سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شهرستان کهگیلویه رتبه نخست درطرح بادام کاری کشور

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه با اشاره به توسعه کشت بادام در زمین های شیب دار این شهرستان گفت: کهگیلویه در زمینه کشت بادام در کشور مقام نخست را در اختیار دارد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج ،دومین عامل در جلوگیری از بیابان‌زایی در شهرستان کهگیلویه، غرس نهال، جنگل‌کاری و بادام کاری است و در یک‌سال اخیر نزدیک به ۱۲ هزار هکتار بادام کاری و جنگل‌کاری به‌صورت دست کاشت در کهگیلویه انجام شده و از این حیث در سطح کشور مقام اول را کسب نمود.

هدایت‌الله آویزش رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کهگیلویه گفت: بیابان‌زایی در واقع تخریب سرزمین به معنی کاهش یا از دست رفتن توان تولیدی اراضی دیم، مراتع، چراگاه و جنگل و بوته‌زار در مناطق خشک، نیمه‌خشک و خشک نیمه مرطوب است.

هدایت‌الله آویزش افزود: بهره‌برداری بیش از حد از منابع آب و خاک از طریق فعالیت‌های کشاورزی و دامپروری، قطع درختان و جنگل‌زدایی، آبیاری و زه کشی نامناسب، تغییرات اقلیمی و خشکسالی‌های متناوب از مهمترین عواملی هستند که باعث پدیده بیابان‌زایی می‌شوند.

وی با اشاره به پیامد‌های خطرناک بیابان‌زایی گفت: بیابان‌زایی پیامد‌های خطرناکی، چون فقر، گرسنگی، بیکاری، مهاجرت، نابودی تنوع زیستی، بروز سیل، گردوغبار و کاهش کیفیت هوا را به دنبال دارد.

آویزش توضیح داد: در حوزه منابع طبیعی مجموعه عواملی که در زمینه جلوگیری از بیابان‌زایی و اقداماتی که در سطح شهر و نیز بخش‌ها در برنامه کاری و سیاست اجرایی وجود دارد، اجرای بند‌های رسوب گیر سنگی ملاتی_ خشکه‌چین و گابیون بندی در حوزه‌های آبخیزداری است.

وی ادامه داد: مهمترین اقداماتی که در حوزه آبخیزداری از ابتدا تا به امروز انجام دادیم، اجرای بند‌های رسوبگیر سنگی ملاتی_ خشکه‌چین و گابیون بندی به میزان ۳۲ هزار و ۷۰۰ مترمکعب در سطح شهرستان و بخش‌های تابعه در طی چندین سال است و این عامل علاوه بر نقش مؤثری که در جلوگیری از بیابان‌زایی دارد، در جلوگیری از حوادث طبیعی از جمله سیل نقش مهمی داشته است.

رئیس منابع‌طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه با اشاره به دومین عامل در جلوگیری از بیابان‌زایی در سطح شهرستان تصریح کرد: دومین عامل در بیابان‌زدایی در سطح شهرستان، غرس نهال و جنگل‌کاری و بادامکاری است و در این خصوص نزدیک به ۱۲ هزار هکتار بادامکاری و جنگل‌کاری به‌صورت دست کاشت در یک سال اخیر در سطح شهرستان انجام دادیم و از این حیث در سطح کشور مقام اول را کسب کردیم.

وی با بیان اینکه مساحت بیابانی شهرستان کهگیلویه ۴۰۴ هزار و ۲۲۷ هکتار است، افزود: حفظ تعادل میان دام و مرتع از دیگر عوامل مؤثر در بحث بیابان‌زدایی است که این موضوع را در سطح مراتع شهرستان در یک‌سال اخیر انجام دادیم.

آویزش با اشاره به دیگر برنامه‌های مبارزه به بیابان‌زایی عنوان کرد: اداره منابع طبیعی کهگیلویه باسیاست مدیریت پایدار اراضی با تأکید بر حفظ بافت‌خاک و نیز ایمن‌سازی مراتع در نقاط مختلف شهرستان اقدام به نهال‌کاری از نوع بادام تلخ، اکالیپتوس، کنار و محلب در مناطق سردسیری و گرمسیری باتوجه به شرایط اقلیمی مناطق نموده است که بارویکرد مشارکت مردم و جوامع محلی به توانمندسازی مناطق مختلف بیابانی پرداخته است.

آویزش با اشاره به میزان اعتبار هزینه شده در زمینه بیابان‌زدایی عنوان کرد: در یک‌سال اخیر در زمینه مبارزه با بیابان‌زایی میزان ۱۳ هزار و ۴ مترمکعب با اعتباری بالغ بر ۳۰ میلیارد ریال در حوزه آبخیزداری و میزان ۲۳۲ هزار هکتار با اعتباری بالغ بر ۲ میلیارد و ۱۵۰ میلیون ریال در حوزه جنگل در شهرستان کهگیلویه کار شده است.

وی خاطرنشان کرد: در مبحث آموزش و ترویج اقدامات خوبی انجام دادیم به‌خصوص در یک‌سال اخیر به‌علت رویه فرهنگ‌سازی و آموزش در میان مردم و جوامع مختلف، چالش‌های نگران‌کننده بیابانی شدن مناطق به حداکثر ممکن رسیده است در همین خصوص از همه ظرفیت‌های موجود برای آموزش مردم استفاده کرده و نتایج بسیار خوبی را نیز شاهد بودیم.

انتهای پیام/پ

طرح بادام کاری در یاسوج

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.