سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ماجرای لغو کلنگ‌زنی پرهزینه شهرداری صدرا و خالی ماندن قصر سبزچه بود؟

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور پس از کسب اطلاع از محتوا و هزینه‌های مراسم کلنگ‌زنی شهر صدرا، حضور خود در این مراسم را لغو کرد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، روز یکشنبه بود که مجمع دانشجویی آرمان (عدالتخواه) دانشگاه شیراز از سفر هیئتی برای کلنگ‌زنی و افتتاح چند طرح در شهر جدید صدرا با اختصاص هزینه‌های نامعقولی برای این سفر انتقاد کرد.

ماجرا از این قرار بود که شهرداری صدرا برای میزبانی از معاون وزیر کشور و مدیران سازمان شهرداری‌های کشور درخواستی مبنی بر تخصیص مبلغ یکصد میلیون تومان را به شورای شهر ارائه کرده و تمام اعضای شورا نیز موافقت خود را با این موضوع اعلام داشتند.
این خبر که بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های حوزه شهری داشت، تنها یک روز بعد با واکنش مهدی جمالی‌نژاد معاون وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور همراه شد.

جمالی‌نژاد با اظهار بی‌اطلاعی و اعلام عدم دعوت از وی برای حضور در چنین مراسم کلنگ‌زنی پرهزینه‌ای، حضور خود در شیراز را تنها برای برگزاری همایشی با مدیران کل دفاتر شهری سراسر کشور عنوان کرده و ضمن تشکر از حساسیت دانشجویان، اعلام کرده است به دلیل شرایط اقتصادی کشور و مشکلات مشخص‌شده در مجموعه میزبان، نه تنها حضور در مراسم کلنگ‌زنی، بلکه کل سفر خود به شیراز و برگزاری همایش را منتفی کرده است.


قصر سبز خالی می‌ماند

پیگیری‌ها نشان می‌دهد این همایش بنا به دعوت استانداری فارس از مدیران‌کل دفاتر شهری سراسر کشور، قرار بوده در مجموعه قصر سبز صدرا برگزار شود و محل اسکان مدعوین نیز هتل الیزه در خیابان معالی‌آباد بوده است. اما نکته جالب اظهار بی‌اطلاعی معاون عمران و توسعه امور شهری وزیر کشور از مراسم کلنگ‌زنی طرح‌های عمرانی شهرداری صدراست که شائبه سوءاستفاده شهردار صدرا از حضور عالی‌رتبه‌ترین مدیر شهری کشور در شیراز در پوشش برگزاری یک همایش ملی را تقویت کند.

همچنین در پی این اتفاق گمانه‌زنی‌هایی برای بررسی وضعیت عملکرد شهرداری صدرا از سوی دستگاه‌های مختلف مطرح شده است.

مطالبه بازرسی از شهرداری صدرا

دبیر مجمع دانشجویی آرمان (عدالتخواه) دانشگاه شیراز در این رابطه گفت: رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور اظهار داشته که پس از کسب اطلاع از محتوا و هزینه‌های مراسم کلنگ‌زنی شهر صدرا، حضور در این مراسم را لغو کردم. جمالی‌نژاد همچنین از حساسیت دانشجویان جنبش عدالتخواه دانشجویی تشکر کرده که مجمع آرمان نیز از ایشان بابت این واکنش و تصمیم به‌جا و بزرگوارانه تقدیر و تشکر می‌کند.

رحیم خدابخشی افزود: مطالبه ابتدایی ما محقق شد، اما مطالبه کنونی ما از معاون عمرانی و توسعه شهری وزیر کشور براساس بند‌های ۱۶ و ۱۹ ماده ۶ فصل اول اساسنامه سازمان شهرداری‌ها و همچنین مطالبه‌مان از سایر نهاد‌های نظارتی و مسئول این است که تیم بازرسی ویژه‌ای جهت رسیدگی به نابسامانی‌های شورای شهر و شهرداری صدرا به این شهر اعزام شود.

وی با بیان اینکه عمق فساد در شهر جدید صدرا بیداد می‌کند، به اقدام قاطع دستگاه قضایی در برخورد با مدیران فاسد صدرا اشاره کرد و گفت: پیش از این منوچهر قائدی شهردار سابق صدرا طی سال‌های ۹۲ تا ۹۴، به جرم رشوه‌گیری به مبلغ یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان وجه نقد، ۲۱۰ سکه بهار آزادی، یک دستگاه آپارتمان به مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان، مداخله در معاملات و مناقصات شورای شهر صدرا، مشارکت در جعل پروانه‌های ساختمانی، امحا و معدوم‌سازی اسناد و ... به ۳۱ سال حبس تعزیری و استرداد اموال و انفصال دائم از خدمات دولتی محکوم شد. همچنین تعداد زیادی از معاونین و مدیران شهرداری صدرا و اعضای سابق شورای شهر با جرم‌های سنگین روانه زندان شدند و اکنون ما نگران تکرار این روند هستیم.

دبیر مجمع آرمان دانشگاه شیراز افزود: موارد متعددی از جمله زمین‌خواری‌ها، برگزاری مشکوک مناقصات، قرارداد‌های پرحاشیه، خدمات ضعیفی که به شهروندان ارائه می‌شود مانند ناوگان حمل‌ونقل عمومی نامطلوب و مواردی همچون عدم رعایت حقوق پاکبان‌های این شهر و بسیاری از موضوعات دیگر در شورای شهر و شهرداری این شهر قابل مشاهده است و از این رو ما خواستار بررسی دقیق و برخورد با عوامل فساد هستیم.

پشت‌پرده پروژه ۲۰۰ میلیارد تومانی چیست؟

این دانشجوی عدالتخواه با اشاره به اینکه شهردار صدرا بتازگی طی مصاحبه‌ای اعلام کرده بود با حضور معاون وزیر و مسئولین استانی کلنگ آغاز ۲۰۰ میلیارد تومان پروژه عمرانی به زمین خواهد خورد، ادامه داد: در مورد طرح‌های در حال آغاز در صدرا ابهامات پرشماری وجود دارد. اگر برای اجرای این پروژه‌ها مناقصه برگزار شده مستندات آن کجاست و اگر در قالب ترک تشریفات بوده است براساس چه مجوزی این اقدام صورت گرفته است؟

وی افزود: کدام نهاد نیاز واقعی به چنین طرح‌هایی و اولویت و ضرورت آن‌ها را در صدرا تأیید کرده است؟ آیا مطالعات ترافیکی صورت گرفته؟ آیا همراستایی این طرح‌ها با اسناد بالادستی مانند طرح جامع ترافیک صدرا اثبات شده؟ آیا شورای ترافیک استان مجوزی در این راستا صادر کرده یا خیر؟ این‌ها از جمله مواردی است که علاوه بر شورای شهر و شهرداری صدرا، نهاد‌های دیگری همچون شرکت عمران و توسعه صدرا، معاونت عمرانی استانداری فارس و شورای حمل‌ونقل و ترافیک استان باید پاسخگو بوده و شفاف‌سازی کنند.

دبیر مجمع دانشجویی آرمان (عدالتخواه) دانشگاه شیراز یادآور شد: شهرداری صدرا چگونه به این جمع‌بندی رسیده که اجرای این طرح‌ها دویست میلیارد تومان هزینه خواهد داشت و این عدد بر مبنای کدام محاسبات برآورد شده است؟ شفاف‌سازی این مسائل بسیاری از موضوعات را مشخص خواهد کرد.

منبع: فارس

انتهای پیام/ب

برچسب ها: استانداری ، دانشگاه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.