سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از عکاسی نجومی و انواع آن چه می‌دانید؟! + راهنمای ابزار در این سبک از عکاسی

یکی از زیباترین و مرموزترین جلوه‌های خلقت آسمان شب است که با جذابیت خود به سوژه‌ای همیشگی برای عکاسان تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، ثبت تصاویر خیره کننده از فضا و آسمان مبحثی را در علم عکاسی با نام عکاسی نجومی به راه انداخته که برخی را شیفته و عاشق خود کرده است و نکته جالبی که در آن وجود دارد شاید این باشد که؛ علاوه بر تلسکوپ می‌توان با دوربین عکاسی و هر لنزی از ستاره‌ها و سیارات نزدیک عکس گرفت! هنر عکاسی را می توان هماهنگی تکنیک، ابداع و هنر دانست که با توجه به محدوده ناشناخته‌های نجوم، فعالیت‌های اندکی در زمینه عکاسی نجومی در آن شده‌است اما با این حال زیبایی‌های اعجاب‌انگیز و نیاز به اطلاعات ثبت شده بهتر؛ عرصه را برای حضور هر چه بیشتر و پررنگ تر عکاسی نجومی باز کرده است.

باید بدانید که با دوربین عکاسی و با هر لنزی می‌توان از ستاره‌ها و سیارات نزدیک عکس گرفت. از طرفی تلسکوپ ها نیز به عنوان لنزی بسیار قوی برای مشاهده اجرام آسمانی محسوب می شوند که می توان این تصویر را در دوربین و بر روی فیلم ثبت کرد و زمان نوردهی در معمولاً از چند دقیقه تا چند ساعت است. بعنوان مثال؛ به وسیلهٔ یک تله بلند که (۳۰۰ تا ۸۰۰ میلی‌متر) و یک تله کنور تور می‌توان از ماه به عنوان نزدیک‌ترین جرم آسمانی عکس‌هایی با جزئیات زیاد گرفت. تله کنور تور بر اساس ضریبی که دارد، فاصلهٔ کانونی لنز را افزایش می‌دهد، یعنی تله کنور تور x۲ فاصله کانونی لنز را دو برابر می‌کند.

انواع عکاسی نجومی

انواع زیادی از عکاسی نجومی وجود دارد که شما می‌توانید دنبال کنید:

عکاسی از اعماق فضا

عکس‌هایی که با استفاده از تلسکوپ از اجرامی که فراتر از منظومه خورشیدی ما قرار دارند تهیه می‌شوند. این‌ها همان عکس‌های خیره‌کننده‌ای هستند که شما از کهکشان‌های دوردست و سحابی‌ها می‌بینید. این نوع از عکاسی نجومی بسیار تکنیکی است و سخت‌ترین نوع آن نیز است.

عکاسی از منظومه خورشیدی

این‌ نوع عکاسی در واقع همان عکس‌هایی از سیارات، قمر‌ها و خورشیدِ منظومه خورشیدی خودمان هستند. باز هم عکس‌ها بیشتر با تلسکوپ گرفته می‌شوند، اما نصب لنز‌های غول‌پیکرِ تِله فوتو بر روی دوربین‌های DSLR هم می‌تواند نتیجه‌ی خوبی برای شما داشته باشد.

عکاسی نجومی با میدان دید باز

این عکاسی نجومی با استفاده از دوربین‌های DSLR و لنز‌هایی با میدان دید باز مانند لنز‌های واید (wide-angled lens) انجام می‌شود. این عکس‌ها شامل آسمانی پرستاره یا رد ستارگان بر فراز منظره‌ای زمینی می‌شوند. این در دسترس‌ترین نوع عکاسی نجومی‌ است.

عکاسی نجومی مرور زمان (Time-Lapse)

این نوع عکاسی ادامه‌ی عکاسی با لنز‌های زاویه باز است. تنها تفاوت این است که شما نوردهی‌های طولانی‌تری در مرور زمان می‌گیرید و سپس فریم‌ها را ترکیب می‌کنید تا ویدئوی مرور زمان را تهیه کنید. مشابه همین تکنیک برای عکس‌های رد ستاره به کار برده می‌شود.

ابزار عکاسی نجومی

عکاسی میدان‌دید باز اکنون در دنیای مدرن عکاسی دیجیتال، در دسترس همه قرار دارد و  از حیث ابزار تمام آنچه شما نیاز دارید، یک دوربین مدرن DSLR با توانایی خوب در نور کم، لنزی پرسرعت و سه پایه‌ای محکم است. این ابزار‌ها به شما این توانایی را می‌دهند که عکس‌هایی با کیفیت از آسمان شب تهیه کنید. در کنار این ابزارات شما می‌توانید ابزارآلاتی به توشه‌ی خود اضافه کنید که به شما توانایی انجام کار‌های بیشتری می‌دهند، مانند فاصله‌سنج (intervalometer) که به شما در تهیه تایم‌لپس (فیلم‌های مرور زمان) و رد ستاره کمک می‌کند. درست است که شما می‌توانید بسیاری ابزار‌آلات مخصوص دیگر مانند پایه‌ی استوایی که چرخش آسمان شب را دنبال می‌کند و پایه استوایی دوربین برای عکاسی پانوراما را استفاده کنید، اما اکنون ما فقط بر اصول تمرکز می‌کنیم.

  • دوربین‌های DSLR

دوربین‌های تک لنزه‌ی انعکاسی کاراییِ خوبی در نورِ کم دارند و برای عکاسی نجومی مناسب هستند. به طور ایده‌آل همانطور که به بیشترین فضای سنسور نیاز دارید تا بتوانید بیشترین مقدار ممکن نور را جمع‌آوری کنید، به دوربین‌هایی با سنسور فول فریم مانند Canon ۵d MkII و MkIII و Canon ۶D یا Nikon D۶۰۰ نیز احتیاج پیدا می‌کنید. همچنین می‌توانید با استفاده از Canon ۷d یا Nikon D۷۱۰۰ به نتایج مناسبی برسید که به بودجه‌ای کمی بیش از بودجه‌ی لازم برای دوربین‌های فول فریم نیاز دارید.

  • لنز‌ها

زمانی که از ستارگان عکاسی می‌کنید به دوربینی با دهانه‌ی بزرگ نیاز دارید که بیشترین نور ممکن را جمع‌آوری کند. به طور ایده‌آل بیشترین دهانه f/۲.۸ مطلوب است، اما شما می‌توانید با لنز f/۴.۰ هم به نتایج خوبی برسید. متاسفانه، هرچه دهانه‌ی لنز بزرگتر باشد، قیمت آن گران‌تر است، اما شما می‌توانید لنز‌های مناسبی بسیار ارزان‌تر از لنز‌های متعلق به کانن و نیکون تهیه کنید.

نکته‌ی جالب در عکاسی نجومی این است که؛ شما تنها از فوکوس دستی استفاده میکنید بنابراین لنزی مانند Rokinon ۱۴mm Ultra Wide-Angle f/۲.۸ لنزی با قیمتی مناسب است و تا زمانی که میزان فاصله‌ی کانونی برایتان بسیار مهم است در محدوده‌ی بسیار گسترده بمانید.

  • سه پایه

شایدباور نکنید، اما سه پایه یکی از مهم‌ترین ابزارآلاتی‌ست که شما برای عکاسی نجومی به آن نیاز دارید. به جایگاه دوربین خود نیاز دارید تا مانند سنگی جامد در مواقعی که شما با نوردهی‌هایی در محدوده ۱۰ تا ۳۰ ثانیه مواجه می‌شوید سرجای خود قرار بگیرد؛ بنابراین خیلی مهم است که سه پایه‌ای محکم داشته باشید که دوربین شما را محکم سرجای خود نگه دارد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
علی
۱۴:۳۹ ۱۷ آبان ۱۳۹۸
چقدر قشنگ وبی نظیره آدم با دیدن این عکس ها به بیشتر به وجود خدا پی می بره