به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازکرمانشاه ،جلیل بالایی مدیرکل بحران استانداری کرمانشاه گفت : تدابیر لازم در رابطه با حریقهای احتمالی در جنگلها و مراتع سطح استان پیشبینی شده است.
وی گفت : امسال برای نخستینبار بیش از ۱۰۰ دستگاه دمنده که قابلیت اطفای حریق بهویژه در ارتفاعات را دارد از طریق شهرداری و دهیاریها تامین شده است.
وی ادامه داد: مسئله آموزش و سازماندهی نیروی انسانی بهویژه دهیاران، شوراها، فرماندهان پایگاه بسیج، بسیجیان، داوطلبان هلال احمر، سازمانهای مردم نهاد و سایر آحاد مردم که عوامل اصلی در اطفای حریق هستند را در برنامه داشتهایم.
بالایی مدیریت حریق در لحظات اولیه را راحتتر دانست و گفت: حریق باید در زمان طلایی مهار شود هر چه زمان پیش رود مدیریت آن سختتر خواهد بود، حضور بهموقع نیروهای امدادی و مردمی در زمان اولیه از ایجاد خسارت حریق به مراتع، جنگلها و اراضی کشاورزی جلوگیری میکند.
وی به نقش بسزایی مردم محل در راستای اطفای حریق در لحظات اولیه اشاره و بیان کرد: مردم محل آتشسوزی باید با تکیه بر امکانات موجود خود در اطفای حریق تلاش کنند در غیر این صورت زمان فرصت را از ما میگیرد.
بالایی همچنان آتشزدن پس ماندههای محصولات کشاورزی در عرصه مزارع را مهمترین علت آتش سوزی مراتع استان عنوان کرد و افزود: متاسفانه کمانکان آتش زدن «پسچر» یا همان «جار» اراضی زراعی کشاورزی برای آمادگی کشت دوم مهمترین عامل آتشسوزی در استان کرمانشاه است.
این مسؤول آتش زدن «پسچر» را جرم اعلام کرد و گفت: آتش زدن پس ماندههای محصولات کشاورزی مزارع برابر ماده ۲۰ «قانون هوای پاک» خلاف قانون است و طبق آن با متخلفان به عنوان مجرم برخورد صورت میگیرد.
وی ادامه داد: از مدیران جهاد کشاورزی شهرستانها درخواست شده برای جلوگیری از خسارت به عرصههای طبیعی از این اقدام کشاورزان جلوگیری کنند و مخلان محیط زیست حتما تحت تعقیب قرار گیرند.
بالایی عامل دوم دخیل در آتشسوزی مراتع و جنگلها را در بحث گردشگران و طبیعتگردان توضیح داد و گفت: گاها افرادی که با سهل انگاری در روشن کردن آتش یا انداختن فیلتر سیگار ممکن است یک منابع ملی و طبیعی را به آتش بکشند و خسارتهای جبرانناپذیری را ب ثروت ملی وارد کنند.
وی از مردم خواست در برپا کردن آتش در طبیعت دقت لازم را داشته و هنگام ترک محل از خاموش کردن قطعی آن مطمئن باشند .
انتهای پیام/د