سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح شد؛

چگونه رابطمان را با همسر خود بهتر کنیم؟

یک روانشناس گفت: کیفیت رابطه زوجین در رضایتمندی کلی از زندگی و شادمانی درونی انسان‌ها نقش بسیار مهم و حیاتی دارد.

زهرا زین‌الدینی روانشناس و مشاور در گفتگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص رفتار‌هایی که باعث بهبود ارتباط با همسران می‌شود اظهار کرد: کیفیت رابطه زوجین در رضایتمندی کلی از زندگی و شادمانی درونی انسان‌ها نقش بسیار مهم و حیاتی دارد.

زین‌الدینی بیان کرد: زوجین نمی‌توانند همسرشان را تغییر دهند و هر چقدر بیشتر برای تغییر همسر خود تمرکز کنند، رنج و ناراحتی بیشتری را متحمل می‌شوند و از هدف اصلی خود که بهبود رابطه زناشویی‌شان هست دورتر می‌شوند.

این روانشناس گفت: زندگی زناشویی بسیار پر فراز و نشیب است و زوجهای بسیاری آن را تحمل نمی‌کنند و خیلی زود تصمیم به ترک آن می‌گیرند، در حالی‌که اگر کمی تحمل داشته باشند و مهارتهایشان را تقویت کنند، شرایط بهبود می‌یابد.

وی با بیان اینکه زوج‌ها معمولا بر خشنود کردن یکدیگر تمرکز نمی‌کنند، افزود: بلکه فقط به دنبال آن هستند که همسرشان آن‌ها را خشنود و راضی کند و حتی گاهی این را مسئولیت، طرف مقابل می‌دانند که "باید" در خدمت نیاز‌ها و خواسته‌های آن‌ها باشند.

زین‌الدینی اضافه کرد: معمولا افراد به طور دقیق و مشخص می‌دانند که همسرشان برای بهبود زندگی مشترک‌شان چه کار‌هایی باید انجام دهد، ولی از این نکته مهم غافل می‌شوند که آن‌ها نیز وظایفی در مقابل همسر خود دارند و برای بهبودی رابطه، آن‌ها نیز باید "تغییر" کنند.

این روانشناس تصریح کرد: رفتار‌هایی مانند انتقاد کردن، سرزنش کردن، غر زدن، تهدید کردن، تنبیه کردن و در نهایت رشوه دادن باعث می‌شود روابط زناشویی رو به افول گذارد و هر چقدر آن‌ها تلاش کنند میزان این رفتار‌ها را به حداقل برسانند رابطه آن‌ها به طور چشمگیری بهبود خواهد یافت.

وی افزود: زوجین بهتر است به‌جای این هفت عادت رفتاری مخرب از هفت عادت مهر‌آمیز استفاده کنند که یکی از آن‌ها حمایت کردن از همسر است که این پیام را به همسر انتقال می‌دهد که من در تمام شرایط پشت و پناه تو هستم، همچنین تشویق کردن همسر با به کار بردن جملاتی مانند "کار بسیار مهمی انجام داده‌ای" یکی دیگر از عادات رفتاری بهبوددهنده رابطه است.

زین‌الدینی با اشاره به اینکه سومین عادت مهرآمیز گوش دادن است، اضافه کرد: اگر زوجین با دقت به حرف‌های طرف مقابل گوش دهند و سعی کنند بدون قضاوت کردن، خواسته همسر خود را درک کنند باعث به هم نزدیک‌تر شدن آن‌ها به یکدیگر خواهد شد.

این روانشناس گفت: پذیرش همسر با تمام ضعف‌ها و کاستی‌هایش، اعتماد کردن به او و احترام گذاشتن به همسر بدین شکل که خصایص قابل احترام او را پیدا کنید و وجود آن‌ها را به او خاطرنشان کنید از دیگر عادات رفتاری مثبت هستند.

وی بیان کرد: هفتمین عادت مهرآمیز بسیار مهم، مذاکره درباره تفاوت‌هاست، چون حتی در بهترین ازدواج‌ها هم، بین زوجین تفاوت و اختلاف وجود دارد که با صحبت کردن راجع به آن‌ها و انعطاف‌پذیری می‌توانند برای مسائلشان، با کمک یکدیگر راه‌حل پیدا کنند.

زین‌الدینی خاطرنشان کرد: اگر هر زوجی استفاده از این عادات مهرآمیز و پیونددهنده را بدون آنکه اجازه دهند پای طعنه و تمسخر به گفتگویشان باز شود شروع کنند، مسیر زندگی مشترکشان به کلی تغییر خواهد کرد.

انتهای پیام/

برچسب ها: روانشناسی ، خانواده
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.