سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس دادگاه‌های انقلاب اسلامی استان تهران:

اگر مسئولی چشمش را به روی فساد ببندد از مفسد بدتر است/ محاکمه و برخورد را باید از دانه درشت ها شروع کنیم

غضنفرآبادی گفت: در امر مبارزه با فساد هیچ تبعیضی قائل نیستیم و هیچ دستگاه و فردی نمی‌تواند خود را با انتصاب به جریان و گروه خاصی از محاکم فرار کند و اعتقاد داریم محاکمه و برخورد را باید از دانه درشت‌ها شروع کنیم.


به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام و المسلمین موسی غضنفرآبادی رئیس محاکم انقلاب اسلامی استان تهران در نشست خبری که امروز (یکشنبه) برگزار شد، با تبریک هفته قوه قضاییه اظهار کرد: امسال هفته قوه قضاییه را در حالی آغاز کردیم که ریاست آن را اقای رئیسی برعهده دارند؛ فردی که از دورن قوه قضاییه انتخاب شده و به مشکلات آشنا است.

وی با بیان اینکه برخی تصور می‌کنند دادگاه انقلاب امروز مانند دادگاه‌های انقلاب اوایل پیروزی انقلاب است، افزود: دادگاه انقلاب اسلامی در ابتدای پیروزی انقلاب کار مبارزه با ضد انقلاب را برعهده داشت، اما امروز به یک دادگاه تخصصی مانند دادگاه‌های کیفری و اطفال فعالیت می‌کنند، اما برخی می‌گویند که چرا اسم این دادگاه همچنان دادگاه انقلاب باقی مانده است.

رئیس محاکم انقلاب اسلامی استان تهران تصریح کرد: برخی از افراد در خارج از کشور می‌گویند که چرا اسم این دادگاه همچنان دادگاه انقلاب باقی مانده است که باید بگویم اسم مبارک انقلاب بر روی دادگاه انقلاب مانند میدان انقلاب و خیابان انقلاب باقی مانده است.

غضنفرآبادی گفت: براساس قانون دادگاه انقلاب به مفاسد اقتصادی، جرائم امنیتی و قاچاق را برعهده دارد و قوه قضاییه و دادگاه انقلاب سرلوحه کار خودش را براساس فرمایشات مقام معظم رهبری برای مبارزه با فساد قرارداده است.

رئیس محاکم انقلاب اسلامی استان تهران افزود: هیچ خط قرمزی برای برخورد با فساد و برخورد با مفاسد نداریم. اگر مسئولی چشمش را به روی فساد ببندد از مفسد بدتر است و تسامح مبارزه با فساد همدستی با فاسدان است. اجرای قانون باید دقیق و قاطع باشد که دادگاه انقلاب این کار را انجام داده است.

غضنفرآبادی اظهار کرد: در امر مبارزه با فساد هیچ تبعیضی قائل نیستیم و هیچ دستگاه و فردی نمی‌تواند خود را با انتصاب به جریان و گروه خاصی از محاکم فرار کند و اعتقاد داریم محاکمه و برخورد را باید از دانه درشت‌ها شروع کنیم.

رئیس دادگاه‌های انقلاب گفت: اگر می‌خواهیم کشور رشد داشته باشد باید در همه زمینه‌ها با فساد برخورد کنیم و ما مانند کوه کار خود را در مقابله با مفسادان انجام می‌دهیم و مبارزه با فساد را یک جهاد واقعی و کار دشوار می‌دانیم و کسی که با وسوسه وارد میدان فساد می‌شود باید بداند که مجازات شدیدی می‌بیند و هزینه زیادی باید پرداخت کند.

غضنفرآبادی افزود: مبارزه با فساد نباید سیاسی شود و نباید از آن برداشت سیاسی کرد؛ برخی افراد زمانی که محاکمه می‌شوند فریادشان بلند می‌شود که نسبت به آن‌ها سیاسی برخورد شده است.

رئیس دادگاه‌های انقلاب بیان کرد: کار مبارزه با فساد در درجه اول با دولت است و خود مسئولان دولتی در مبارزه با فساد در دولت  مسئول هستند.

غضنفرآبادی بیان کرد: پول نباید ابزار رسیدن به قدرت باشد، وقتی با پول آراء مردم را جمع کنند این مردم سالاری نیست، بلکه رای مردم را بازیچه قرار دادند و استفاده از پول برای رسیدن به قدرت جرم است.

وی با اشاره به اینکه ما باید با امریکا مبارزه کنیم، گفت: هر کس می‌خواهد با امریکا مبارزه کند باید به مردم خدمت و با فساد مبارزه کند و ابراز‌های دشمن در کشور ما فساد و فاصله طبقاتی است.

رئیس دادگاه‌های انقلاب افزود: مقام معظم رهبری بیان کردند که با دستان کثیف نمی‌تواند شیشه را پاک کرد و ما اعتقاد داریم با افراد محکم می‌توانیم با فساد برخورد کنیم.

غضنفرآبادی افزود: مقام معظم رهبری می‌فرمایند که فساد مانند ایدز و سرطان است و اگر درمان نشود مشکلات بیشتر می‌شود.

رئیس دادگاه‌های انقلاب با بیان اینکه مبارزه با فساد وظیفه دستگاه‌های حکومتی است، تاکید کرد: اگر جایی فساد رخ دهد مانند زخم واگیردار است و زمانی که با فساد مبارزه نشود کار‌ها به هدر می‌رود و خدمات سایر دستگاه‌ها از جمله تلاش دستگاه قضا با فساد یک نفر تمام زحمات هدر می‌رود.

وی گفت: در دستگاه قضا یک خال سیاه هم مضر است و هر مسئول دل سوز با وجود یک فساد باید غصه بخورد و نگران شود.

غضنفرآبادی افزود:اهمیت مبارزه فساد در دولت مهم‌تر از دستگاه قضایی است و بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری قوه قضاییه آخرین مرحله است؛ البته قوه قضاییه با مفاسد با قدرت بر خورد می‌کند.

رئیس دادگاه‌های انقلاب افزود: مفسدان در دولت جای پا پیدا می‌کنند و همیشه این گونه است که مفسد اقتصادی از دولت جای پا پیدا می‌کند و از طریق دولت کسی را پیدا می‌کند که پیش برود و لذا مسئولان دولتی باید هوشیار باشند و باید توجه کرد که بیماری فساد واگیردار است.

وی گفت: البته ما فساد سیستمی را در دولت نقض می‌کنیم و اینکه افراد شاخص پای میز محاکمه می‌رود نشان می‌دهد که بخش اعظم دستگاه‌های اجرایی سالم هستند.

غضنفرآبادی ادامه داد: در زمان رژیم شاه دولت پر از فساد بود و اجازه برخورد با یک نفر هم دادگاهی نمی‌شد و همین فساد باعث سرنگونی آن شد.

وی بیان کرد: مقام معظم رهبری در سال ۸۸ گفتند که قاچاق یک فساد و برای کشور یک ویروس فلج کننده است که گسترشش برای تولید کشور خطر جدی است و باید با آن مبارزه کرد.

رئیس دادگاه‌های انقلاب افزود: بخشی از رسیدگی‌ها در دادگاه‌های انقلاب رسیدگی به پرونده‌های قاچاق است؛ اگر برخی از مسئولان سال‌های قبل به فرمایشات رهبر گوش می‌کردند امروز ریشه فساد را کنده بودیم.

غضنفرآبادی با اشاره به توصیه‌های مقام معظم رهبری به مبارزه با مواد مخدر گفت: ما اعتقاد داریم مبارزه با فساد باید جدی باشد و دستگاه قضا و دادگاه انقلاب به آن اعتقاد دارد؛ به همین دلیل در دادگاه انقلاب چهار شعبه ویژه به مدت دو سال با اجازه رهبر تشکیل شد و ما امیدواریم با پیگیری مسئولان تا دو سال آینده این دادگاه‌های ویژه تعطیل شوند و فساد از بین برود.

وی در رابطه با تخفیف مجازات به واسطه ماده ۴۵ اصلاحی گفت: با اصلاح ماده ۴۵ حکم حدود ۵ هزار نفر که حکم اعدام برای آن‌ها صادر شده بود تخفیف خورد و یک فرصت دوباره به آن‌ها داده شد.

غضنفرآبادی افزود: زمانی که یک فرصت به فردی داده می‌شود افراد دیگر هم باید آگاه شوند و به دنبال جرایم که مجازات خیی سنگین دارند نروند.

رئیس دادگاه‌های انقلاب گفت: اصلاح این قانون نتیجه کار شبانه روزی همکاران من در دادگاه انقلاب است و با اصلاح این ماده تمام پرونده‌های که قبلا حکم آن‌ها اعدام بود مجدد بررسی شد و آرای صادره اصلاح شد و امروز هیچ پرونده‌ای برای اصلاح باقی نمانده است.

وی در رابطه با تشکیل شعب جدید دادگاه‌های ویژه گفت: فعلا روال کار همین است و اگر نیاز به کار جدید باشد یا باید مجلس قانون جدید تصویب کند و یا از مقام معظم رهبری استجازه گرفت.

غضنفرآبادی در رابطه با علت برگشت خوردن پرونده عراقچی به دادسرا گفت: هر قاضی می‌تواند برای اصلاح نواقص پرونده را به دادسرا برای تکمیل تحقیقات ارسال کند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا با حضور آقای رییسی در دستگاه قضایی تغییری در رسیدگی به پروند‌های مفاسد صورت گرفته است، اظهار کرد: تا امروز در دادگاه‌های انقلاب هیچ نفوذی رخ نداده است و آقای رییسی هم از قضات حمایت می‌کند که نفوذی رخ ندهد.

رئیس دادگاه‌های انقلاب  افزود: مادر مجموعه دادگاه انقلاب برای حفظ امنیت و آرامش مردم ایستاده ایم، البته برخی از دادگاه انقلاب یک چهره خشن معرفی می‌کنند.

وی گفت: پرونده‌های اخلاقی، مفاسد اقتصادی و پولی و بانکی باعث می‌شود احساسات مردم را درگیر کند، البته جرائم خشن و مفاسد به ویژه مفاسد منتسب به مسئولان احساس مردم را بیشتر جریحه دار می کند که پرونده جرائم خشن در عهده دادگاه انقلاب نیست و پرونده مفاسد برعهده دادگاه انقلاب است.

انتهای پیام/

برچسب ها: قوه قضاییه ، دادگاه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۰
در انتظار بررسی: ۰
مجتبی
۱۴:۳۰ ۰۲ تير ۱۳۹۸
چند ساله که میشنوم که باید با دانه درشتها برخورد شود . اما در عمل اونچه که اتفاق افتاده خیلی کمتر از اونی هست که در مورد دانه درشتها گفته میشه .
ناشناس
۱۴:۱۶ ۰۲ تير ۱۳۹۸
انشالله... ،
ناشناس
۱۴:۱۶ ۰۲ تير ۱۳۹۸
اعدام بشن
ناشناس
۱۴:۱۳ ۰۲ تير ۱۳۹۸
چرا جلوی این گرانی ها گرفته نمی شود
ناشناس
۱۴:۱۲ ۰۲ تير ۱۳۹۸
درود بر غضنفرآبادی
ناشناس
۱۳:۵۲ ۰۲ تير ۱۳۹۸
اقدام و عمل و اجرای قانون
ناشناس
۱۳:۴۰ ۰۲ تير ۱۳۹۸
جلوی همه فساد واختلاسگر ها باید گرفته شود
ناشناس
۱۲:۴۷ ۰۲ تير ۱۳۹۸
حرف شما متين
حرف شما بالاي سر من و مردم بينوا
بفرماييد از دانه درشتها شروع كنين
تمام مردم پشتبان شما هستند
ولي شروع كنيد
فقط حرف نزنيد
مردم به تنگ آمده اند
محمدعلی
۱۲:۴۵ ۰۲ تير ۱۳۹۸
هر چه زودتر عمل کنید
م
۱۲:۴۴ ۰۲ تير ۱۳۹۸
چررا هر روز شاهد گرانی هستیم مگه میشه نظارتی نباشه !
کیان
۱۲:۴۱ ۰۲ تير ۱۳۹۸
چی بگم
ناشناس
۱۱:۵۱ ۰۲ تير ۱۳۹۸
حاج آقا هر روز مردم از اینگونه شعارها میشنوند وروزبروز هم دانه درشتهایتان بیشروبیشتر میشوند .
ناشناس
۱۱:۱۸ ۰۲ تير ۱۳۹۸
اگر اجراي حکم از دانه درشتها شروع بشه ايران گلستان خواهدشد
ع
۱۱:۱۵ ۰۲ تير ۱۳۹۸
شما کاملا درست می فرمایید
ناشناس
۱۱:۱۰ ۰۲ تير ۱۳۹۸
به ریاست جمهوری تلفن زدم و از شرکت مخابرات گلایه کردم جواب دادند بما مربوط نیست انها شرکت خصوصی هستند.چه کسی کوتایی های شرکتهای خصوصی را جوابگو میباشند؟؟؟؟؟؟؟؟؟
عباس گودرزی
۱۰:۵۹ ۰۲ تير ۱۳۹۸
سلام باز و بسته کردن چشم تنها کافی نیست . قوانین بازدارند باید بگونه ای باشد که کسی جرات خلاف پیدا نکند . وقتی شما کسی را می گیرید که مثلا125 میلیارد اختلاس کرده یک ماهی هم وقت مردم را برای محاکمه او می گیرید بعد می گویید باید مبلغ اختلاس اعاده شود و مثلا دو سال هم به زندان برود . خوب تصور کنید هر شنونده ای که دنیا طلب باشد وسوسه می شود . حتی اگر با این پول پهن بخرد بعد از دوسه سال گه گیر بیفتد ( نه سکه که در مدت یک دوسال چند برابر شد ) پولش دو برابر شده حالا دوسال زندان برود ، جمعه ها مرخصی بگیرد ، دم نگهبان را با ثروت انبوه ببندد و مرخصی شبانه هم بگیرد! خود شما وسوسه نمی شوید ؟ لذا قوانین بازدارنده را اصلاح کنید . کسی که اختلاس کرد مصادره اموال ، تبعید به منطقه عشایری با یک عدد چادر و دوتا بز ، محروم از مشاغل دولتی و تاسسی شرکت و... آنوقت نه نیاز به دادگاه انقلاب داریم نه می توان کسی را پیدا کرد که حتی فکر اختلاس و رانت باشد .
ناشناس
۱۰:۵۹ ۰۲ تير ۱۳۹۸
مسئولين انقلابي لازم داريم تو اين شرايط
ناشناس
۱۰:۴۷ ۰۲ تير ۱۳۹۸
اجرکم عنداله - از دانه درشتها شروع کنید باهرپست ومقامی
ناشناس
۱۰:۴۱ ۰۲ تير ۱۳۹۸
پس ای برادر دادگاه های زیادی باید تشکیل دهید
هادی
۱۰:۲۹ ۰۲ تير ۱۳۹۸
ماکه چشممومنو نبستیم ادبانه اخراج شدیم ازیه نهاد