سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اتفاقات مهم بازار مسکن در دوسال گذشته/ ارزانی مسکن در راه است؟

بررسی وضعیت بازار مسکن شهر تهران در ۲۷ ماه گذشته نشان می‌دهد که در ماه‌های اردیبهشت، خرداد، شهریور و اسفند بالاترین تورم ماهانه مسکن اتفاق افتاده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  آمار گویای آن است که از ابتدای سال ۱۳۹۶ تا کنون در نیمه اول، سه بار و در نیمه دوم این سال‌ها یک بار شاهد ایجاد التهاب قیمت ماهانه در بازار مسکن بوده‌ایم و شروع هر سال با آرامش نسبی قیمت همراه بوده است.

 بررسی وضعیت بازار مسکن شهر تهران در ۲۷ ماه گذشته نشان می‌دهد که در ماه‌های اردیبهشت، خرداد، شهریور و اسفند بالاترین تورم ماهانه مسکن اتفاق افتاده و در ماه فروردین ثبات نسبی قیمت بر بازار حاکم بوده است. شهریورماه ۱۳۹۷ هیجان بازار مسکن پایتخت با ۹.۷ درصد افزایش ماهانه قیمت به نقطه اوج خود در سال گذشته رسید و پس از آن تا بهمن ماه با میانگین ۴.۳ درصد به تدریج فروکش کرده است. سپس در اسفندماه با توجه به افزایش حجم خرید و فروش ناشی از انتظارات تورمی، رشد ماهانه قیمت به رقم ۸.۸ درصد رسیده است.

در سال جاری نیز تا کنون ماه اردیبهشت با ۱۲.۵ درصد رشد ماهانه، بالاترین میزان افزایش قیمت را به خود اختصاص داده و البته دومین ماه از سال جاری، رکورد بالاترین میزان افزایش ماهیانه قیمت از ابتدای سال ۱۳۹۶ تا کنون را به خود اختصاص داده است. در خردادماه قیمت مسکن شهر تهران رقم بی‌سابقه ۱۳.۳ میلیون تومان در هر متر مربع را لمس کرد که تورم ۴.۹ درصد ماهانه و ۱۰۴ درصد سالانه را نشان می‌دهد.

هرچند عمده کارشناسان معتقدند که بازار مسکن در حال نزدیک شدن به نقطه اشباع قیمتی است، اگر روال دو سال گذشته ادامه پیدا کند، ممکن است در شهریورماه با افزایش نسبی قیمت مواجه شویم و در نیمه دوم سال به ثبات نسبی قیمت برسیم.

منحنی تورم ملکی در پایتخت نشان می‌دهد که اوضاع قیمت ماه‌های فروردین معمولاً آرام بوده است. فروردین ۱۳۹۶ قیمت مسکن شهر تهران در مقایسه با ماه قبل از آن ۴.۳ درصد کاهش یافت. فروردین ۱۳۹۷ نیز میانگین قیمت ماهانه ۲ درصد افت کرد. فروردین ۱۳۹۸ هم با وجود قرار گرفتن در بازه تورم سه ماهه، میانگین رشد قیمت مسکن شهر تهران نسبت به ماه قبل از آن تنها افزایش ۲.۱ درصد را نشان داد.

بازار مسکن در فاز بالانس قیمت

از ابتدای سال جاری بازار مسکن شهر تهران با سنگین‌تر شدن وزن تورم در مناطق جنوبی در مسیر تعادل قیمتی قرار گرفت؛ نشانه‌هایی نیز از رشد منفی قیمتی در دو منطقه بروز کرده است.

تحولات بازار مسکن پایتخت نشان می‌دهد پس از ایجاد فضای هیجانی در نیمه شمالی شهر تهران که در سال گذشته اتفاق افتاد، از اواخر سال ۱۳۹۷ رشد قیمت به مناطق جنوبی تغییر مسیر داد. در سال قبل معمولاً در هر ماه مناطق ۵ و ۱ به ترتیب بالاترین رشد قیمت مسکن شهر تهران را به خود اختصاص می‌دادند. در هفت ماه ابتدای سال ۱۳۹۷ منطقه ۵ پیشتاز تورم ملکی بود، تا این‌که از آبان ماه برای اولین بار این رتبه به منطقه ۹ رسید و در ادامه به تدریج از سرعت رشد قیمت در مناطق شمالی کاسته و به رشد مناطق جنوبی افزوده شد.

در خردادماه امسال نیز منطقه ۱۰ با ۱۳۴ درصد افزایش نقطه به نقطه قیمت مسکن، رکورددار بالاترین میزان رشد سالانه بود و منطقه ۱ با ۸۹ درصد کمترین افزایش را به ثبت رساند. هم‌اکنون میانگین قیمت در منطقه ۱۰ به ۹ میلیون و ۴۲۱ هزار تومان رسیده است. خردادماه سال گذشته این رقم ۴ میلیون و ۲۳ هزار تومان بود.

در شرایطی که در خردادماه ۱۳۹۸ میانگین رشد قیمت آپارتمان در تهران ۱۰۴ درصد به ثبت رسیده، این نرخ در مناطق ۱۰ تا ۲۰ به ترتیب ۱۳۴، ۱۲۹، ۱۰۴، ۱۱۴، ۱۰۰، ۱۰۳، ۱۰۲، ۱۰۰، ۱۰۸، ۱۰۵ و ۱۱۰ درصد افزایش را نشان داد. با این حال در دو منطقه ۱۴ و ۱۵ تورم ماهانه، منفی شد. در منطقه ۴ نیز تنها ۰.۷ درصد رشد قیمت ماهانه را شاهد بودیم که می‌تواند پیش نشانه‌ای از ورود تدریجی بازار مسکن به فاز رکود تلقی شود.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

نگاهی به وضعیت بازار مسکن در ۲۷ ماه گذشته

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۷:۵۹ ۱۵ تير ۱۳۹۸
دولتی که نتونه قیمت سیب زمینی را کنترل کنه مسکن دیگه هیچی
احمد
۰۰:۳۱ ۱۵ تير ۱۳۹۸
خودرو چرا اینقدر گران شده از مسکن هم گرانتر وقتی یه خودرو چهارصد میلیونی شده دونیم میلیارد معلومه خونه هم باید گرون بشه تازه خودرو کالای مصرفی است ولی زمین وارد نمیشه چرا کسی از گرانی خودرو حرفی نمیزنه میخوان تحت شعاع قرارش بدن درصورتی علت همه گرانی ها قیمت خودرو است
ناشناس
۲۳:۵۲ ۱۴ تير ۱۳۹۸
توروخدامسئولین بیدارشیدگرونی بیدادمیکنه خونه گرون میوه گرون گوشت گرون
ناشناس
۲۱:۱۴ ۱۴ تير ۱۳۹۸
من در بزرگترین کارگزاری املاک تهران نظافتچی هستم این چیزی که خودم با چشمم میبینم الان 3 ماهه یک معامله شخصی نداشتیم فقط دلالان با هم معامله کردن برای همین به حدی فشار روی مدیریت هست از بابت حقوق کارمندان و ... که این هفته مدیریت میز ها رو به املاک های دیگه اجاره داد و همشون میگن قیمت خونه میاد پایین مطمئن باشید
ناشناس
۲۰:۴۲ ۱۴ تير ۱۳۹۸
تا زمانی که دلال ها در زمین و مسکن وجود دارد گرانی مسکن ادامه دار خواهد بود کافی است چند دلال زمین و مسکن اعدام شود قیمت زمین ومسکن به نصف کاهش خواهد یافت امتحانش ضرر ندارد
رضا
۲۰:۲۹ ۱۴ تير ۱۳۹۸
این حرفه درستی نیستی و مطمعن باشید ارزون نمیشه مسکن و دله خودتونو خوش نکنید اخه کدوم مالک میاد خونه ای که در اتاقش رو دونه ای 4 میلیون شده خرید. میله گرد گرون شده استفادا کرده امتیاز برق که از 300 رسیده به یک میلیونو سیصد
خرید خونشو ارزون کنه فرض محاله
ناشناس
۲۰:۲۷ ۱۴ تير ۱۳۹۸
قیمت های مسکن واقعا توهمی است مگه سلیقه ای میشه قیمت روی چیزی گذاشت ؟؟؟
ناشناس
۱۹:۵۸ ۱۴ تير ۱۳۹۸
یکی از دلایل افزایش قیمت مسکن و اجاره وابستگی مبلغ کمیسیون بنگاه مسکن به قیمت است چرا نباید مبلغ کمیسیون بنگاه مسکن ثابت یا منطقه ای ،یا وابسته به متراژ باشد .
ناشناس
۱۹:۰۱ ۱۴ تير ۱۳۹۸
سیاست دولت اینجوری هست ثابت شده هست تا جون داره گران می کند مصالح و اجاربها و ساختمان به فرض ساختمانی که سال گذشته 100 میلیون بوده امسال کرده400میلیون بعد میاد میگه ارزون می کنیم اینجا سوال پیش می اید چقدر؟ میادمیگه20 میلیون ارزونتر شده مسکن و اینجوری مردم چقدر خوشحالی وشادی می کنند.
ناشناس
۱۸:۴۴ ۱۴ تير ۱۳۹۸
اگرخود دولت مردان بخواهند قیمت مسکن را خیلی می توانند کاهش دهند متاسفانه خودشان صاحب چندین خونه و ویلا هستند و بانی اصلی گرانی هم خودشان هستندو قشر ضعیف و بدبخت بیچاره را درنظر نمی گیرندچون همان روز اول در شرایط سخت زندگی قرار نگرفته اند که بدانند نداشتن پول اجاره و نداشتن نان شب سربه زمین گذاشتن با شکم گرسنه چقدر سخت هست متاسفم
ناشناس
۱۸:۳۸ ۱۴ تير ۱۳۹۸
اقایون مسئول فکری هم برای کاهش قیمت مصالح ساختمانی تولید داخل خودمان کنند.خواهشا تقاضا مندم برادران خبرتگار پیگیر این مورد هم باشند. حداقل کاری که دولت می تواند بکند دفترچه خرید دولتی مصالح صادرکند برای ساختمان سازان
ناشناس
۱۷:۲۱ ۱۴ تير ۱۳۹۸
مسکن یکی از کالاهایی است که تقریبا تمام نهاده های آن داخلی است ولی به دلیل بی برنامگی دولتها هرچند سال یکبار قیمت آن دو تا سه برابر میشود و اقشار ضعیف تا میخواهند خود را به سایه ی مسکن برسانند با رشد قیمت‌ها دوباره چندین سال باید در حسرت و انتظار بمانند و از داشتن سرپناه دور افتاده یا برای همیشه نا امید شوند . اگر مسئولین خودشان خانه نداشتند و مستاجر بودند مطمئنا الان راه حل خوبی پیدا کرده بودند اما چه سود وقتی چنین نیست . مشکل مسکن و اشتغال و سلامت مختص فقیر و فقرا است .اغنیا در اوج‌ رفاه هستند فرق نمی کند رکود باشد یا تورم . تحریم باشد یا نباشد .
ناشناس
۱۶:۲۵ ۱۴ تير ۱۳۹۸
به زودی شاهد افت 50درصدی قیمت مسکن میشیم با اطمینان کامل اینا میگم به همین روزا دلان سکته میزنه
حمید
۱۸:۰۹ ۱۴ تير ۱۳۹۸
خدا کنه بشه. ولی وقتی تو مملکت همه چی ۴ یا ۵ برابر شده نمیشه توقع داشت مسکن ۵۰ درصد افت کنه
ناشناس
۱۹:۰۲ ۱۴ تير ۱۳۹۸
خدا کند اینجوری باشه که میگید
ناشناس
۱۹:۱۰ ۱۴ تير ۱۳۹۸
خیلی ساده ای تو کشور ما هرچی که گرون بشه دیگه عمرا ارزون نشه
ناشناس
۱۶:۰۹ ۱۴ تير ۱۳۹۸
دلال های مسکن و زمین پول نفت در می آورند و مالیات هم نمی دهند اگر کسی بخواهد زمین بفروشد ۲تا ۳ دلال با هماهنگی بنگاه دار زمین را خریده و دست بدست می کنند و به خریدارواقعی می فروشند این وسط حدود ۲۰درصد از قیمت زمین را افزایش می دهند و سود می کنند بدون اینکه جایی ثبت شود و مالیات داده شود لطفا وزارت اطلاعات وارد شود متوجه این جریان بشود چون اتحادیه املاک در این خصوص وارد نشده و ظاهراً همه چیز هم خوب جلوه می دهند
ناشناس
۱۴:۰۳ ۱۴ تير ۱۳۹۸
ای داد ای داد از این همه بیداد
ناشناس
۱۱:۳۷ ۱۴ تير ۱۳۹۸
ارزانی مسکن دروغی بیش نیست
ناشناس
۱۰:۳۰ ۱۴ تير ۱۳۹۸
عمرا ارزون بشه. فعلا که روز به روز داره میره بالاتر چه خریدار باشه چه نباشه
ناشناس
۱۰:۰۶ ۱۴ تير ۱۳۹۸
خدا لعنت کنه دلال های مسکن و خودرو
اکبر
۰۹:۵۵ ۱۴ تير ۱۳۹۸
اقایان فکری به حال مسکن کنید