها بجای آبادانی کشور در تقسیم بودجه بفکر این هستند که برای حوزه انتخابیه خودشون بودجه بگیرند ولو بیمصرف اما با کارکرد تبلیغی در انتخابات. همه ما ایرانی هستیم. تهرانی و شهرستانی نداریم...
محمد
۱۴:۵۹ ۱۵ تير ۱۳۹۸
اشتباه ما ایرانیا بخاطراینه که ازآب آشامیدنی براشستن استفاده میکنیم که درکشورهای دیگر آب آشامیدنی روباآب شست وشو جدامیکنن نه اینکه بزوربارورسازی ابر بارون بیادچون ممکنه بااینکارضررهای میلیارددلاری یایورویی ویا...متوجه اونابشه!
هادی
۱۴:۵۰ ۱۵ تير ۱۳۹۸
پس اینهمه باران وسیل ها وسدها پر شد چی شد
بنده خدا
۱۴:۰۷ ۱۵ تير ۱۳۹۸
بانک جهانی اشتباه کرد.....اسرايیل هم میگفت ایران درگیر کم آبیه و نیازمند به آب ....همه دیدیم برکت باران امسال رو........البته این حرف بنده دلیل بر اسراف و هدر دادن آب نیست.....از این جهت گفتم که کار دست خداوند هست......از وقتی که بشر یکم احساس کرد درباره همه چیز میدونه همه بشریت به خاک سیاه نشستن....
فاضل کیانمهر
۱۳:۵۹ ۱۵ تير ۱۳۹۸
آنچه باعث کم آبی در تهران است ضعف مدیریت در استفاده از منابع سطحی و زیر سطحی آب است, بویژه در بخش کشاورزی....؟
ناشناس
۱۳:۴۸ ۱۵ تير ۱۳۹۸
اسراف حرامه
فراهانی
۱۳:۴۷ ۱۵ تير ۱۳۹۸
تهران 10 سال دیگه اب داره!شما یا از قدرت خدا اطلاع ندارید. یا موجودی هستید که همیجوری بزرگ شدی. توازفردای خودت چه میدانی که 10 سالو پیش بینی میکنی
ناشناس
۱۲:۵۹ ۱۵ تير ۱۳۹۸
همش ضعف مدیریت و بحران مدیریتی است. اینهمه باران بارید چه کردید و آب را چگونه مدیریت کردید؟
محمد
۱۲:۴۱ ۱۵ تير ۱۳۹۸
مدیریتی وجود ندارد
ناشناس
۱۱:۵۷ ۱۵ تير ۱۳۹۸
آب که تموم بشه هرکسی برمیگرده شهر خودش تهران کوچیک میشه
khabari
۱۱:۴۵ ۱۵ تير ۱۳۹۸
تاچندروزپیش همه ناراحت بودندچراسیل کشوررابرد.حالاناراحت بی ابی.نبودن مدیریت اب نتیجش همین میشه.
ناشناس
۱۰:۵۰ ۱۵ تير ۱۳۹۸
راهكارها اين است كه پايتخت سياسي از تهران جدا شود. امكانات درماني و درآمدي فقط در تهران متمركز نشود
ناشناس
۱۰:۴۴ ۱۵ تير ۱۳۹۸
چرا از ورود مهاجرین به شهر بزرگ تهران جلوگیری نمیشه؟؟؟؟
مهدی
۰۹:۵۷ ۱۵ تير ۱۳۹۸
باید از همین حالا دستگاه میزان مصرف هر شهروند نصب گردد و مشخص گردد چقدر سهمیه هر شهروند هست تا خودش مدیریت کند فقط در کلان شهر ها
ناشناس
۰۹:۱۷ ۱۵ تير ۱۳۹۸
اي داد بيداد
رضا
۰۹:۱۵ ۱۵ تير ۱۳۹۸
اینکه غمی ندارد می توان در روی زمین با تمهیداتی زیربنائی ساختارهائی برای نگهداری - ذخیره - و هدایت روان آبها ایجاد کرد.....و با کمک از نقشه های هواشناسی و کارهای دقیق کارشناسی شده تمام ابرهای عبوری از روی سرزمین ایران را قبل از ورود به آسمان ایران و در حین عبور از آسمان ایران باران زا کرد و از این ابرها هنگام عبورشان حداکثر استفاده را کرد بسیاری از کشورها با همین روشهای کارشناسی شده نه تنها آب شیرین تهیه میکنند بلکه با هدایت و مدیریت و ذخیره این آبهای استحصال شده کم آبی و نیاز خودشان را برطرف میکنند فقط شرط اساسی این است که زیرساختها نیز از قبل آماده باشد تا روان آبهای طبیعی و مصنوعی حاصل از بارشهای جوی تبدیل به سیل و سیلاب نشوند................
M
۱۰:۳۰ ۱۵ تير ۱۳۹۸
ایییی ماشاااللله ایییی باریک اللله
ایرانی
۰۹:۱۱ ۱۵ تير ۱۳۹۸
با جدا سازی پایتخت سیاسی و اقتصادی، جمعیت تهران حداقل نصف خواهد شد و تمام مشکلات ترافیک، آلودگی هوا، کم آبی، نبود مسکن و ... در تهران حل خواهد شد.
ناشناس
۰۸:۴۰ ۱۵ تير ۱۳۹۸
به شهرداری ها بگویید اینقدر چمن نکارند که اب مصرف نشود.
ناشناس
۱۰:۱۳ ۱۵ تير ۱۳۹۸
احسنت