وی با اشاره به اینکه به لحاظ دیدگاه نظامی اقدام اخیر ایران، یکاقدام کاملا درست به منظور جلوگیری از یک تجاوز سرزمینی است، ادامه داد: هرگونه حرکت جاسوسی و جمع آوری اطلاعات از هر کشوری و بدون اجازه و اطلاع آن کشور یکاقدام نظامی محسوب می شود؛ بنابراین از جهت دیگر میتوان گفت، سرنگونی پهپادهای آمریکایی توسط ایران یک اقدام نظامی متقابل نیز به حساب می آید.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه برخی سازمان های بین المللی به ویژه سازمان ملل موظف به تامین صلح بین المللی هستند، خاطر نشان کرد: آنها باید این کار را از طریق نهادهای حقوقی پیگیری کنند، اما سوالی مطرح می شود که این نهادهای حقوقی تا چه اندازه ضمانت اجرایی و بازدارندگی را دارند و چگونه می توانند مانع انجام این گونه اقدامات در سطح منطقه باشند؟
وی تصریح کرد: حتی در برخی موارد دیگر شاهد هستیم ایالات متحده بر خلاف کنوانسیون ها و پروتکل های اداری عمل و به صورت یک جانبه آنها را نقض کرده است؛ بنابراین توانمندی ضمانت اجرایی حقوق بین المللی با توجه به نقش ایالات متحده و نفوذی که در این سازمان ها دارد نقش و تاثیر این ضمانت اجرایی را کاهش می دهد.
روشن چشم بیان کرد: مناسبات دیپلماسی به خوبی نشان می دهد کشورهای حاشیه خلیج فارس به ویژه عربستان، امارات و بحرین نگران برخی از موضوعات منطقه ای ونفوذ بالای ایران هستند، بنابراین می توان گفت این تحریک ها از کشورهای منطقه به ویژه عربستان تشدید می شود، به این دلیل که این فضا ایجاد می شود تا میزان فشار به ایران را افزایش دهند به طور مثال؛ عربستان به شدت به دنبال انزوای ایران در منطقه است و در این مورد حتی همکاری هایی با رژیم صهونیستی داشته است.
وی درباره کمک کشورهای منطقه از جمله امارات، عربستان و بحرین نسبت به اینگونه اقدامات تحریک آمیز، یادآور شد: ایران به تازگی وارد یک تنش منطقه ای شده است، این تنش منطقه ای به رهبری عربستان سعودی بعد از به قدرت رسیدن ولیعهد بن سلمان است و او به دنبال یک هژمونی منطقه ای بوده که به نفع عربستان باشد. این تنش ها را در برخی رخدادهای دیگر شاهد هستیم به ویژه زمانی که شورای همکاری خلیجفارس،کشور قطر را به دلیل برخی همکاری ها با ایران مورد تهدید قرار داد.
انتهای پیام/