به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، شیر خالقی اظهار داشت: متاسفانه در حال حاضر اقدام مناسبی برای کنترل گرانی و بهبود وضعیت معیشتی مردم انجام نمیشود و از دولت انتظار داریم در این زمینه حرکت عاجلانهای انجام دهد تا شاهد رسیدن به یک سطح مناسب معیشتی برای تمام اقشار جامعه باشیم.
وی با اشاره به این که متاسفانه مردم از شرایط موجود احساس نارضایتی میکنند افزود: باید با تدوین برنامههای مناسب و عملیاتی کردن آنها و تحقق شعار سال مبنی بر رونق تولید در راستای رسیدگی به شرایط مردم اقدامات مناسبی انجام داده شود که این موضوع هماکنون یک اولویت مهم و اساسی است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در ادامه گفت: سهلانگاری در تامین آب در روستاهای محروم نیز یکی از خواستههای ما از وزیر نیرو است و امید میرود در این زمینه نیز هر چه سریعتر اقدامات لازم انجام شود چرا که آب یکی از نعمتهای خدادادی و حق و مطالبه بحق مردم است.
خالقی با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیت گردشگری سلامت برای بهبود کیفیت درمان و نیز توسعه اقتصاد و اشتغال تاکید و تصریح کرد: گردشگری سلامت یکی از سودآورترین صنایع جهان است و استان اردبیل با داشتن پزشکان مجرب و مراکز درمانی و امکانات مناسب میتواند در این صنعت بدرخشد.
خالقی بر همسویی کامل کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با صنعت گردشگری کشور تاکید کرد و افزود: نمود این همکاری در برنامه ششم توسعه و تشکیل شورای عالی سلامت دیده میشود.
وی گفت: در فضای بین المللی محدودیت تبادلات ارزی مشکل اساسی واردات دارو است و در حال حاضر با کم لطفی به تجویز داروهای ایرانی روبه رو هستیم در حالی که باید تجویز دارو و نسخه نویسی پزشکان براساس مبانی قانونی باشد.
خالقی با اشاره به این که فرهنگ سازی در امر تبین عدم تفاوت بین داروی داخلی و خارجی لازمه اساسی است بیان کرد: در صورتی که داروی خارجی جایگزین ایرانی نداشته باشد باید تجویز انجام شود و در غیر این صورت این مسئله که داروهای خارجی مزیت کیفی نسبت به داروهای داخلی دارند یک فرهنگ غلط و نادرست است.
نماینده مردم خلخال و کوثر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که خوشبختانه ارز کافی برای واردات دارو تخصیص یافته است تصریح کرد: تبادلات ارزی بانکی مشکل عمده ما در زمینه واردات داروهای خارجی است که حل این مشکل با توجه به اهمیت تامین سلامتی بیماران یک لازمه اساسی و مهم است.
خالقی تصریح کرد: توسعه و بهبود صنعت داروسازی کشور نیز در سالی که مزین به نام حمایت از تولیدات داخلی است باید مورد توجه واقع شود و از ظرفیت متخصصان و داروسازان در این زمینه به شکل مناسب استفاده شود که این موضوع در حال حاضر برای امسال باید جزو برنامههای اساسی باشد.
وی بیان کرد: اگر دارویی خارجی برتری نسبت به مشابه داخلی ندارند، نباید جایگزین داروی ایرانی در تجویز شود که این مسئله نیز به عنوان یک اولویت اساسی مطرح بوده و درصدد هستیم در این زمینه به یک سطح قابل قبول دست یابیم و مشکلات و موانع را از سر راه برداریم.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/س