مجتبی محرمی معاون پژوهش و فناوری موسسه واکسن سازی و سرم سازی رازی در گفتوگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره بیماری آنفولانزای حاد پرندگان و اقدامات این موسسه برای کنترل شیوع آن اظهار کرد: بیماریهای
آنفولانزا و
نیوکاسل مهمترین بیماریها در پرورش طیور محسوب میشوند که کنترل آنها از اهمیتی بسیار بالا برخوردار است.
وی ادامه داد: بیماری نیوکاسل یکی از مهمترین بیماریهای تنفسی در بین پرندگان و آنفولانزا یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان است؛ از این رو واکسیناسیون این ۲ مورد اهمیتی بالا خواهد داشت؛ علی رغم تلاشهای مداوم این موسسه و سایر ارگانهای مربوطه مانند نظام دامپزشکی هر ساله شاهد بروز آسیبهای زیادی در حوزه پرورش طیور و بر اثر این ۲ بیماری هستیم.
معاون پژوهش و فناوری موسسه رازی با اشاره به پژوهشهای مداوم این موسسه در بهبود واکسنهای موسسه گفت: با توجه به شرایط حال حاضر کشور و تحریمهای اعمال شده، فعالیت و ساخت چنین واکسنهایی در داخل کشور اهمیت پیدا خواهد کرد؛ جالب است بدانید واکسنهای تولید شده در موسسه رازی عملکردی مناسبتر نسبت به واکسنهای وارداتی دارند.
محرمی افزود: کشور ما در زمینه علوم تولید واکسن اجرای طرح واکسیناسیون کشور در شرایطی مطلوب قرار دارد و در بیماریهای نیوکاسل و آنفولانزای حاد پرندگان واکسناسیونی مناسب ایجاد شده است.
وی درباره اقدامات موسسه برای کنترل این بیماریها گفت: با توجه به اینکه آنفولانزای حاد پرندگان از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان است نیاز به توجه جدتری دارد اما این به معنای بروز نگرانی در بین مردم و احتمال آسیب به سلامت هم وطنانمان نیست بلکه کنترل مناسب و پیشگیریهای انجام شده احتمال بروز این بیماری را به نزدیک صفر رسانده است.
افزایش اعتبار بینالمللی موسسه رازی
محرمی تاکید کرد: یکی از مهمترین فعالیتهایی که اخیرا در موسسه انجام شده، اقدام به کسب گواهی ISO۱۷۰۲۵ است، این گواهی استانداری بین المللی و تخصصی ویژهی آزمایشگاههاست که به احراز صلاحیت این آنها میپردازد؛ به عبارتی دیگر دریافت این گواهی اعتبار آزمایشهای انجام شده در این موسسه را افزایش میدهد و میتوانیم فعالیتهای بهتر و بیشتری در زمینه تشخیص و پژوهش در بیماریهای مختلف داشته باشیم.
معاون پژوهش و فناوری موسسه رازی یادآوری کرد: دریافت این گواهی باعث میشود آزمایشهای انجام شده در این موسسه در سطح بینالمللی به رسمیت شناخته شود و این موضوع افزایش تبادلات علمی با موسسات معتبر ومطرح بینالمللی را به همراه دارد؛ اخذ این گواهی کمکی چشمگیر به تبادلات علمی موسسه و کشور خواهد کرد.
انتهای پیام/