وی ادامه داد: سازوکارها برای عرضه زیره سبز در بورس کالا فراهم شده و به مرور شاهد باز شدن پنجره جدیدی در اقتصاد کشاورزی ایران هستیم که این اتفاق در این شرایط تحریم و بحران اقتصادی میتواند دورنمای روشنی را برای بخش کشاورزی ایران رقم بزند.
این نماینده مجلس گفت: براساس فرموده مقام معظم رهبری در سال رونق تولید باید از همه امکانات داخلی برای حمایت از تولید داخلی و تولیدکنندگان کشور استفاده کنیم که مکانیسم بورس کالای ایران در این زمینه میتواند یاری دهنده تولید به خصوص در بخش کشاورزی باشد.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: با توجه به عرضه موفق زعفران در بورس کالا، زیره هم میتواند با ورود به بورس از مزایای آمارهای شفاف و کشف نرخهای عادلانه برخوردار شود تا کشاورزان این حوزه به سودهای واقعی حاصل زحمات خود دست پیدا کنند.
بیشتر بخوانید: کشاورزان هشدارهای هواشناسی را جدی بگیرند/ ضرورت برقراری سیستم تهویه مناسب در واحدهای مرغداری
این نماینده مجلس با تاکید بر شفاف سازی قیمت محصولات در بورس کالا بیان کرد: ماهیت بورس کالا بر شفاف سازی و کشف قیمت است و با توجه به تولید قابل توجه زیره در کشور، قرار گرفتن این محصول بر تابلوی بورس به رشد انگیزه تولیدکنندگان و رونق صادرات منجر میشود.
به گفته وی، زیره ایران در دنیا مورد توجه است البته رقبایی همچون هند در بازار این محصول حضور دارند که در صورت رسیدن سودهای واقعی به تولیدکنندگان این بخش در پی رونق معاملات زیره بورسی، میتوانیم به افزایش تولید و صادرات زیره در سالهای آینده امیدوار باشیم.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه شیوه آموزش و تبلیغات در دنیای امروز متفاوت شده است، اظهار کرد: در حال حاضر بیشتر کشاورزان از تلفن همراه و اینترنت استفاده میکنند و فرصت مناسبی در برای مسوولان بخش کشاورزی و بورس فراهم شده تا اطلاع رسانی و آموزشهای لازم را از طریق تلفن همراه انجام دهند.
این نماینده مجلس با اشاره به این که تولید زیره اقتصادی است تصریح کرد: این محصول کم آب بر بوده و در شرایط دیم به خوبی تولید میشود بنابراین محصول مناسبی برای رشد تولید و صادرات است که در صورت آشنایی کشاورزان و حمایت مسوولان با رونق معاملات زیره سبز در بورس مواجه خواهیم شد.
افضلی در پایان گفت: یکی از مشکلات ساختاری در روند تولید و فروش محصولات کشاورزی، وجود واسطههای پر شمار با منابع مالی مناسب است که این امر به کشاورز و تولید کشور ضربه میزند. از این رو باید همه تلاش کنیم با ورود محصولات کشاورزی و فروش مستقیم محصولات به مصرف کنندگان، سود اصلی فروش کالاها به جیب کشاورزان رود که این در خودکفایی انواع محصولات کمک کننده خواهد بود.
انتهای پیام/