سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آنچه در روز حادثه کشتار توله خرس قهوه‌ای گذشت/ حال و هوای خرس کوچولو از زبان فیلمبردار ماجرا

بانوی دوستدار حیات وحش و طبیعت روز حادثه کشتار توله خرس قهوه‌ای را تشریح کرد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، بانوی دوستدار حیات وحش و طبیعت از روز حادثه کشتار توله خرس قهوه‌ای می‌گوید که با خواهش و التماس از ضاربان می‌خواست به حیوان آزار نرسانند، سنگ نزنند، حیوان که کاری ندارد و خودش در حال مرگ است.. با آنکه آن روز صدایش توسط ضاربان شنیده نشده بود، ولی اکنون حرکتش برای نجات حیات وحش بازتاب ملی پیدا کرده است.

«شرایط بسیار بدی بود و حتی بعد از رفتن از آنجا به دلیل ناراحتی تمام دستانم می‌لرزید»، این‌ها بخشی از گفته‌های شبنم فتاحی بانوی دوستدار طبیعت و حیات وحش است که تلاش کرده بود مانع سنگ پرانی و مرگ توله خرس قهوه‌ای از سوی دو ضارب در سوادکوه شود، صدای التماس و خواهش بانوی سوادکوهی برای دست برداشتن ضاربان از آزار توله خرس در سراسر کشور پخش شده؛ بانویی که وقتی می‌بیند صدای خواهش او کار به جایی نمی‌برد، از افراد خاطی هنگام سنگ پرت کردن به توله خرس زخمی فیلم می‌گیرد تا شاید این کار، دیگر افراد را از این کار باز دارد.

شبنم فتاحی از روز حادثه می‌گوید؛ روزی که همراه دو خاله‌اش در مسیر روستای دراسله پیاده‌روی می‌کردند وی می‌گوید: سیل بهار امسال به جاده روی تپه آسیب رسانده بود و ما دیدیم که موجودی از روی تپه به پایین پرت شد، اول گمان کردیم که یک انسان پرت شده و به پایین تپه رفاین، اما با توله خرسی مواجه می‌شویم که بر اثر سقوط زخمی شده است و در این وقت، یک نیسان نزدیک شد و دو مرد از آن پیاده و شروع به سنگ پرت کردن به توله خرس زخمی می‌کنند و من التماس می‌کنم که حیوان زخمی است و خودش در حال مرگ است و آزارش ندهند، اما التماسم راه به جایی نمی‌برد.

فتاحی عامل این کار را ناآگاهی افراد در مواجهه با حیوانات وحشی می‌داند و ادامه می‌دهد: تصور ضاربان بر این بود که اگر خرس برخیزد به آن‌ها حمله کرده و آن‌ها را می‌خورد و حتی وقتی توله خرس بلند شد من هم ترسیدم و با سرعت برگشتم که این کار موجب شد تا پایم پیچ بخورد و همین امر بیانگر آن است که نیاز به آموزش برای مواجهه با حیوانات وحشی وجود دارد.

درخواست دارم تا مسئولان در رابطه با آگاه‌سازی مردم در مواجهه با حیوانات وحشی اقدامات بیشتری انجام دهند تا مردم بدانند در مواجهه با این موارد با سازمان محیط زیست تماس بگیرند.


بیشتر بخوانید: شناسایی ضاربان توله خرس تلف شده 


وی با بیان اینکه سوادکوه فرهنگ غنی دارد و من هم به سوادکوهی بودنم افتخار می‌کنم، گفت: درخواست دارم تا مسئولان در رابطه با آگاه‌سازی مردم در مواجهه با حیوانات وحشی اقدامات بیشتری انجام دهند تا مردم بدانند در مواجهه با این موارد با سازمان محیط زیست تماس بگیرند و اگر کاری از دستشان ساخته نیست لااقل به آن‌ها آزار نرسانند.

فتاحی پس از برگشت، فیلم را برای یکی از دوستداران محیط‌زیست می‌فرستد تا او به اداره محیط زیست شهرستان اطلاع دهد و می‌افزاید: پس از آن پیگیر وضعیت خرس بودم و حتی ساعت یازده شب با من تماس گرفتند که سنگ به کجای خرس اصابت کرده و سپس صبح متوجه شدم که خرس مرده و فیلمی هم که من گرفتم فردای روز حادثه، در فضای مجازی پخش شده است.

این بانوی حامی محیط زیست در پاسخ به این پرسش که آیا با انتشار این فیلم تهدید شده است، تهدید را رد کرد و افزود: مردم منطقه ما آنگونه نیستند که تهدید شوم و می‌دانم که آن‌ها نیز این کار را از روی ناآگاهی انجام دادند.

ابراهیم فلاحی، رئیس اداره حفاظت محیط سوادکوه نیز با بیان اینکه اتفاقی که در سوادکوه رخ داد احساس مردم در سراسر کشور را جریحه‌دار کرد، گفت: ما متأثر و متاسف شدیم و حق سوادکوه این نبوده است و در نظر داشته باشیم که در همان کلیپ افرادی که در برابر افراد خاطی واکنش نشان دادند نیز سوادکوهی بودند و سوادکوه در برابر دیگر نقاط استان بکرتر و سالم‌تر و این بیانگر فرهنگ غنی مردم سوادکوه است که توانستند این طبیعت زیبا را حفظ کنند.

رئیس حفاظت محیط زیست شهرستان سوادکوه با بیان اینکه از دو فرد خاطی یک نفر غیربومی است، افزود:، اما فرد بومی با این عمل خود با آبروی شهرستان و کشور بازی کرده است؛ هر چند که نمی‌دانست که عملش چنین نتیجه‌ای خواهد داشت و اکنون که در بازداشتگاه است، متنبه و متوجه اشتباه خود شده است.

۳۰ هزار هکتار از مناطق کوهستانی و جنگلی سوادکوه شکار ممنوع است

فلاحی با اعلام اینکه امسال به خواست خود مردم شهرستان حدود ۳۰ هزار هکتار از مناطق کوهستانی و جنگلی ولوپی و راستوپی شهرستان سوادکوه جزو منطقه شکار ممنوع شده است، این امر را بیانگر حمایت مردم این منطقه از محیط زیست عنوان کرد.

سعید یزدانی فرماندار سوادکوه نیز با بیان اینکه این اتفاق در هر منطقه‌ای می‌توانست رخ دهد و نه اولین و نه آخرین در نوع خود است که برای آن مراسم عزا یا جشن بگیریم، افزود: آنچه که باید محصول این اقدام باشد، ایجاد باور و اعتقاد در درون همه مردم برای حفظ محیط‌زیست است؛ اینکه این حیوانات نیز در تاریخ سهم دارند و انسان و دیگر موجودات در کنار هم سالیان متمادی همزیستی داشته‌اند و بودن آن‌ها موجب تعادل طبیعت است.


بیشتر بخوانید: توضیحات فرمانده یگان حفاظت محیط زیست در خصوص سنگسار یک قلاده توله خرس در سوادکوه 


فرماندار شهرستان سوادکوه با بیان اینکه با انقلاب صنعتی و رشد صنعت، طبیعت تسخیر و محیط‌زیست تهدید شد، افزود: همین امر موجب ایجاد سمن‌های حامی محیط زیست شد چرا که دیگر دولت‌ها متولی محیط‌زیست نبودند و برای رشد نیاز به تسخیر آن داشتند و این سمن‌ها بودند که برای حمایت از محیط‌زیست در مقابل دولت‌ها ایجاد شدند.

سوادکوه کلکسیون محیطی زیست و گیاهان نادر است

وی با بیان اینکه سوادکوه کلکسیون محیط زیست است و گیاهان نادری که در مازندران از بین رفته هنوز در سوادکوه وجود دارد؛ این امر را بیانگر همزیستی مسالمت‌آمیز مردم سوادکوه با محیط‌زیست دانست و افزود: حیوانات روز‌های سرد و گرم به این مردم پناه آورده‌اند و کمک دیده‌اند.

فرماندار سوادکوه ضمن تقبیح مضروب کردن توله خرس، آن را عملی فاقد عقلانیت و شایسته مجازات دانست و افزود:، اما این عمل که از دو فرد سر زده است، عمل یک قوم نبوده و می‌توانسته از هر کسی سر بزند.

ابراهیمی کارنامی با تأکید بر وجود فرهنگ‌سازی و قانون توأمان برای حفظ محیط زیست، گفت: اگر ما به حیات وحش آسیب نرسانیم آن‌ها هم آسیب نمی‌رسانند، این ما هستیم که به زیستگاه آن‌ها تجاوز کردیم و در همین اتفاق اخیر نیز، این اتفاق در کنار جاده روی تپه رخ داده و این یعنی اینکه بشر به زیستگاه آن‌ها رفته است.

وی با بیان اینکه سوادکوه تنها منطقه‌ای است که با اصرار مردم دو منطقه شکار ممنوع را در آن ثبت کردیم، این امر را بیانگر آن دانست که رویکرد اصلی مردم این منطقه بر حفظ محیط زیست است، افزود: این دو نفر هم که در اثر ناآگاهی این کار را انجام دادند، نماینده مردم سوادکوه و مازندران نیستند. افراد دغدغه‌مند درک خوبی از موضع دارند و آن را به حساب مردم نمی‌گذارند.

کشتار توله خرس قهوه‌ای زخمی با سنگ پرانی از سوی دو ضارب موجی از واکنش‌های مردمی را در فضای مجازی در داخل و خارج از مازندران به راه انداخته است و با تلاش‌های قضائی، دو متهم این پرونده دستگیر و روانه زندان شده‌اند.

منبع: مهر

انتهای پیام/ب

 

برچسب ها: حیات وحش ، محیط زیست
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.