سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

درمان هدفمند با دارو‌های نوترکیب/ انهدام بیماری‌ها با لشکر دقیق دارویی

دارو‌های نوترکیب بهترین، بی خطر‌ترین و هدفمندترین درمان‌های حوزه خود ارائه می دهد، دارو‌هایی که به زبان کاملا ساده مثل موشک نقطه زن با دقت بسیار بالا عمل می کنند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ، درسال‌های اخیر صحبت از دارو‌های پیشرفته ای به نام دارو‌های نوترکیب به میان آمده است که از نوع دارو‌های استراتژیک برای هر کشوری محسوب می شود.
 
در ادامه این گزارش شما  را با مفهوم این دارو‌ها و وضعیت تولید آن‌ها در ایران بیشتر آشنا می کنیم.

 

 

تعریف دارو‌های نوترکیب

در این خصوص  حمیدرضا رحیمی مدرس دانشگاه و مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد  می گوید: برای تعریف دارو‌های نوترکیب ابتدا باید تعریف درستی از علم بیوتکنولوژی (زیست فناوری) داشته باشیم، بیوتکنولوژی یعنی برای تولید فراورده‌های مورد نیاز انسان‌ها، از باکتری و سلول‌های موجودات زنده استفاده کنیم، به طور مثال میرتوان به تولید و تبدیل قند به اسید و یا الکل توسط باکتری اشاره کرد. از تولیدات بسیار مهم توسط این علم می توان به پروتئین‌های مورد نیاز اشاره کرد که به انواع تشخیصی و درمانی تبدیل می شوند.

وی ادامه می دهد:  به زبان  ساده دارو‌های نوترکیب دارو‌هایی هستند که سلول بیمار را در بدن شناسایی و فقط به همان سلول به صورت کاملا هدفمند حمله می کنند و آن را از بین می برند و به سلول‌های دیگر آسیب نمی‌رسانند.
 
رحیمی می گوید: سالهاست که این نوع دارو‌ها در دنیا تولید می‌شود و یکی از محورهای اصلی این دارو‌ها درمان سرطان است، چون سلول‌های سرطانی پروتئین‌های غیر طبیعی از خود نشان می دهند که این هدف خیلی خوبی برای دارو‌های نوترکیب است که با تشخیص آن‌ها می توان به صورت مشخص فقط آن سلول سرطانی را از بین برد، ولی در شیمی درمانی‌های رایج این مهم اتفاق نمی‌افتد،
 
وی تصریح می کند: در فرایند شیمی درمانی، داروی سمی وارد بدن می‌شود و هرجایی که تکثیر سلولی زیاد بود را مورد حمله قرار می دهد به این خاطر است که در این روش مو‌های بدن می ریزد و حتی سلول‌های مغز استخوان هم از این حملات در امان نیستند، ولی در روش نوترکیب این موارد اتفاق نمی‌افتد.

مدیرروابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید می کند: در دنیا شرکت‌هایی به تولید این دارو‌ها صورت انحصاری می پردازند، ولی شرکت‌هایی هم هستند که این اجازه به آن‌ها داده شده تا با کپی کردن این محصولات را تولید کنند، البته نمونه مشابه   این محصولات کاملا شبیه اصل آن نیست، ولی در بدن انسان اثر مشابه دارد.
 

 

 

تولید دارو‌های نوترکیب در ایران

 رحیمی معاون روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد می گوید: با توجه به سخنان رهبرمعظم انقلاب و تاکید ایشان بر پیشرفت در موضوع زیست فناوری ستادی به همت معاونت علمی ریاست جمهوری،  ستاد توسعه زیست فناوری تشکیل شده است که با زحمت فراوان در این حوزه به حمایت از پژوهشگران برای تولید دارو‌های زیست فناوری می پردازد.

وی ادامه می دهد: خوشبختانه ایران مجوز تولید دارو‌های نوترکیب را دارد و وزارت بهداشت هم در این زمینه خوب عمل کرده و شرکت‌هایی که به تولید این دارو‌ها می پردازند را حمایت کامل می کند. از جمله دارو‌هایی که در این شرکت‌ها تولید شده می توان به هورمون رشد و فاکتور ۸ انسانی اشاره کرد.

 رحیمی گفت: باتوجه به تحریم‌های خارجی، با نگاه به توانمندی‌های داخلی می توان کشور را از تنگنا‌ها نجات داد و اگر این حمایت‌ها ادامه پیدا کند می توان ۳ تا ۴ سال آیند ۲۰ تا ۲۵ نوع دیگر از این دارو‌ها را تولید کرد و از واردات آن‌ها بی نیاز شد و از هدر رفت ارز جلوگیری کرد.

حال که با مفهوم کلی این دارو‌ها، موارد استفاده و وضعیت آن در ایران آشنا شدیم بهتر است یکی از بهترین شرکت‌های تولید کننده این دارو‌ها را هم بشناسیم.
 
 


ساخت دارو‌های نوترکیب حیاتی در سامان دارو هشتم

 امیر حسین مقصودی مدیرعامل شرکت سامان دارو هشتم  می گوید: شرکت سامان دارو در سال ۱۳۸۷ تاسیس شده است و در سال ۱۳۸۹ تصمیم می گیرد که همزمان با ساخت کارخانه، تولید مولکول فاکتور ۸ را آغاز کند و در سال ۱۳۹۳ موفق به تولید آن شد و از سال ۹۳ تا ۹۵ آزمایش ها و دریافت جی ام پی این محصول به طول می‌انجامد و در سال ۹۵ به طور رسمی وارد بازار می شود.

وی ادامه می دهد: این شرکت توانسته تا سال ۹۷ حدود ۵۰ درصد نیاز کشور به تولید این دارو را تامین کند و برای سال ۹۸ بنا دارد تا به ۱۰۰ درصد نیاز کشوردر این زمینه پاسخ دهد.

 امیرحسین مقصودی گفت: این شرکت علاوه بر فاکتورهشت ، پنج محصول دیگر در حوزه دارو ها‌ی ضد سرطان برای تولید در نظر گرفته که با سرمایه گذاری  آستان قدس رضوی مراحل توسعه آن آغاز شده است.

مدیرعامل شرکت سامان دارو هشتم در حوزه صادرات این محصول می گوید: با توجه به قوانین  وزارت بهداشت  تا زمان تامین کامل نیاز داخل اجازه صادرات داده نمی شود چون این شرکت امسال برنامه برای پوشش کامل بازار داخل دارد بنابراین صادرات هم در دستور کارش است.

 امیرحسین مقصودی درباره تاثیر تحریم‌ها و توانایی داخل برای رفع نیاز به خارج می گوید: درصدی از مواد اولیه مورد نیاز شرکت وارداتی است و جزو تحریم‌ها است و برای آن‌هایی هم که تحریم نیستند مشکل انتقال ارز وجود دارد، اگر وزارت بهداشت سازوکاری تهیه کند که بتوان این مواد اولیه را در داخل تولید کرد هم از هدر رفت ارز جلوگیری می شود و هم امنیت این دارو که جنبه حیاتی دارد حفظ خواهد شد.

لازم به توضیح است داروی فاکتورهشت برای بیماران هموفیلی بسیار ضروری است.
 

 

توجه به دانشمندان زیست فناور راهی برای برون رفت از قفس تحریم‌ها

 
دارو‌های نوترکیب بهترین، بی خطر‌ترین و هدفمندترین درمان‌های حوزه خود ارائه می دهد. دارو‌هایی که به زبان کاملا ساده مثل موشک نقطه زن با دقت بسیار بالا عمل می کنند وچه از این بهتر که بیمار بتواند با کمترین هزینه و عوارض نزدیک به صفر به بیماری خود پایان دهد.
 
با اینکه این درمان در دنیا جزو متداول‌ترین‌ها محسوب می شود، ولی در کشور ما هنوز در ابتدای راه است و مانند کودکی که در ابتدای راه رفتن باید دست او را گرفت و کمکش کرد این حوضه فعالیت هم نیاز به توجه و کمک خالصانه مسئولان دارد.

محققان کشور ما از باهوش‌ترین و کارآمد‌ترین دانشمندان جهان هستند، این ادعا را آمار‌های جهانی و اول شدن هر ساله ایران در منطقه آسیا در تولید علم ثابت می کند.
 
پس با بها دادن به این عزیزان ودرک و ایمان هرچه بیشتر به توانمندی‌های داخلی می توان با خیال راحت به ایرانی پیشرفته اندیشید وبه روی تحریم‌ها و حیله‌های دشمنان لبخندی زد و از آن‌ها به سلامت عبور کرد.

انتهای پیام//پ.د

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.