سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با این بیماری‌ها فشار خون شما آمپر می‌چسباند

نایب رئیس کمیته ملی بیماری‌های غیرواگیر درباره بیماری‌ها و مواد غذایی که فشار خون را افزایش می‌دهد، توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، لاریجانی نایب رئیس کمیته ملی بیماری‌های غیر واگیر با تاکید بر اهمیت کنترل فشار خون بالا، این اختلال را نتیجه فرآیندی دانست که از اوایل زندگی آغاز می‌شود، از این رو نقش تغذیه در دوران کودکی و نوجوانی را در پیشگیری از فشار خون بالا در دوران بعدی زندگی موثر برشمرد و افزود: تاثیر پیشگیری از فشار خون بالا که از دوران کودکی آغاز می‌شود بسیار بیشتر است، زیرا تغییر عادات ایجاد کننده زمینه‌ساز فشار خون بالا که با افزایش سن شکل گرفته‌اند، بسیار دشوار خواهد بود.

لاریجانی افزود: تلاش در جهت پیشگیری و یا اصلاح عوامل خطرساز مانند چاقی، فعالیت بدنی کم، افزایش مصرف نمک و عادات غذایی مضر در کاهش فشار خون بالا و یا پیشگیری از آن در سطح جامعه بسیار موثر است.

وی تصریح کرد: محور برنامه پیشگیری اولیه از افزایش فشار خون و ارتقا شیوه‌های زندگی بهداشتی، به عنوان راهکار اساسی در مبارزه علیه فشار خون بالاست و آشنایی با عوامل خطرساز در سطح فردی و علل و نحوه برخورد با بیماری فشار خون در سطح جامعه امری ضروری است.

نایب رئیس کمیته ملی بیماری‌های غیر واگیر با اشاره به عواملی مانند کم‌تحرکی، مصرف زیاد الکل، چاقی، دیابت، اختلال در چربی خون، مصرف دخانیات، آسیب در اعضای هدف مانند کلیه، چشم و نوروپاتی، سن و سابقه فردی بیماری قلبی - عروقی زودرس و همچنین جنسیت از آن‌ها با عنوان عوامل خطرسازی یاد کرد که در هنگام کنترل فشار خون بالا، توجه زیادی را می‌طلبد.

پیامد چاقی و تغذیه نامناسب

لاریجانی گفت: علاوه بر چاقی که پیامد تغذیه نامناسب و کم تحرکی است، فراموش کردن مصرف دارو‌های کنترل فشار خون، سکته مغزی، حمله قلبی، نارسایی قلبی، نارسایی کلیه، پارگی شریان اصلی بدن (آئورت)، تداخل بین دارو‌های مصرفی و تشنج و فشار خون بالا در دوران بارداری از دلایل افزایش فشارخون بالاست.

وی تاکید کرد: مصرف سدیم می‌تواند تاثیر منفی بر افزایش فشار خون داشته باشد و تلاش‌های درمانی برای کاهش فشار خون را خنثی کند، لذا لازم است از مصرف مواد غذایی سرشار از سدیم همچون مواد غذایی فرآوری یا کنسرو شده خودداری شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.