وی افزود: براساس پیگیریهای صورت گرفته، ستاد تنظیم بازار قرار است دوشنبه این هفته، نرخ پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی را ابلاغ کند که اگر شرکت پشتیبانی امور دام مطابق با نرخ جدید، مرغ تولیدی مرغداران را خریداری کند، بدون تردید بازار به تعادل میرسد و در غیر این صورت در همین حد باقی میماند.
حجت با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی برای هر کیلوگرم مرغ زنده نرخ ۸ هزار و ۸۰۰ تومانی و مرغ گرم ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومانی را پیشنهاد داده است، بیان کرد: وزارت جهاد کشاورزی براساس محاسبه نرخ مصوب ذرت و کنجاله سویا، نرخهای فعلی را به ستاد تنظیم بازار پیشنهاد داده، در حالیکه واقعیت بازار این است که حداقل ۵۰ درصد نهادههای مورد نیاز مرغداران از بازار آزاد تامین میشود که متاسفانه در نرخ پیشنهادی وزارت جهاد به عنوان متولی تولید لحاظ نشده است.
بیشتر بخوانید: کاهش ۵۰۰ تومانی نرخ مرغ در بازار/نرخ جدید مرغ دوشنبه اعلام میشود
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی نرخ واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۹ هزار و ۵۰۰ و مرغ آماده به طبخ ۱۴ هزار تومان اعلام کرد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی به نرخ پیشنهادی تشکلها که به ستاد تنظیم بازار ابلاغ شده، واکنش مثبتی از خود نشان نداده است که به همین دلیل رایزنی میان وزارت جهاد کشاورزی و تشکلها همچنان ادامه دارد.
وی ازدیاد عرضه در برابر تقاضا و تاخیر در اعلام قیمتهای جدید مرغ از سوی ستاد تنظیم بازار را دلیل اصلی افت قیمت در بازار اعلام کرد و افزود: تا ۱۵ تیر به سبب عرضه مرغ مربوط به جوجه ریزی اردیبهشت پیش بینی میشود که قیمت در همین حد باقی بماند، اما از نیمه دوم تیر به سبب کاهش جوجه ریزی خرداد، قیمت به سمت هزینه تمام شده تولید سوق پیدا میکند.
حجت با اشاره به اینکه بازار نهادههای دامی همچنان ۲ نرخی است، اظهار کرد: اگرچه بازار کنجاله سویا تا حدودی به ثبات رسیده، اما بازار ذرت به سبب تاخیر در بارگیری و حمل و نقل با مشکلاتی روبروست.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان نرخ مصوب هر کیلو ذرت را یک هزار و ۳۵۰ و کنجاله سویا ۲ هزار و ۴۵۰ تومان اعلام کرد و گفت: این در حالی است که هم اکنون هر کیلو ذرت با نرخ یک هزار و ۸۰۰ و کنجاله سویا ۳ هزار و ۳۰۰ تومان در بازار آزاد عرضه میشود.
انتهای پیام/