سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کاهش آفات گندم کیفیت آرد و نان را ارتقا می‌دهد

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۱۱ (سیستان و بلوچستان) گفت: مبارزه به موقع با آفات گندم سبب ارتقای کیفیت گندم، آرد و نان می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان،  غلامعلی گنجعلی مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۱۱ (سیستان و بلوچستان) اظهار داشت: کاهش سطح مبارزه شیمیایی مزارع گندم سیستان و بلوچستان درسالجاری نشان می‌دهد که مشکلات کشاورزان در مبارزه با آفات و بیماری‌های این محصول مهم استان بسیار کمتر از سال‌های گذشته است.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۱۱ افزود: بیماری فوزاریوم سنبله گندم به دلیل تولید توکسین (سم قارچ عامل) در دانه‌های گندم، خوشه گندم را آلوده و بذر‌ها را اچروکیده می‌کند و در نهایت کیفیت گندم از بین می‌رود و آرد استحصالی و نان تولیدی دچار مشکل می‌شود که بروز مشکلات گوارشی انسان و دام و سرطان را به آن نسبت می‌دهد.

وی بیان کرد: هر نهاد و سازمانی که بخشی از اقدامات کاشت، داشت و برداشت فرآیند گندم را متولی است، چنانچه به موقع وظایف مربوطه را انجام دهد در ارتقای کیفیت محصول به عنوان مواد اولیه نان تاثیر گذار است و ریزش و ضایعات این مائده الهی را به حداقل خواهد رساند.

گنجعلی گفت: خسارت سن معمولی گندم در کشور به ۲ صورت کمی و کیفی است و در خسارت کمی تعداد بوته در واحد سطح کاهش می‌یابد، اما در خسارت آرد حاصله از گندم‌های سن زده به علت تخریب گلوتن فاقدخواص نانوایی می‌شود.

وی درباره اقدامات انجام شده برای کنترل شیوع این آفت افزود: آموزش و ترویج علوم مربوطه به کشاورزان، منع سم پاشی بی رویه اراضی که خسارت آفت در آن‌ها محتمل نیست، توسعه کشت زود هنگام و برداشت به موقع و در نهایت کنترل آفت با یکی از سموم مؤثر و سالم از جمله این اقدامات است.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۱۱ اظهار داشت: اگر آموزش و ارتقای مهارت کارگران، واحد‌های نانوایی و آردسازی، بهبود و اصلاح فرآیند تولید محصول گندم، بهسازی و بازسازی تجهیزات و دستگاه‌های کارخانجات آردسازی واحد‌های نانوایی همچنین اختلاط مناسب گندم‌ها در مراکز ذخیره سازی، سیلو‌ها و انبار‌های مکانیزه، اصلاح سیستم‌های حمل و نقل و غنی سازی و استراحت آرد و تمامیت درصد‌های سبوس گیری انواع آرد‌های تولیدی به ویژه آرد خبازی، افزایش بهبود دهنده‌ها در فرآیند تبدیل آرد و تهیه نان، چگونگی به عمل آوری خمیر و استراحت نان و سایر موارد مرتبط به تولید آرد و تهیه نان از جمیع جهات که به شکل‌های علمی بررسی و کارشناسی شده مورد توجه و مدنظر قرار گرفته شود، در کیفیت آرد و نان تولیدی هیچگونه مشکلی وجود نخواهد داشت.

انتهای پیام/ع

خسارت سن معمولی گندم در کشور به ۲ صورت کمی و کیفی است

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.