آیت الله مکارم شیرازی
پاسخ: با توجه به ابهامات زیادی که بیت کوین دارد معامله آن اشکال دارد.
آیت الله نوری همدانی
پاسخ: ورود در این معاملات اشکال دارد.
آیت الله وحید خراسانی
پاسخ: خرید و فروش آن باطل است.
آیت الله صافی گلپایگانی
پاسخ: حرام و اکل مال به باطل است. والله العالم
آیت الله شبیری زنجانی
پاسخ: چنانچه استفاده از اینگونه ارزها نوعاً مفسده اقتصادی داشته یا خلاف قانون باشد، خرید و فروش آن اشکال دارد.
* حضرت آیت الله خامنه ای:
پاسخ: از مقام معظم رهبری پاسخی در این زمینه به دست ما نرسیده است [۱].
[۱]. تذکر مهم: با توجه به اینکه مقام معظم رهبری در این زمینه فتوا نداده اند، این به این معنا نیست که استفاده از این پول اشکال ندارد، بلکه مقلدین ایشان باید با رعایت الاعلم فالاعلم به مرجع دیگر در این مسئله رجوع کنند. لازم به ذکر است مطابق نظر معظم له رعایت قوانین رسمی کشور در این زمینه لازم الاجراست.
بیتکوین یک رمز ارز و نظام پرداخت جهانی با کارکردهای مشابه پول بیپشتوانه است، ولی از نظر حقوقی هیچ کشوری آن را به عنوان پول قانونی به رسمیت نشناختهاست.
از نظر فنی بیتکوین نخستین پول دیجیتال غیرمتمرکز است. چرا که بدون بانک مرکزی یا مسئول مرکزی کار میکند. این شبکه همتابههمتا است و تراکنشها، مستقیما و بدون واسطه بین کاربران انجام میشود.
بیتکوین را شخص یا گروهی از اشخاص ناشناس تحت نام ساتوشی ناکاموتو اختراع و در سال ۲۰۰۹ به عنوان یک نرمافزار متنباز عرضه شد. در چند سال گذشته ارزش بیتکوین در بازارهای جهانی از چند صدم دلار آمریکا به چندهزار دلار افزایش یافتهاست.
شمار شرکتهای خدماتی و تاجرانی که بیتکوین میپذیرند نیز در حال افزایش است،هیچکس مالک شبکه بیتکوین نیست و مانند ایمیل، این کاربران بیتکوین هستند که آن را کنترل میکنند. کاربردهای بیتکوین در هیچکدام از دیگر سیستمهای پرداخت دیگر یافتنی نیست.
- لازم به ذکر است از نظر بانک مرکزی کشور تاکنون بیتکوین و سایر ارزهای رمزینه و اینترنتی از سوی بانک مرکزی بهعنوان ارز رسمی معرفی نشدهاند و این بانک هیچ گونه فعالیت و مشارکتی در خرید و فروش این ارزها ندارد.
منبع: خبر حوزه
انتهای پیام/ش
فعلا قانون تائید نکرده خرید وفروش ارز دیجیتال رو مثل بیت کوین و......