معاون وزیر صنعت اظهار کرد: از میزان حدود ۲ درصد سهم آب صنعت در ایران تنها یک درصد آن به واحدها و کارخانجات صنعتی و صنایع معدنی تعلق داشته و مابقی آن در سایر بخشها از جمله نیروگاههای تولید برق، صنایع دام و طیور، اصناف تولیدی و صنایع نفت و گاز و پتروشیمی استفاده میشود.
وی تصریح کرد: سهم آب تأمین شده بخش صنعت در ایجاد ارزش افزوده و اشتغال نسبت به سایر بخشها بالاتر است به گونهای که به ازای هر لیتر بر ثانیه آب تأمین شده در شهرکها و نواحی صنعتی برای ۵۳ نفر اشتغال مستقیم ایجاد شده است.
صالحینیا اظهار کرد: با توجه به بنگاههای صنعتی موجود و در حال احداث میتوان یک برنامه ۱۰ ساله ایجاد کرد و با تأمین الزامات به ویژه منابع مالی و اصلاح و بازنگری فرآیندهای آب باید مصرف آب را در بخش صنعت و معدن مدیریت کنیم.
معاون وزیر صنعت بیان کرد: در فاز اول مدیریت مصرف آب (صنایع بزرگ و آببر) علاوه بر استقرار صنایع آببر در مناطق مستعد و دارای پتانسیل آبی میتوانیم اقدامات و برنامهریزیهای لازم را انجام دهیم که به صورت فرآیندی و با انتخاب و به کارگیری ماشین آلات مناسب، مصرف آب را مدیریت و کاهش دهیم.
وی به مدیریت سایر صنایع و فعالیتها هم اشاره کرد و گفت: در این حوزه محور اقدامات و برنامههای اجرایی که برای مدیریت مصرف در آن پیش بینی شده عبارت است از توسعه سیستمهای تصفیه فاضلاب و استفاده از سیستم باز چرخانی آب در فرآیندها و واحدهای صنعتی . همچنین استفاده از پسآبها، آبهای نامتعارف و فاضلابهای منطقهای و شهرهای مسکونی برای استفاده از فرآیندهای صنعتی از دیگر اقدامات مدیریت مصرف آب به شمار میرود.
صالحینیا تصریح کرد: استقرار واحدهای جدید صنایع آببر در مناطق ساحلی و دارای پتانسیل آبی و همچنین استفاده از آب شیرین کن با تعمیق ساخت داخل تکنولوژیهای مربوطه در این زمینه و پیش بینی عملیاتی کردن مشوقهای لازم برای ترغیب بخش خصوصی برای سرمایهگذاری از مهمترین اقدامات ما در این حوزه به شمار میرود.
وی بیان کرد: استفاده از فناوریهای نوین، دستگاهها و تجهیزات کم مصرف یا خشک در پروسه تولید محصولات مبتنی بر مصرف آب کمتر و همچنین توسعه ممیزی و بهینه سازی مصرف آب در صنعت از دیگر اقدامات از سوی وزارت صنعت به شمار میرود.
معاون وزیر صنعت توضیح داد: جلوگیری از هدر رفت آب در شبکههای انتقال، توزیع، مخازن و انشعابات آب صنعتی و اجرای برنامههای نگهداری و تعمیرات برای تأسیسات آب صنعتی به ویژه در شهرکهای صنعتی و همچنین جلوگیری از مصارف غیرمجاز آب از دیگر فعالیتهای این وزارتخانه در حوزه سازگاری با کم آبی به شمار میرود.
صالحینیا گفت: انتقال آب از دریای خزر و خلیج فارس برای صنایع توجیهپذیر و آببر و همچنین پیگیری اجرای روشهای جدید تأمین منابع آبی نظیر جمعآوری و استفاده از آب باران در مناطق مستعد استفاده از آب مجازی، آب مازاد بخشهای شهری و کشاورزی از دیگر فعالیتهای این حوزه است.
معاون وزیر صنعت به برنامههای وزارت صمت برای کمک به مدیریت مصرف آب در سایر بخشها نظیر بخش شرب و کشاورزی هم اشاره کرد و گفت: تولید و عرضه محصولات پر بازده و کم مصرف مرتبط با زنجیره آب نظیر شیرهای الکترونیکی، انواع شیرآلات، دوشهای حمام، ماشین لباسشویی و ... برای استفاده در بخشهای خانگی به منظور کاهش مصرف آب از دیگر اقدامات این حوزه به شمار میرود.
وی گفت: انجام مطالعات تفصیلی و جامع در مورد اکتشاف منابع جدید آبی در سطح کشور مانند آبهای آهکی و همچنین به کارگیری تجهیزات نوین تصفیه برای تولید آب شرب از منابع آبی موجود از دیگر برنامههای وزارت صمت برای کمک به تأمین منابع آبی مورد نیاز در سایر بخشها است.
صالحی نیا به راهکارهای مدیریت مصرف آب در شهرکها و نواحی صنعتی هم اشاره کرد و گفت: تفکیک آب کیفی و غیر کیفی در شهرکها و نواحی صنعتی واجد شرایط و اولویتدار و همچنین جلوگیری از کاهش هدر رفت آب و کاهش آب به حساب نیامده در مراحل تولید، انتقال و توزیع آب و همچنین ترویج فرهنگ بازچرخانی آب در واحدهای صنعتی و جلوگیری از تبدیل شدن آب به کالای یک بار مصرف از جمله این برنامهها به شمار میرود.
معاون وزیر صنعت تصریح کرد: این وزارتخانه برنامههایی برای تأمین کسری آب مورد نیاز شهرکها و نواحی صنعتی را در دستور کار خود قرار داده که شامل گسترش تعاملات و همکاری با وزارت نیرو برای حل مسائل و مشکلات تأمین آب پایدار برای شهرکها و نواحی صنعتی، پیگیری احیای چاههای آب شهرکها و نواحی صنعتی، برنامهریزی استحصال آب صنعتی و استفاده مجدد از پسآب تصفیه خانههای فاضلاب شهرکها و نواحی صنعتی می شود.
صالحینیا افزود: برنامهریزی برای اجرای طرحهای آب شیرین کن در نواحی ساحلی جنوب و شمال کشور به منظور تأمین آب شهرکها و نواحی صنعتی واقع در جنوب و شمال کشور و همچنین برنامهریزی تأمین آب برخی از شهرکها و نواحی صنعتی از مسیر خط انتقال آب انتقالی از خلیج فارس و دریای عمان صورت گرفته است.
انتهای پیام/