سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نظرات کاربران فضای مجازی درباره برابر شدن دیه زنان و مردان

در واکنش به تصمیم هیئت عمومی دیوان عالی کشور برای برابری دیه زنان و مردان، کاربران فضای مجازی هشتگ #دیه و #برابری_دیه را داغ کردند.

به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به دنبال انتشار رأی دیوان عالی کشور مبنی بر برابری دیه زنان و مردان، کاربران فضای مجازی با داغ کردن هشتگ #دیه و #برابری_دیه نظرات متفاوت خود را درباره این تصمیم قضائی بیان کردند.

به تازگی هیئت عمومی دیوان عالی کشور رأی به مهم‌ترین تصمیم قضائی چند دهه اخیر داد. بر این اساس نه‌تنها در حوادث رانندگی بلکه در همه جنایات، دیه زنان و مردان برابر می‌شود و صندوق تأمین خسارت‌های بدنی ملزم به پرداخت مابه‌التفاوت دیه است. در سال‌های اخیر موضوع دیه جزو مباحث فقهی چالش‌برانگیز بود.

در این رأی وحدت رویه مقرر شده است: «با عنایت به مفاد ماده ۲۸۹ قانون مجازات اسلامی مصوب ١٣٩٢ در نحوه تقسیم‌بندی جنایات علیه نفس یا عضو یا منفعت و عمومیت مقررات تبصره ذیل ماده ۵۵۱ این قانون، نظر به اینکه مکلف‌شدن صندوق تأمین خسارت‌های بدنی به پرداخت معادل تفاوت دیه اناث تا سقف دیه ذکور امتنانی است، لذا در کلیه جنایات علیه زنان، اعم از نفس یا اعضا، مابه‌التفاوت دیه مربوط به آنان باید از محل صندوق مذکور پرداخت شود.»

بر اساس قانون مجازات اسلامی ایران و مطابق فتوای بسیاری از فقیه‌های شیعه و سنی، دیه زن نصف دیه مرد است؛ هرچند این فتوا همواره مخالفانی نیز داشت. همزمان با انتشار این خبر کاربران فضای مجازی نیز همچون سایر اخبار و حوادث دست به تبادل نظرات خود زدند. در ادامه نمونه‌هایی از واکنش کاربران به برابری دیه زنان و مردان با هشتگ #دیه و #برابری_دیه را می‌بینید که حول محور موضوعی واحد نظرات گسترده‌ای را به اشتراک گذاشتند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۱۶ ۱۲ تير ۱۳۹۸
من یک زن هستم ؛ اما برابری را با عدالت یکی نمی کنم آنچه خداوند متعال در قران مجید گفته عین عدالت هست و آنچه شما میکنید را به نا کجا آباد است و راه به جایی نمی برید ، ضمن اینکه دیه مرد را به زن میدهند یعنی اگر برای مردی اتفاق افتاد دیه کامل او را به همسرش میدهند تا توان اداره زندگی را داشته باشه و اگر برای زنی اتفاق افتاد نصف دیگه را به مرد میدهند چون مرد توان مالی دارد و میتواند با کار کردن زندگی خود را اداره کند ؛ اما همه خانمها که شاغل نیستند
ناشناس
۱۱:۱۹ ۱۲ تير ۱۳۹۸
ارث در قرآن آمده که باید چطور باشه؟آیا دیه هم مشخص شده در این کتاب مقدس؟
ناشناس
۰۰:۲۸ ۱۲ تير ۱۳۹۸
دیه زن و مرد نباید برابر باشد. مرد نان آور خانه است اگر اتفاقی برایش بیفتد پول بیشتری باید به زن خانواده برسد.
ناشناس
۲۳:۵۶ ۱۱ تير ۱۳۹۸
شوهرها دو برابر قبل پول خواهند گرفت و رضایت خواهند
داد و زنهای کشته شده فرصت خوشحالی نخواهند
داشت
ناشناس
۲۳:۵۶ ۱۱ تير ۱۳۹۸
خير باشه