معاون وزیر خارجه روسیه در جمع خبرنگاران اعلام کرد فکر میکنم سوالی که پاسخ آن چندان مشخص نیست این است که تا چه حد خواستهها و پیشنهادات مشخص ما از سوی همکارانمان پذیرفته خواهد شد.
ریابکوف افزود: فکر نمیکنم درست باشد که بگویم که این نشست منجر به نتایج جامع مثبتی خواهد شد، با این حال از هیچ تلاشی برای دستیابی به آن مضایقه نخواهیم کرد.
ریابکوف پیشتر نیز در خصوص توافق هستهای ایران گفته بود بدون ایجاد یک سازوکار برای جبران خسارات وارده به ایران در نتیجه تحریمهای آمریکا، آینده برجام مبهم خواهد بود.
این مقام دیپلماتیک روسیه همچنین گفته بود اگر طرفهای دیگر برجام که از این توافق خارج نشدهاند بتوانند سازوکاری عملی و موثر را برای جبران خسارات حاصل از تحریمهای آمریکا علیه ایران طراحی کنند تا سطح قابلقبولی از صادرات نفت ایران حفظ شود، به نظرم شانس حفظ این توافق افزایش مییابد.
آمریکا ۱۸ اردیبهشت سال گذشته به صورت یکجانبه و بدون دلیل خاصی از برجام که مورد تأیید جامعه جهانی و شورای امنیت سازمان ملل بود خارج شد و اعلام کرد کارزار فشار حداکثری علیه ایران را به راه خواهد انداخت تا صادرات نفت تهران را به صفر برساند و آن را مجبور کند بار دیگر به میز مذاکره بیاید تا «توافق بهتری» برای آمریکا رقم بخورد.
یک سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از توافق هستهای با ایران و همچنین ژستهای عوامفریبانه مقامات این کشور مبنی بر آمادگی گفتوگو با ایران همزمان با فشارهای تحریمی و همچنین بدعهدی طرفهای دیگر برجام به ویژه کشورهای اروپایی، سرانجام حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان ۱۸ اردیبهشت سال جاری در پاسخ به این گونه اقدامات، از توقف فروش مازاد اورانیوم غنی شده و آب سنگین خبر داد. بر این اساس، ایران محدودیتهای مربوط به ذخیرهسازی آب سنگین و اورانیوم غنیشده را رعایت نخواهد کرد. در عین حال، ایران تهدید کرده است که در مرحله بعد (پس از اتمام مهلت ۶۰ روزه به اروپا برای اجرای تعهدات بانکی و نفتی خود)، توقف بخشهای دیگری از توافق هستهای را در دستور کار قرار خواهد داد.
گفتنی است که نشست کمیسیون برجام با حضور معاونان وزاری خارجه کشورهای باقی مانده در توافق هستهای ایران، فردا در وین تشکیل جلسه دهند.
انتهای پیام/