وی از پرداخت ۷۰ درصد مطالبات چایکاران خبر داد و گفت: تاکنون ۱۱۰ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان از بهای برگ سبز چای مربوط به قدرالسهم دولت و کارخانههای چای سازی پرداخت شده است و مابقی به مرور به حساب چایکاران واریز میشود.
جهان ساز از رشد ۱۰ درصدی تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: از مجموع بهای برگ سبز خریداری شده ۱۲ هزار تن چای خشک استحصال شده که در صورت استمرار شرایط مساعد اقلیمی پیش بینی میشود که تولید چای خشک به ۲۷ هزار تن برسد.
بیشتر بخوانید: خرید تضمینی برگ سبز چای از ۵۱ هزار تن فراتر رفت/ رشد ۱۷ درصدی تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل
رئیس سازمان چای با اشاره به اینکه عمده چای چین بهاره از کیفیت بالایی برخوردار است، بیان کرد: با توجه به شرایط مساعد اقلیمی ۸۴ درصد برگ سبز خریداری شده درجه یک و مابقی درجه ۲ است.
وی با بیان اینکه میزان تولید برگ سبز چای به شرایط اقلیمی بستگی دارد، گفت: با استمرار شرایط مساعد اقلیمی و بارشهای تابستانه پیش بینی میشود که تا پایان فصل برداشت، میزان تولید برگ سبز چای به ۱۱۵ تا ۱۲۰ هزار تن برسد.
جهان ساز سطح زیر کشت باغات فعال کشور را ۲۵ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: برای تمامی این باغات و چایکاران دفترچه چایکاری صادر شده است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه مشکلی در فروش چای تولیدی نداریم، بیان کرد: با توجه به کیفیت چای تولیدی و رقابت فروش چای داخل با خارجی، خرید و فروش چای رونق گرفته است به طوریکه کارخانهها در فروش چای مشکلی ندارند.
جهان ساز سرانه مصرف چای را کمتر از ۹۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: سال گذشته ۲۵ هزارتن چای خشک در کشور تولید و برای تامین مابقی نیاز کشور رقمی حدود ۶۲ هزار تن چای وارد شد.
وی در پایان اختصاص ارز نیما به واردات را عاملی مهم در منتفی شدن قاچاق و منطقی شدن واردات چای دانست و افزود: بنابر آمار گمرک، میزان واردات در فروردین نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش و صادرات چای به سبب ازدیاد تقاضا برای خرید چای داخل کاهش یافته است.
انتهای پیام/