پیروزبخت تصریح کرد: در زمینه اندازهگیری به موارد قانونی و مقررات خاصی تاکید شده که نیازمند توجه مسئولان است، همچنین با انجام مطالعات تطبیقی بر روی کشورهای توسعه یافته مشخص شد یکی از عناصر پیشرفت توجه به موضوع اندازهشناسی است.
وی گفت: در حوزه اندازه گیری قدمهای خوبی برداشته ایم به طور مثال شناسایی پهپاد جاسوسی آمریکایی، با استفاده از علم اندازهشناسی بود.
رئیس سازمان ملی استاندارد اظهار کرد: به دلیل تحریمها مشکل کمبود وسایل اندازهشناسی در کشور وجود دارد که گامهایی برای بومیسازی این وسایل برداشته میشود.
وی افزود: نظام حاکم بر کشورهای پیشرفته، سرمایهداری است و باید مراکز اندازهشناسی تحت نظر افراد حقوقی اداره شود، اما بر خلاف سیستم موجود، این مراکز تحت نظارت دولت است که نشان دهنده اهمیت موضوع اندازهشناسی است.
پیروز بخت تصریح کرد: امروزه یکی از موارد مهم در کشور موضوع حقوق شهروندی است که بسیار به حوزه اندازهشناسی و حقالناس مربوط میشود.
وی با اشاره به اهمیت موضوع حقالناس و اندازهشناسی گفت: از جمله اقدامات سازمان ملی استاندارد در حوزه وسایل سنجشی ایجاد بسترهای لازم برای رعایت بیشتر حقالناس و وجود تجهیزات نوین اندازه شناسی است.
رئیس سازمان استاندارد ادامه داد: در حال حاضر نیاز است به طور جدی وارد مقرارات جدید اندازهگیری شویم و اگر به این مباحث جدید (یکاهای جدید SI) توجه نشود، در بسیاری از حوزهها دچار مشکلات میشویم.
رئیس سازمان استاندارد با اشاره به فعالیتهای اخیر سازمان ملی استاندارد در حوزه یکاهای بینالمللی جدید گفت: در سالهای اخیر در اجرای سیستم بینالمللی یکاهای جدید مرکز اندازه شناسی مذاکرات ویژهای برای شناساندن این علم به دانشگاهها و وزارت آموزش و پرورش داشته و همچنین کارگاههای مختلفی برای تغییرات کتب مدارس و دانشگاهها انجام شده است.
وی اضافه کرد: اقدامات در حوزه محصولات پیش بستهبندی با همکاری تعزیرات حکومتی، کنترل اوزان در بازار و ناظرهای سوخت، حمایت از تاسیس آزمایشگاههای مرجع برای کنترل کنتورهای آب و گاز و فعالیتهایی به منظور نظارت بر لیزر از اقدامات موثر سازمان ملی استاندارد در این حوزه است.
پیروزبخت گفت: همچنین در حوزه اندازهشناسی مذاکراتی با کشورهای آلمان، بوسنی هرزگوین، سوئد و ترکیه انجام شده است.
انتهای پیام/