سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس قوه قضائیه:

کرامت انسانی رنگ، نژاد و زبان نمی‌شناسد/ هر اقدامی در جمهوری اسلامی با شاقول عدالت سنجیده می‌شود

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی گفت:کرامت انسانی رنگ، نژاد و زبان نمی‌شناسد و عقل و شرع به حقوق انسانی و آزادی یاری می‌رساند.


به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضاییه در نشست سفرا و کاردار‌های کشور‌های خارجی ضمن ابراز خوشحالی از برگزای این جلسه اظهار کرد: امیدوارم برگزاری این جلسه فرصت مناسبی باشد که بتوانیم از کرامت انسانی و صلح و حقوق بشر که از الزامات امروز جامعه بشری است صحبت داشته باشیم و بیشتر تفکر و تعمل داشته باشیم.

وی افزود: کرامت انسانی رنگ، نژاد و زبان نمی‌شناسد و خداوند انسان را آفرید و بر عالم هستی برتری داد و عقل و شرع به حقوق انسانی و آزادی یاری می‌رساند.

رئیس قوه قضاییه بیان کرد: امروز قرار است در خصوص نسبت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران و مدعیان حقوق بشر صحبت کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی گفت: جمهوری اسلامی ایران براساس ایمان همواره حقوق بشر را به عنوان نقطه مرکزی تمام کار‌ها و اعمال خود به رسمیت می‌شناسد و برابری و حفظ عزت نفس را به عنوان جلوه تحقق کرامت انسانی معرفی می‌کند.

وی اظهار کرد: انسان دارای حقوق فطری است و جمهوری اسلامی ایران کرامت انسانی را در روابط خود به عنوان سرلوحه کار خود قرار داده است و در اعمال خود به عدالت و صلح و حقوق بشر توجه دارد.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه عدالت از آرمان‌های جمهوری اسلامی ایران است، افزود: اجرای عدالت امری تدریجی است.

 حجت الاسلام و المسلمین رئیسی تاکید کرد: عدالت به معنای دادن حق به صاحب حق است؛ به همین دلیل رعایت هر گونه اقدامی در جمهوری اسلامی ایران بر مبنای عدالت است.

وی با بیان اینکه اجرای عدالت مبنای هر کار سیاسی در جمهوری اسلامی ایران است، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران عدالت را در حوزه فردی و عمومی اجرا می‌کند و هر اقدامی در کشور ما با شاقول عدالت سنجیده می‌شود.

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه میزان هر عملی در جمهوری اسلامی ایران بر مبنای عدالت بستگی دارد، تاکید کرد: انقلاب اسلامی حقوق مردم را از حاشیه به متن آورد و این اقدام میسر نمی‌شد مگر آنکه رژیم دست نشانده غرب برداشته شود و انقلاب اسلامی استقلال و آزادی را کنار هم قرار داد.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی گفت: انقلاب اسلامی بعد از استبداد داخلی و استعمار خارجی نوید بخش  آزادی، تحقق عدالت و برابری همه بود و شعار آن این بود که نه ستم بپذیریم و نه ستم کنیم.

رئیس قوه قضائیه بیان کرد: انقلاب اسلامی با ایجاد ساختار سیاسی مردم سالارانه و پیشرفت در تمام ابعاد جامعه تحقق عدالت را میسر کرد و مردم سالاری دینی که در بیانات امام راحل هم اشاره شده در نظام حقوقی کشور جلوه دارد.

وی گفت: یکی از مبانی حقوقی عادلانه در نظام جمهوری اسلامی داشتن حق شهروندی، دسترسی به دادرسی عادلانه و منصفانه است.

رئیس قوه قضائیه گفت: برگزاری انتخابات، خانواده و سلامت از گام‌های جمهوری اسلامی در جهت تحقق کرامت انسانی است که برداشته شده است.
وی تاکید کرد: با صراحت می‌گویم که آیین دادرسی در نظام جمهوری اسلامی ایران از دقیق‌ترین و به روزترین قوانین است که در آن حقوق متهم به روشنی و صریح در آن مطرح شده است.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی ادامه داد: تعیین دیوان عدالت ادارای، سازمان بازرسی کل کشور و دیوان عالی کشور گام‌های است که برای پاسداری از حقوق شهروندی برداشته شده است و نظارت بر زندان‌ها به صورت مستمر توسط سفرای کشور‌های دیگر انجام شده است.

وی با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران یک نظام مردم سالاری است، گفت: مردم در سال بعد از پیروزی انقلاب با برگزاری انتخابات به قانون اساسی رای دادند و بعد از آن با وجود تحمیل جنگ تقریبا هر سال یک انتخابات در کشور برگزار شد و هیچ انتخاباتی یک روز هم عقب نیفتاد و تمام نهاد‌های اجرایی در جمهوری اسلامی ایران با رای مردم انتخاب می‌شوند.

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه فصل سوم قانون اساسی به حقوق مردم اختصاص دارد، اظهار کرد: امام راحل در فرمان ۸ ماده‌ای به حقوق مردم تاکید داشتند و در این زمینه جمهوری اسلامی ایران سازمان‌های خصوصی و سازمان‌های مردم نهاد را در کار‌ها مشارکت داده است.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی بیان کرد: ایران در حالی به نقض حقوق بشر محکوم می‌شود که گروه تروریستی مجاهدان خلق که دستشان به خون مردم آلوده است هر ساله در یک کشور علیه جمهوری اسلامی همایش برگزار می‌کند.

وی گفت: شهروندان ایرانی با نقض هدفمند حقوقشان با تحریم‌ها مواجه هستند و آمریکا اعلام کرده است که تعداد تحریم‌ها علیه ایران به هزار مورد رسیده است و هر روز تحریم‌های جدید‌ی را ایجاد می‌کند به گونه‌ای که حتی از ورود کمک‌های انسان دوستانه در سیل فروردین ماه به کشور ما جلوگیری کرد.

رئیس قوه قضاییه در بخشی از اظهاراتش با بیان اینکه همین کشور‌های غربی که مانع دسترسی ایران به دارو و تجهیزات پزشکی هستند، محور اصلی تصویب قطعنامه‌های حقوق بشری علیه ایران می‌باشند، اظهار کرد: آمریکا و متحدان کلیدی‌اش در منطقه، مهمترین ناقضان حقوق بشر در فلسطین و یمن می‌باشند.

آیت الله رئیسی ادامه داد: شهروندان این کشور‌ها با بیشترین مشکلات ناشی از عدم رعایت حقوق شهروندی مواجه هستند.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: در مهمترین مورد، حق مردم فلسطین با داشتن یک حکومت دموکراتیک به نحو مستمر نقض می‌گردد، موضوعی که ناقض بنیانی‌ترین اصل حقوق بشری یعنی حق تعیین سرنوشت، تصریح شده در ماده یک میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی، ۱۹۶۶ است.

وی ادامه داد: اکنون براساس برآورد نهاد‌های تحقیقاتی بین المللی، تعداد آوارگان فلسطینی به مرز هفت میلیون نفر رسیده است.

آیت الله رئیسی با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی حقوق اعراب در سرزمین‌های اشغالی را نقض می‌کند، ادامه داد: مهمترین مثال آن تصویب قانون دولت یهود و شهرک سازی آن است و امروزه در دنیا آشکارا از این رژیم بعنوان یک رژیم آپارتاید یاد می‌کنند و البته همین رژیم با جدیت هرچه تمام‌تر مورد حمایت آمریکا نیز قرار دارد.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: طرح از پیش شکست خورده معامله قرن نیز، ناظر بر همین موضوع است.

وی افزود: این در حالی است که راه حل جمهوری اسلامی برای موضوع فلسطین مبتنی بر اصل دمکراسی است. همچنانی که رهبری معظم انقلاب اسلامی می‌فرمایند مردمانی که فلسطین تعلق به آن‌ها دارد از مسلمان، مسیحی و یهودی بایستی مقابل چشم مردم جهان در یک رفراندم، تکلیف دولت فلسطین را معین کنند که آن دولت، دولتی مشروع خواهد بود.

وی ادامه داد: پرونده حقوق بشر و جنایات رژیم سعودی، دیگر مثال بزرگ نقض حقوق شهروندی است که با رفتار متناقض آمریکا، مورد حمایت قرار می‌گیرد. هم‌اکنون صف‌های اعدام بزرگی از فعالان سیاسی و مدنی در عربستان و بحرین ایجاد شده است که بسیار از آنان را نوجوانان تشکیل می‌دهند.

آیت الله رئیسی تصریح کرد: این‌ها کشور‌هایی هستند که در آنجا برگزاری انتخابات و وجود دمکراسی به آرزوی محال تبدیل شده است؛ اما آمریکایی‌ها همچنان به حمایت از این کشور‌های غیردمکراتیک ادامه داده و در برابر سرکوب مردم همراهی نشان می‌دهند.

رئیس قوه قضاییه بیان داشت: این کشور‌ها هم اکنون وارد یک جنگ نابرابر علیه دمکراسی خواهی مردم یمن شده‌اند. سعودی‌ها با حمایت آمریکا و متحدانش وارد جنگ شده‌اند که منجر به کشته شدن بیش از شصت هزار نفر از مردم یمن گردیده و بار‌ها به عنوان جنایت جنگی از سوی نهاد‌های حقوق بشری محکوم گردیده است.

وی تصریح کرد: طبق گزارش تخمینی سازمان ملل تاکنون ۸۵ هزار کودک یمنی بر اثر گرسنگی جان داده‌اند. آیا این تعداد هنوز اشتهای فروشندگان تسلیحات به سعودی و امارات را برطرف نکرده است؟ متاسفانه اعتراضات مدنی در کشور‌های غربی نیز نتوانسته است این سیری ناپذیری را متوقف نماید.

آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: سیاست آمریکا و برخی از کشور‌های اروپایی در حمایت از شرارت سعودی‌ها، متاسفانه همچنان ادامه دارد.

رئیس قوه قضاییه افزود: نه تنها متحدان مرتجع عربی و رژیم نامشروع صهیونیستی کارنامه‌ای سیاه در رعایت حقوق شهروندی دارند که خود آمریکا نیز وضعیتی بهتر از متحدانش ندارد.

وی ادامه داد:آمریکا ضمن اینکه بزرگترین حامی رژیم‌های ناقض حقوق بشر است، درون خود نیز با نابرابری‌های اجتماعی شدید و کاستی دمکراسی، حقوق شهروندان خودش را نیز نقض می‌کند.

رئیس قوه قضاییه گفت: طبق گزارش نماینده ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل، ۴۴ میلیون نفر در آمریکا در فقر زندگی می‌کنند. ۳۲ درصد خانواده‌های آمریکایی علیرغم برخورداری از درآمد، از جیره غذایی دولتی استفاده می‌کنند.

وی در ادامه افزود: ساختار طبقاتی به گونه‌ای است که یک درصدِ ثروتمند در آمریکا حدود ۴۰ درصد ثروت این کشور را در اختیار دارد. آمریکا کمترین نرخ مشارکت سیاسی در انتخابات‌ها را در کشور‌های غربی دارد که علت آن را در ساختار‌های پنهان برای حذف حق رای افراد می‌توان یافت.

آیت الله رئیسی تصریح کرد: جامعه ایالات متحده از لحاظ نژادی تکه تکه شده است. سیاهان دو و نیم برابر سفید پوستان احتمال زندگی در فقر را دارند و نوزادانشان ۳/۲ برابر نوزادان سفید پوست می‌میرند. نرخ بیکاری ان‌ها بیش از ۲ برابر سفید پوستان است. تعداد زندانی‌های رنگین پوستان در آمریکا ۴/۶ دهم برابر سفیدپوستان است. این نشان دهنده یک تبعیض ساختاری و بلند مدت در امریکاست. شگفتا که متهمان حقوق بشر مدعیان انسانیت و آزادی هستند؛ کشور‌هایی که هم در عرصه داخلی و هم عرصه بین المللی از متهمان حقوق بشر به معنای واقعی کلمه به شمار می‌روند. آیا چشم‌ها نمی‌بینند که در خیابان‌های کشوری که خود را مهد دمکراسی می‌داند، چشم معترضان کور می‌شود.

رئیس دستگاه قضا عنوان کرد: در ایران اسلامی اقلیت‌های دینی صاحب کرامت و آزادی هستند؛ اما شما می‌بینید در کشور امریکا مرکز یک فرقه از فرق مسیحیت چگونه به آتش کشیده می‌شود. تاریخ گواه این واقعیت است و حرف اصلی ما این است که اعمال فشار با ابزار حقوق بشری به کشور‌هایی که بگونه‌ای متفاوت فکر و زندگی می‌کنند یک جنایت است.

آیت الله رئیسی خاطرنشان ساخت: آنچه در زمینه حقوق بشر نیازمند توجه جدی است، حقوق بنیادین انسان از حیث انسانیت است و این حقوق هیچ ارتباطی با سبک زندگی کشور خاصی ندارد. یکی از معیار‌های اصلی در فهم حقوق بشر احترام به اصل تفاوت در کنار اصل جهانشمولی است. آقایان محترم و خانم‌های گرامی به عنوان جمع بندی می‌خواهم بار دیگر توجه شما را به وجود یک سیاست جهانی تزویرآلود و متناقض جلب کنم؛ سیاستی که در آن کشور‌های مستقل و مردم سالار، چون جمهوری اسلامی ایران علیرغم همه تلاش‌هایی که برای ارتقاء حقوق شهروندان خود صورت می‌دهند و در عین حال مورد تهاجم انواع تروریسم هم هستند، محکوم می‌شوند؛ ولی رژیم‌های دیکتاتوری و خاندان‌های قرون وسطایی مورد تکریم قرار می‌گیرند. این نشان دهنده حاکم بودن نگرش سیاسی و قدرت محور به مقوله حقوق بشر است. برای رسیدن به صلح وامنیت در جهان بایستی این نگرش را به کناری نهاد و صرفا حقوق بشر- آنگونه که انسانیت و انصاف حکم می‌کند- موردتوجه قرار گیرد.

رئیس قوه قضاییه اظهار کرد: ستاد حقوق بشر که از مهمترین نهاد‌های حکومتی برای نظارت و پیگیری امور مربوط به حقوق بشر و مرجع رسمی کشور دراین زمینه است، ابتکار جالبی است که در جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته و یک مدل بسیار موفق است. این ستاد با حضور مسئولان در قوه قضاییه و قوای دیگر کشور توسط دبیرخانه‌ای امورش پیگیری می‌شود و با هماهنگی و همکاری بخش‌های مختلفی از کشور موضوعات حقوق بشری را دنبال می‌کند.

وی ادامه داد: علاوه براین ستادحدود ۲۴ هزار نهاد مردمی در کشور فعال هستند که حدود نیمی از آن‌ها به امور حقوق بشری مربوط می‌باشد و علاوه بر این تاسیس نهاد ملی حقوق بشر نیز در دستور کار است که انشاءالله در شورای عالی ستاد حقوق بشر که قریبا برگزار خواهد شد، موضوع این نهاد حقوق بشری مورد بررسی و تصویب قرار خواهد گرفت.

وی تاکید کرد: در قوه قضاییه عزممان برای تحول در دستگاه قضایی به سوی آرمان‌ها و اهداف بلند نظام مقدس جمهوری اسلامی جدی است و گام‌های بسیاری توسط روسای پیشین دراین ۴۰ ساله تا کنون برداشته شده است و دراین حرکت این گام‌ها تکمیل خواهد شد. ضمن ارج نهادن به تمام خدماتی که انجام شده و دادگستری مبتنی بر فقه و حقوق اسلامی دراین ۴۰ ساله شکل گرفته است، لازم است گام‌های بلندی برای رسیدن به آرمان‌های بلند اجرای عدالت و حق در کشور برداشته شود.

آیت الله رئیسی در ادامه عنوان کرد: قانون اساسی ما را موظف کرده است که به این اهداف بلند نائل شویم.

وی ضمن قدردانی از تمامی مسئولان گذشته اظهار کرد: بدون تردید یکی از حوزه‌های تحول درزمینه تعامل محتوایی با دنیا می‌تواند موضوع تجربیات قضایی باشد. بنای ما تعامل و همکاری با تمام کشور‌ها بویژه کشور‌های اسلامی در موضوع قضایی و حقوق بشر است و از موضوعاتی که می‌تواند مناسبات بین جمهوری اسلامی، دستگاه قضایی و ستاد حقوق بشر با کشور‌های دیگر را رقم بزند، حتما موضوع دفاع از حقوق بشر و مناسبات قضایی است.

انتهای پیام/

برچسب ها: قوه قضائیه ، دادگاه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۱۰ ۰۳ تير ۱۳۹۸
گل گفتي
ناشناس
۱۵:۱۰ ۰۳ تير ۱۳۹۸
واقعا اینجوریه؟