وی افزود: اگرچه امسال میزان بارش نسبت به سالهای قبل تا حدودی در کشور بهبود یافته است، اما نمیتوان پیش بینی کرد که وضع بارش به همین شکل ادامه یابد.
امینی با اشاره به اینکه بیشترین حجم برداشت آب توسط چاه های غیرمجاز در کشور صورت می گیرد، بیان کرد: چاههای پرمصرف غیرمجاز هر چه زودتر باید تعیین تکلیف شوند.
عضو کمیسیون انرژی با بیان اینکه آبهای زیرزمینی کشور در شرایط بحرانی قرار دارند، اظهار کرد: وضعیت کنونی آب های زیر زمینی نیازمند برنامهریزی است و یکی از برنامههای پیش رو تعیین تکلیف چاههای غیرمجاز و اضافه برداشتهاست.
بیشتر بخوانید: آیا بارندگیها به تابستان هم میرسد؟/ مقدار آب در برخی سدها بالاتر از حد نرمال است
امینی با بیان اینکه چاههای غیر مجاز از آبهای زیر زمینی استفاده میکنند، گفت: منبع تغذیه آبهای زیرزمینی برف است، اما در سنوات اخیرعمده بارشها به شکل باران بوده که با این وجود آب باران به صورت روان آب وارد رودخانه و دریا شده و با این شرایط ذخایر آبهای زیرزمینی به علت اضافه برداشت ها دچار بحران شده است.
وی با بیان اینکه مشکل کمبود منابع آب سفرههای زیر زمینی به طور کامل مرتفع نشده است، افزود: علی رغم بارشهای اخیر و استمرار مشکل کمبود منابع آبهای زیر زمینی، چاههای غیر مجاز هر چه سریعتر باید ساماندهی شوند و به نوعی زیر چتر وزارت نیرو قرار گیرند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی درباره آخرین وضعیت سدهای کشور بیان کرد: هم اکنون اکثر سدهای کشور به سبب بارشهای اخیر پرآب یا نیمه آب هستند.
امینی ادامه داد: بیشتر سدهایی که در مسیر رودخانهها بودند، در پی بارشهای اخیر پر شدند به گونهای که در برخی استانها مجبور به رهاسازی آب شدیم.
عضو کمیسیون انرژی در پایان مدیریت مصرف را امری ضروری دانست و گفت: با وجود بارشهای مناسب اخیر باید فرهنگ سازی مناسبی در جهت مصرف نعمتهای الهی داشته باشیم چرا که تولید آب هزینه بالایی در بر دارد.
انتهای پیام/