این آئین با حضور استاد اسماعیل محمدی، استاد مسعود گنجعلیخان حاکمی و استاد عباس صالحی به عنوان هیئت داوران نخستین سوگواره تعزیه ملی دهزیار همراه بود که بیانیه پایانی این سوگواره قرائت شد.
ثارالله انکوتی دبیر اجرایی نخستین سوگواره ملی تعزیه دهزیار در این آئین اظهار داشت: بیش از ۳۰۰ تعزیهخوان از سراسر کشور و استان کرمان در این دوره سوگواره در دو بخش جنبی و رقابتی به اجرای تعزیه پرداختند.
وی با تقدیر از تمام دستاندرکاران سوگواره ملی تعزیه دهزیار بهویژه اعضای هیئت تعزیهخوانی حضرت ابوالفضل (ع) این روستا افزود: کارفضاسازی محل برگزاری سوگواره حدود دو ماه طول کشید و در این مدت مردم روستای دهزیار از پیر و جوان برای هر چه باشکوهتر برگزار شدن سوگواره ملی تعزیه زحمت کشیدند.
دبیر اجرایی نخستین سوگواره ملی تعزیه دهزیار کرمان با بیان اینکه امروز روستای دهزیار در سطح کشور به نام مقدس تعزیه و شبیهخوانی شهرت گرفته است خاطرنشان کرد: امیدواریم با همکاری ادارات دولتی مربوطه از جمله اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زمینه جذب گردشگر داخلی و خارجی برای دورههای بعدی سوگواره فراهم شود.
عضو شورای اسلامی روستای دهزیار از آمادگی کامل مردم این روستا برای اسکان و پذیرایی گردشگران خبر داد و گفت: مردم روستای دهزیار مردمی خونگرم و مهماننواز هستند و همین موضوع باعث شده هر ساله تعداد زیادی از مردم از سراسر استان و کشور برای تماشای تعزیه به این محل بیایند.
گفتنی است نخستین سوگواره ملی تعزیه دهزیار با تجلیل از حدود ۳۰ نفر از برگزیدگان این سوگواره در بخش رقابتی در قسمت موافقخوانی، مخالفخوانی، بچهخوانی و موسیقی تعزیه به کار خود پایان داد .
انتهای پیام/س