سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نخستین برنامه حوزه در چارچوب اسناد و چشم انداز‌ها آغاز شده است

مدیرحوزه‌های علمیه کشورگفت:مدیریت حوزه بایک نگاه راهبردی،زیرساخت‌های حرکت آینده حوزه را طراحی کند و امروز نخستین برنامه حوزه در چارچوب اسناد و چشم انداز‌ها آغاز شده است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم؛آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه کشور امروز در دیدار با رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران که در دفتر مدیر حوزه‌های علمیه در قم برگزار شد،گفت: مدیریت حوزه در دور جدید سه ساله، تلاش کرده است که با یک نگاه کلان و راهبردی، زیرساخت‌های حرکت آینده حوزه را طراحی کند و شاید امروز برای نخستین بار باشد که بگوییم نخستین برنامه حوزه در چارچوب اسناد و نظامات و چشم انداز‌ها آغاز شده است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور تصریح کرد: تلاش شده است که از اقدامات خورد پراکنده، پرهیز شود و فعالیت‌های عملیاتی مبتنی بر وظایف و اصالت‌های حوزه انجام شود.

اعرافی بیان کرد: یکی از نقاط آغازین حرکت، طرح کارویژه‌های روحانیت در عصر جدید است که در آن طرح، به بیش از ۲۰۰ کارویژه و مسئولیتی که متوجه حوزه و روحانیت است و این امور نیز در ۴ گروه تنظیم شد.

وی افزود: پیمودن مسیر ۲۰ ساله برنامه ریزی شده می‌تواند حوزه را در جایگاه بالاتری قراردهد و نظامات را متمرکز فعالیت‌های پیرامونی و وظایف حوزه قراردهد.

وی گفت: نخستین طبقه، فعالیت‌های مرتبط به حوزه است و سه شاخه فعالیت حوزویان مرتبط با نظام اسلامی، جامعه و عرصه بین‌المللی است؛ جمع آوری ایده‌ها، طرح‌ها و مطالبات، فعالیت‌های بزرگی در عرصه کارویژه‌ها و اصالت‌های روحانیت انجام شده است و از این میان، حدود ۴۰ اولویت، به عنوان صدر فعالیت‌ها و کارویژه‌ها مد نظر قرار گرفت که در این میان، مساجد جزو نخستین اولویت‌ها است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور تصریح کرد: در حوزه مسجد از دبیرخانه کانون‌های مساجد کشور اطلاعات خوبی گرفته شد؛ با برشی که در این زمینه انجام شد مساجد طراز شناسایی شد؛ برش مسجد در این طرح شاخص‌هایی دارد که مبنا را بر هر ۱۰۰۰ نفر یک مسجد گذاشته است که در آینده برای هر ۵۰۰ نفر یک مسجد در نظر گرفته شده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: بر اساس این طرح، طرح آمایش نیز نهایی شده است؛ طرح دیگر، آمایش ناظر به اصالت‌ها و مسؤولیت‌ها است. در این طرح آمایش، مسجد، آموزش و پرورش، قوه قضاییه و نیرو‌های مسلح مد نظر قرار بود که در این طرح، در هر بخشی قرار شد که شاخص‌ها را استخراج کنیم و با افق ۱۴۱۴ فعالیت‌ها را سامان دهیم.

آیت الله اعرافی بیان کرد: بین ۳۰ تا ۴۰ تفاهم نامه نیز در این عرصه در حال انعقاد است؛ ستاد همکاری‌های حوزه و آموزش و پرورش یک برنامه ۵ ساله با ۳۸ برنامه مهم در دست اقدام دارند که کار‌ها به شکل منظم در حال انجام شد.

وی گفت: ۳۰۰ رشته و گرایش و مقطع در ۱۹ حوزه دانشی برای آینده حوزه در نظر گرفته شده است،ولی نظام این رشته‌ها وگرایش‌ها برای نخستین بار تنظیم شده است؛اگر حوزه می‌خواهد پاسخگوی نیاز‌های متنوع باشد باید این رشته‌ها را ایجاد کند تا از دل تدریس و پژوهش‌ها پاسخ‌های نیاز‌های امروز در نظر گرفته شود.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور تصریح کرد: افزایش اختیارات بیشتر و ارتقاء استان‌ها از سیاست‌های کلان حوزه است؛ ۲۰ درس خارج در حوزه‌های استانی در سال قبل رسمی شد که البته نظارت‌های دقیقی روی آن‌ها انجام شد؛ رشته‌ها نیز در استان‌ها متنوع شده است. ۷۰۰ گروه علمی در قم و استان‌ها از اساتید شکل گرفته است و در زمینه نظام استادی نیز فعالیت‌های ارتقایی انجام شده است؛ امتحانات به حوزه‌های استان‌ها واگذار شده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: در بخش رشته‌های تخصصی در عرصه تبلیغ و مدیریت ۳۰ تا ۴۰ گرایش تعریف شده است که کار‌های اولیه آن‌ها نیز در حال انجام است؛ همچنین یک طرح کلان و مهمی در نظام جامع و درختواره آموزش‌های کاربردی و پودمانی در حوزه تعریف شده است که شعبه‌های مختلفی را تعریف کرده است که بخشی‌های از این آموزش‌ها الزامی و برخی دیگر اختیاری خواهد بود.

آیت الله اعرافی بیان کرد: مسجد به حدی اهمیت دارد که اگر کل فعالیت‌های فرهنگی کشور در مساجد انجام شود بسیاری از کار‌ها اصلاح می‌شود.

وی گفت: اگر برای هر ۱۰۰۰ یا ۵۰۰ نفر یک مسجد داشته باشیم که مسجد نیز ۳ وعده نماز را با یک روحانی آموزش دیده و منظم برپا کند و محل امداد و اعانات باشد بسیاری از مشکلات فرهنگی کشور کاهش پیدا می‌کند.

انتهای پیام/ح

حوزه آماده توسعه کیفی فعالیت‌های مساجد است

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.