وی با بیان اینکه تکریم از مشاهیر مایه صلح، آشتی و تعامل بیشتر در جامعه میشود، اضافه کرد: هر ملتی توانایی تکریم از نامداران خود را نداشته باشد هیچ گاه پیشرفت نمیکند.
دبیر علمی کنگره بین المللی مشاهیر کرد افزود: دانشگاه کردستان در چند سال اخیر با پشتیبانی جدی دولت تلاش خوبی در حوزه مطالعات کردی داشته است و در این راستا رشته زبان و ادبیات کردی در سال ۹۴ در این دانشگاه تاسیس شد.
دبیر علمی کنگره بین المللی مشاهیر کرد گفت: امسال اولین دوره دانشجویان زبان و ادبیات کردی فارغ التحصیل میشوند که جشن تحلیف آنها امروز برگزار میشود و امید است، در مقطع فوق لیسانس این رشته هم بتوانیم دانشجو پذیرش کنیم.
وی اظهار داشت: مرکز مطالعات دانشگاه هم اقدامات خوبی از جمله تهیه فرهنگ لغت کردی فارسی به نام دانشگاه کردستان و دهها کار دیگر انجام داده است.
رییس دانشگاه کردستان گفت: در سال جاری حق چاپ آثار ماموستا هژار به دانشگاه کردستان واگذار شد و از درآمد آن جایزه سالانه هه ژار برای انتخاب و تجلیل از آثار کردی هزینه میشود.
صادقی یادآور شد: بیش از ۴۰ کانون کُردی در این دانشگاه ایجاد شده و سالانه بیش از ۲۰۰ برنامه را اجرا میکنند.
وی با اشاره به اینکه ۶ کمیته در حوزههای مختلف برای معرفی مشاهیر در دانشگاه تشکیل شد، گفت: انتخاب مشاهیر کار راحت و سادهای نیست و در این رابطه محدودیت تعداد و کهولت سن و گستره جغرافیایی و جنسیتی داشتیم.
رییس دانشگاه کردستان افزود: امیدواریم در کنگرههای آینده بتوانیم دیگر مشاهیر کُرد را مورد تکریم قرار دهیم چراکه این افرادبزرگترین سرمایه و ضامن بقای هر ملتی هستند.
صادقی اضافه کرد: سرزمین معنوی به برکت آثار نویسندگان و نام آوران آن همواره زنده و پویا است.
به گزارش ایرنا، مراسم افتتاحیه کنگره بین المللی مشاهیر کُرد با حضور جمعی از مسئولان داخلی و خارجی و نامآورانی همچون «مظهر خالقی» در تالار مولوی دانشگاه کردستان آغاز شد.
قرار است در انتهای نخستین کنگره مشاهیر کُرد از نامآوران عرصههای مختلف فرهنگی، هنری، اجتماعی، ورزشی، موسیقی و علمی کُرد تجلیل شوند.
تلاش برگزار کنندگان کنگره مشاهیر کُرد در دعوت و حضور چهرههای مطرحی همچون مظهر خالقی هنرمندی نام آشنای این دیار که ۳۸ سال دور از وطن بوده عاقبت به ثمر نشست و روز گذشته این هنرمند عرصه موسیقی کُردی از طریق مرز باشماق پا به خاک میهن گذاشت.
برنامههای جانبی این کنگره از روز یکشنبه ۹ تیر ماه با برپایی نمایشگاههای خوشنویسی و کتاب کُردی و برگزاری شب شعر و کنسرت موسیقی آغاز شد و دوشنبه ۱۰ تیر هم نشست خبری استاندار کردستان، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس دانشگاه کردستان با هدف تشریح برنامههای کنگره برگزار شد.
از سری برنامههای جانبی کنگره در روز سه شنبه هم برگزاری کنسرت شهرام ناظری و سعدون کاکایی است که به صورت مجزا در ۲ سانس در سالن آزادی به اجرای برنامه میپردازند.
اکران فیلم سینمایی زر ساخته کاظم اوز از فیلمسازان مطرح کُرد ترکیه در روزهای ۱۱ و ۱۲ تیر در سینماهای بهمن سنندج و کردستان مریوان و برگزاری نشست تخصصی با کارگردان این فیلم از دیگر برنامههای جانبی کنگره است.
اختتامیه این کنگره فردا چهارشنبه ۱۲ تیر در دانشگاه کردستان با سید عباس صالحی حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود.
انتهای پیام/ز