دبیر علمی همایش ضمن تبریک دهه کرامت و میلاد باسعادت حضرت معصومه (س) اظهار داشت: ازنظر علم و تجربه این ۴۰ سال انقلاب اسلامی بسیار ارزشمند است و بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی نیز نقشه راهی تبیین راه آینده است که نخبگان و پژوهشگران باید این بیانیه ارزشمند را تحلیل کرده تا مباحث و مضامین در بهطور خاص و عام در اختیار مردم و پژوهشگران قرار بگیرد.
محمدرضا خوشرو افزود: پس از فراخوان علمی حج و گام دوم انقلاب، مقالات بسیار خوبی ارسال شد که این مطالب بسیار مفید و کاربردی برای همگان بود که بخشی از این مقالات در آینده تبدیل به کتاب میشود.
پژوهشگر حوزه حج نیز در این همایش با بیان اینکه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در آغاز ۴۰ سال دوم صادر شد و یک نقشه راهبردی برای آینده است که همه آحاد ملت جمهوری اسلامی را برای مسیری جدید آماده میکند، عنوان کرد: در هر تشکیلاتی لازم بوده نقشه راهی وجود داشته باشد تا جنبههای راهبردی، افق و چشماندازها و بارقههای امید را در دل مردم روشن کند.
حجتالاسلاموالمسلمین سید محمدصادق موسوی نصب با اشاره به برخی از کلیدواژههای بیانیه گام دوم انقلاب افزود: انقلاب، امام خمینی (ره)، مقاومت، جوان، علم و پژوهش و اقتصاد ازجمله کلیدواژههای مهم این بیانیه است که باید توجه مهمی به این کلمات داشت.
وی ازجمله دستاوردهای انقلاب را اخلاق و معنویت بیان کرد و گفت: اخلاق دارای بخشهای گوناگونی بوده که بهعنوان نمونه رعایتهای فضیلتها، خیرخواهی، گذشت، شجاعت، کمک به نیازمند است و در معنویت نیز اخلاص، ایثار، توکل و ایمان ازجمله مثالهای ایجادی است.
پژوهشگر حوزه حج با تأکید بر اینکه ایمان اسلامی بر محوریت توحید است، خاطرنشان کرد: فضایل معنوی ریشه توحیدی دارد که ازجمله دستاوردهای معنوی انقلاب ارتقاء سطح دینداری بین جوامع است، بهعنوانمثال شرکت در مراسمهای معنوی اربعین، حج، اعتکاف و گروههای جهادی ازجمله دستاوردهای دینداری پس از انقلاب است.
حجتالاسلام والمسلمین کریمخان محمدی پژوهشگر حوزه حج نیز در این همایش با اشاره به ظرفیتهای حج ابراهیمی با توجه به آموزههای اخلاقی در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی اظهار داشت: دومین توصیه رهبری در گام دوم انقلاب اسلامی توصیه به معنویت و اخلاق است که تعریف معنویت و اخلاق در بین جوامع تفاوت بسیاری دارد.
وی ادامه داد: اخلاص، ایمان و توکل مضامین پایه اخلاق است که نقش اخلاق و معنویت، جهت دهنده همه حرکات اجتماعی که راهکار تحقق اخلاق و معنویت در جامعه جهاد و تلاش با همکاری حکومتهاست.
خانمحمدی با اشاره به آیات و روایات مربوط به حج تصریح کرد: رسالت روحانیون حج، آشکار کردن ظرفیتها و عدم تمرکز بر اختلاف آرای احکامی و توجه هر چه بیشتر به روح و معنویت حج است.
وی حج را نماد اخلاص نام برد و گفت: باید در حج تواضع کرد و یکی از راهکارهای آن سر تراشیدن برای عادت بر تواضع است، همچنین صبر و مقاومت، رویگردانی از خود و شهوات، ایثار ازجمله راهکارهای تواضع توحیدی است.
پژوهشگر حوزه حج با بیان اینکه حج وحدتآفرین است، گفت: فلسفه حج تجمع، همدلی و کمک به نیازمندان است که عقلانیت و شعور از عرفان خام مهمتر است، همچنین وقتشناسی، امنیت، تقوا در جماعت و جلوگیری از اختلاف، زیست طبیعی، ورزش و ریاضت در اعمال مختلف حج، امیدآفرینی و اعتماد بهنفس از جمله فلسفههای حج است.
انتهای پیام/ش