سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تابستان تماشایی/ چگونه تابستانی شاد، خلاق و مفید داشته باشیم

همزمان با فرارسیدن فصل تابستان صفحه نوجوان وابسته به دفتر رهبر معظم انقلاب به شرح راهکارهای داشتن تابستانی شاد، خلاق و مفید برای نوجوانان پرداخت.

به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، صفحه مجازی نوجوان منتسب به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌اللّه خامنه‌ای همزمان با فرارسیدن فصل تابستان در قالب پستی، به راهکارهای داشتن تابستانی شاد، خلاق و مفید برای نوجوانان پرداخت. در متن کامل این پست آمده است :

«بیایید فرهنگ لغت ذهنمان را بیرون بریزیم، موافقید که برای تابستان معنا‌هایی مثل بخور و بخواب، بی‌خیالی طی کن، هرچه پیش آید خوش آید و چیز‌هایی شبیه این پیدا می‌شود؟ اصلاً از همان کلاس اول وقتی به تابستان رسیدیم، همه گفتند سه ماه تعطیلی رسیده است. اما تابستان معانی دیگری هم دارد و نیاز نیست حتماً در این سه ماه کرکره کار و تلاش را پایین بکشیم. دوست دارید بدانید پیشنهاد‌ها آقا برای این سه ماه چیست؟ بیایید تا یکی‌یکی نظرات ایشان را پیدا کنیم. نکته اصلی همه این بیانات تعطیل نبودن تابستان است، درست برخلاف تصور خیلی از ما! اما حالا که تابستان تعطیل نیست پس وقت چه‌کار‌هایی است؟

۱-تفریح فراموش نشود

اولین کاری که می‌توانیم در تابستان انجام بدهیم این است که خوشحال باشیم و شاد و خندان روز‌های گرم را بگذرانیم، اتفاقاً آقا در این مورد خیلی هم هوای ما را دارند. برای همین هم می‌گویند: «انسان می‌بیند که همه قدرت جسمی و روحی و فکری و عصبی [دانش‌آموز]، صرف همین کتاب می‌شود؛ نه فراغت تفریح پیدا می‌کند، نه فراغت ورزش پیدا می‌کند، نه فراغت کار‌های انقلابی پیدا می‌کند؛ خب این یک ایراد است؛ کاری کنند که دانش‌آموز ما فراغت پیدا کند. ۱۳۹۵/۲/۱»
پس خیالمان راحت که می‌توانیم برای بهتر شدن روحیه و نشاطمان برنامه‌ریزی کنیم. از کلاس‌های ورزشی و هنری گرفته تا گردش‌های یک‌روزه و مسافرت چندروزه با خانواده، همه را جدی گرفته و بهترین و بیش‌ترین استفاده را می‌توانیم از آن‌ها ببریم.

۲-فرصت کار‌های انقلابی

توصیه مهم آقا به مسئولان آموزش‌وپرورش این است که فرصت کار‌های انقلابی را برای ما فراهم کنند، فراغت داشته باشیم تا به این کار‌ها هم برسیم.
برای همین سال ۱۳۹۵ فرمودند: شیوه کار تعلیم و تربیت را، و عمدتاً تعلیم را، جوری بکنند که جوان دانش‌آموز ما همه‌وقت و توان و قدرت و استعداد و نیروی فکری و جسمی‌اش، صرف همین اوراقی که در این کتاب هست نشود؛ نه فراغت تفریح پیدا می‌کند، نه فراغت ورزش پیدا می‌کند، نه فراغت کار‌های انقلابی پیدا می‌کند؛ خب این‌یک ایراد است. ۱۳۹۵/۲/۱
ممکن است بگویید در طول سال تحصیلی که وقتش را نداریم و مسئولان هنوز این فرصت را فراهم نکردند، خب اینجاست که باید خودمان دست‌به‌کار شده و فرصت را بسازیم یا از بین وقت‌های فراوان تابستان وقتی برای این کار‌ها صید کنیم.
اگر از آن دسته‌ای هستیم که اول مهر سرمان را بین کتاب‌ها برده و آخر خرداد در آورده‌ا‌یم، ولی همیشه چندین و چند دغدغه فکری و فرهنگی گوشه ذهنمان سنگینی می‌کرده، تابستان وقت خوبی است که به دغدغه‌های فرهنگی و انقلابی‌مان فکر کنیم. مثلاً اگر همیشه دوست داشتیم با همکاری مسجد محل نشریه محلی بزنیم، یا دوست داشتیم با دوستان اهل فکرمان جلسات بحث و گفتگو راه بی اندازیم، یا حتی اگر دلمان می‌خواسته بتوانیم در جشن و برنامه‌های مسجد و پایگاه بسیج و تشکل‌های دیگر حسابی انرژی بگذاریم، الآن فرصت توپی ست تا به‌اندازه تمام سال تحصیلی در این کار‌ها سنگ تمام بگذاریم..

۳-رفیقِ شفیق

از بهترین زمان‌هایی که می‌توانیم شامه‌مان را به بوی کتاب و کاغذ عادت بدهیم، اوقات فراغت است. فکر نکنید برای کتاب‌خوان شدن لازم است فیل هوا کنیم، قرار هم نیست که از استراحت و تفریحاتمان را کم کنیم، آقا می‌گویند: «چقدر کتاب‌ها را در همین نیم ساعت‌ها می‌شود خواند! بنده دوره‌های بیست‌جلدی و بیست‌وچند جلدی کتاب را در همین فاصله‌های ده دقیقه، بیست دقیقه و یک ربع ساعته خوانده‌ام. پشت این کتاب‌ها را هم یادداشت می‌کنم که معلوم باشد. شاید صد‌ها جلد کتاب را همین‌طور در این فاصله‌های کوتاه ده‌دقیقه‌ای خوانده‌ام. ۱۳۷۲/۲/۲۱»
یکی از پیشنهاد‌های آقا در مورد موضوع کتاب‌ها هم این است: «چقدر خوب است که شما در تابستان که قدری فراغت پیدا می‌کنید، واقعاً برنامه‌ریزی کنید و قدری از تاریخ معاصر، ازجمله همین قضیه تنباکو را مطالعه کنید. ۱۳۷۷/۲/۲۲»
روز اول تابستان می‌توانیم به نزدیک‌ترین کتابخانه محلمان برویم و کتاب‌هایشان را ببینیم و فهرست کتاب‌هایی که قصد خواندنشان را داریم بنویسیم. بعد هم می‌توانیم کتابمان را همراه خودمان داشته باشیم تا اگر در مترو و اتوبوس و مطب دکتر منتظر ماندیم، چند صفحه از آن را بخوانیم.

۴-تابستان متفاوت

حالا یک فکر جذاب دیگر، یکی از حرکت‌های فوق‌العاده برای اوقات فراغت این است که وارد کار‌های جهادی بشویم. خصوصیت این کار‌ها این است که در کنار خدمت به دیگران، سیاحت کرده و با مکان و شرایط جدیدی آشنا می‌شویم از طرفی هم تجربه‌های فراوان و خاصی داریم که با آن‌ها تابستان متفاوتی خواهیم داشت. این نکته هم از تأکیدات دیگر رهبر انقلاب است. کار‌های جهادی و خدمت به دیگران از کار‌هایی مثل ساخت و نوسازی مسجد و مدرسه و ... گرفته تا درس دادن به دانش آموزان ضعیف ادامه دارد. از هر توانمندی که داریم می‌توانیم استفاده کنیم. آقا ضمن توصیه به این کار می‌گویند: در دوره فراغت هم ساعات را، روز و شب را، با این حرکت زیبا و باشکوهِ خدمت به مردم غنی کنید. ۱۳۸۹/۶/۳۱»

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.