سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توزیع عادلانه کاغذ،مدریت و نظارت مرهمی بر زخم اوضاع کاغذ

رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران اصفهان گفت: در صورت عوض شدن دیدگاه مسئولان در بخش توزیع کاغذ و نهاد‌های نظارتی بحران صنعت چاپ تا حدودی برطرف می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،محمدعلی انصاری‌پور رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران اصفهان در ارتباط با بحران قیمت کاغذ و وضعیت فعالیت چاپخانه‌داران در شرایط کنونی اظهار داشت: مشکلات کاغذ به سیستم توزیع آن برمی‌گردد.

وی با بیان اینکه شاخص فرهنگی جوامع، کتاب و مطبوعات است ،ادامه داد: نوع توزیع و نگرش در توزیع کاغذ که صرفاً مطبوعات و کتاب به عنوان مصرف‌کننده کاغذ تلقی شوند بزرگترین اشتباه است و متأسفانه در خوشبینانه‌ترین حالت، حداکثر ۲۰ درصد تولیدات صنعت چاپ به این دو بخش اختصاص پیدا می‌کند و بقیه به موادغذایی، دارویی و صنعت تخصیص داده می‌شود.

رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران اصفهان افزود: متأسفانه در نظر تصمیم‌گیرندگان در کارگروه توزیع کاغذ به این موارد توجهی نمی‌شود و توجه فقط به کتاب و انتشارات بوده و این سبب بروز مشکلات است.

وی با اشاره به موضوع توزیع کاغذ بین ناشران به‌جای چاپخانه‌ها در قالب حمایت از مطبوعات بیان کرد: توزیع سهمیه کاغذ به ناشران به‌جای چاپخانه‌ها در صورتی که از تمام آن توسط ناشران استفاده نمی‌شود و مقداری از آن در بازار آزاد به فروش می‌رسد بزرگترین لطمه را به صنعت چاپ وارد می‌کند و در صورت عوض شدن دیدگاه مسئولان در بخش توزیع کاغذ و نهاد‌های نظارتی بحران تا حدودی برطرف می‌شود.

انصاری‌پور با بیان اینکه توزیع سالم در همه بخش‌ها و نیز حمایت از تولیدات داخل امری واجب است اظهار داشت: با توجه به اینکه ارز قابل توجهی به واردات کاغذ تخصیص داده شده است و کارخانه‌های تولید کاغذ در داخل نیز جواب‌گوی همه نیاز‌های جامعه مانند کاغذ گلاسه نیستند باید توزیع کاغذ به طور صحیح بین همه بخش‌ها انجام شود، اما باید توجه داشت که حمایت از تولید داخل هم امری واجب است.

وی شفافیت را عاملی مهم دانست و گفت: باید مشخص باشد که گیرنده ارز چه کسی است و میزان ارز دریافتی او و کالای وارد شده به کشور چقدر است و این کالا در کدام بخش مصرف شده و همه این‌ها قابل رصد، نظارت و پاسخگویی است.

رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران اصفهان در ارتباط با تأثیر بحران کاغذ بر تعطیلی چاپخانه‌ها و کارخانه‌ها عنوان کرد: بسیاری از چاپخانه‌داران در استان اصفهان به دلیل نبود و یا گرانی کاغذ حاصل از سوءمدیریت‌ها بیکار شده‌اند و این تنها مشکل چاپخانه‌ها نیست بلکه کارخانه‌های تولید کننده صنایع غذایی و دارویی نیز به دلیل نبود کاغذ مناسب برای بسته‌بندی متوقف شده‌اند.

وی با اشاره به دیگر عوامل توقف فعالیت برخی چاپخانه‌ها بیان کرد: ما در جنگ اقتصادی هستیم، اما تیر خوردن از عوامل داخلی زیان‌بارتر است و سوءمدیریت ما را دچار اشکال می‌کند، این مشکل تنها در کاغذ نیست و با توجه به اینکه تمام نهاده‌های صنعت چاپ وارداتی هستند سوءمدیریت و برنامه‌ریزی سبب بروز مشکلات در صنعت چاپ به عنوان دومین صنعت در جهان می‌شود.

انصاری‌پور ادامه داد: پرداخت مالیات توسط چاپخانه‌ها براساس قانون مجاز نیست، اما این مشکل کلیشه‌ای در صنعت چاپ هنوز هم علی‌رغم پیگیری‌های فراوان وجود دارد.

وی در ارتباط با تأثیر نامطلوب بحران کاغذ بر خرید کتاب از سوی مردم اظهار داشت: وقتی قیمت کالایی بیش از حد بالا برود از سبد زندگی مردم حذف می‌شود و متأسفانه این روز‌ها کتاب از این قبیل کالا‌ها است و فقط در صورت اجبار است که کتاب‌های درسی و دانشگاهی توسط مردم خریداری می‌شود.

رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران اصفهان از ظرفیتی ناشناخته در استان خبر داد و گفت: یک کارخانه مقوا سازی در اصفهان با استفاده از بسیاری از امکانات زیست محیطی این استان، ظرفیت خوبی برای صنعت اصفهان است که متاسفانه به دلیل عدم قبول مدیریت هیچگونه همکاری با چاپخانه‌های استان اصفهان نداشته است و تمام تولیدات آن به تهران ارسال می‌شود.

وی افزود: استانداری اصفهان در حال پیگیری برای اختصاص سهمی از این کارخانه به صنعت چاپ اصفهان است تا چاپخانه‌داران اصفهانی مجبور به خرید از واسطه‌ها و دلالان با قیمت بیشتر نباشند.
 
انتهای پیام/س

مشکلات صنعت چاپ در اصفهان

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.