فلاحت پیشه گفت: نتیجه نشست اخیر، عزم سیاسی کشورها برای ایجاد فضایی دیپلماتیک و به دور از چالش آفرینی بود و ناکامی آمریکا در اجرای سیاستهایش در گرو حمایت آنهاست.
وی در ادامه تاکید کرد: اینستکس به لحاظ اقتصادی تأمین کننده انتظارهای جمهوری اسلامی از برجام نیست و ایران از نگاه راهبردی میتواند بدون ایجاد چالش، در حالیکه فعالیتهایش را در راستای مقابله با اجرا نشدن برجام پیش میبرد، مطالبه گرایانه مذاکرهها را در قالب اینستکس ادامه دهد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: این سازوکار فروش نفت در برابر غذا هم نیست و اروپا فقط خطهایی اعتباری برای خریداری نیازمندیهای کشور ایجاد کرده است که جمهوری اسلامی باید تلاش کند تا سایر ملزومات تجاری مانند فروش نفت و... را در سازوکار بگنجاند.
فلاحت پیشه در پایان تصریح کرد: ایران خواهان جایگزینی پول نفت در ازای خط اعتباری در صندوق اینستکس و وابستگی این سازوکار به منابع جمهوری اسلامی است؛ علاوه بر این در مرحلههای بعدی گشایشهای مالی و بانکی برای کشور ایجاد شود که به اصطلاح امتحانش را پس ندادهاند.
انتهای پیام/
وقتی مسیر مالی ساختگی جایگزین مسیرهای مالی متعارف در دنیا میشه باید سوال کرد چرا کار غیر طبیعی و مجزا را اروپایی ها پیشنهاد کردن و هدفشان برای ماه ها معطلی چه بود و روی چی فکر می کردن؟
البته میزان صادرات نفت هم مهم است. چراکه 100,000 بشکه و 1,000,000 بشکه هر دو صادرات اند ولی حجم آن مهم است.
عجیب است که این امر مهم ، از ابتدا ویا در یک بسته کامل مطرح نمیگردد ومسولین هم بی توجهی میکنند وبعدها شاهد اختلاف تفسیر میشویم.. لطفا مسولین وزارت امور خارجه ، در این خصوص ، اصرار به تدوین تعریف جامع از کلمات کلیدی در پیمانهای دوجانبه وچند جانبه داشته باشند .