سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ای بی سی نیوز گزارش داد؛

سیاست آمریکا در قبال ایران باعث تقویت بی‌اعتمادی در کره شمالی شده است

به استناد تحلیل کارشناسان، سیاست‌های آمریکا در قبال ایران، سبب تقویت بی‌اعتمادی کره شمالی نسبت به واشنگتن شده است.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از‌ ای بی سی نیوز، کارشناسان بر این عقیده‌اند که سیاست تحریم و تهدیدی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در قبال ایران در پیش گرفته تنها افزایش بی‌اعتمادی نسبت به واشنگتن را در فاصله ۴ هزار مایلی آن طرف تهران به همراه خواهد داشت.

کارشناسان می‌گویند سیاست‌های دولت آمریکا در قبال ایران سبب تقویت این دیدگاه در کره شمالی شده است که واشنگتن شریک قابل اعتمادی نیست و نمی‌توان امیدی به توافق دو جانبه میان پیونگ یانگ و واشنگتن در جهت عاری‌سازی هسته‌ای شبه جزیره کره داشت.

بنابر نوشته ان بی سی نیوز، ترامپ پس از نشست روز گذشته گروه ۲۰ در ژاپن سفر دو روزه‌ای را به کره جنوبی آغاز کرد. او و تیم همراهش ابراز امیدواری کردند که مذاکرات هسته‌ای به بن رسیده با کره شمالی را از سربگیرند. رئیس جمهور آمریکا روز شنبه برای دیدار با رهبر کره شمالی ابراز تمایل کرد و گفت مایل است او را در منطقه غیرنظامی مرزی ملاقات کرده و به او سلامی بکند. اما تحلیلگران با توجه به اقدامات اخیر ترامپ در قبال ایران، احتمال دستیابی به توافق با کره شمالی را کم دانستند.

«تام پلنت» مدیر برنامه خلع سلاح و سیاست هسته‌ای در اندیشکده موسسه سلطنتی خدمات متحد گفت از دیدگاه کره ای‌ها (کره شمالی) آمریکایی‌ها قابل اعتماد نیستند. گفتن این موضوع شاید عجیب باشد، اما سیاست واشنگتن فاقد ثبات است. آن‌ها همیشه نگران هستند که چقدر می‌توان اطمینان داشت که توافقی که توسط یکی از روسای جمهور آمریکا شکل می‌گیرد توسط رئیس جمهور بعدی محترم شمرده شود.

بنا به گزارش‌ ای بی سی نیوز، کره شمالی با آمریکا اختلافات اساسی در خصوص مفهوم خلع سلاح هسته‌ای دارد. ایران در عین حال پیشنهاد ترامپ برای مذاکرات جدید با واشنگتن را رد کرده و خروج او از توافق هسته‌ای که به امضای دولت پیشین آمریکا و دیگر قدرت‌های جهان رسیده بود، را مورد انتقاد قرار داد.‌ ای بی سی نیوز یادآور شد ایران به شروط مندرج در توافق هسته‌ای پایبند بود و دیگر امضاکنندگان این توافق غیر از آمریکا خواهان حفظ این توافق هستند. این در حالی است که ترامپ از برجام به عنوان یکی از بدترین توافق‌های بین المللی یاد کرده است.

شایان ذکر است یک سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران و همچنین ژست‌های عوام‌فریبانه مقامات این کشور مبنی بر آمادگی گفت‌وگو با ایران همزمان با فشار‌های تحریمی و همچنین بدعهدی طرف‌های دیگر برجام به ویژه کشور‌های اروپایی، سرانجام حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان ۱۸ اردیبهشت سال جاری در پاسخ به این گونه اقدامات، از توقف فروش مازاد اورانیوم غنی شده و آب سنگین خبر داد. بر این اساس، ایران محدودیت‌های مربوط به ذخیره‌سازی آب سنگین و اورانیوم غنی‌شده را رعایت نخواهد کرد. در عین حال، ایران تهدید کرده است که در مرحله بعد (پس از اتمام مهلت ۶۰ روزه به اروپا برای اجرای تعهدات بانکی و نفتی خود)، توقف بخش‌های دیگری از توافق هسته‌ای را در دستور کار قرار خواهد داد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.