سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دوام آوردن در یک شغل به شیوه «آلن دلون»!

اگر می‌خواهید در کار خود موفق شوید و به ویژه در یک حرفه پرتنش باقی بمانید، باید توانایی آرام کردن خود را داشته باشید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، فشار کاری و احساس روزمرگی بابت شغلی که هر روز باید ساعت‌های زیادی را با آن سپری کنیم از آن دسته مشکلاتی است که اگر اعصاب فولادین هم داشته باشیم، ذوب خواهیم شد. همین چند وقت پیش بود که «آلن دلون» بازیگر مشهور فرانسوی در زمان دریافت جایزه در جشنواره کن، حرف از دوام آوردن در یک حرفه زد.

او گفت: «وقتی کار بازیگری را آغاز کردم، به من می‌گفتند آن چه در این‌کار از همه سخت‌تر است دوام آوردن در آن است و من ۶۲ سال دوام آوردم.»

واقعیت این است که نه فقط در بازیگری که این روز‌ها در بیشتر مشاغل، دوام آوردن کاری به مراتب دشوارتر از پیدا کردن شغل در قدم اول است چراکه در بسیاری از موقعیت‌های شغلی، فشار و استرسی که افراد باید روزانه تحمل کنند، زیاد است و از طرفی مسیر پیشرفت و ارتقا هم در غالب اوقات نه تنها هموار نیست که حتی برای بسیاری از افراد در دسترس هم نیست.

در چنین وضعیتی گاهی افراد به فکر بیرون آمدن از کار می‌افتند. گاهی نیز ممکن است بدون انگیزه و با فشاری مضاعف به کار خود ادامه دهند؛ انتخابی که عوارض زیادی برای جسم و روان آن‌ها دارد. در چنین حالی، اما انتخاب سومی هم هست؛ ادامه دادن این کار و دوام آوردن در آن بدون تحمل فشاری بیش از حد. انتخابی که اصلا آسان نیست، اما با توجه به برخی نکات قطعا ممکن است.

دست روی دست نگذارید
موقعیت‌های شغلی بسیاری از ما، آینده مشخص و قطعی ندارد. معلوم نیست که در پایان سال قرار است سود کنیم یا این‌که ممکن است اوضاع بدتر شود. تحمل این وضعیت کار آسانی نیست. برای مدیریت بهتر این وضعیت فهرستی از نگرانی‌های خود تهیه و مهم‌ترین آن‌ها را مشخص کنید. سپس ایده‌های تان را برای مقابله با مهم‌ترین نگرانی یادداشت و خود را ملزم به اجرای یکی از این ایده‌ها در اولین فرصت کنید. توجه داشته باشید که توجه نکردن به عوامل نگرانی خود می‌تواند به تشدید آن منجر شود.

راه‌های آرام شدن خود را کشف کنید
اگر می‌خواهید در کار خود موفق شوید و به ویژه در یک حرفه پرتنش باقی بمانید، باید توانایی آرام کردن خود را داشته باشید. استفاده از روش‌های آرام‌سازی، داشتن برنامه واقع‌بینانه برای خواب و استراحت و توجه به تغذیه مناسب از جمله چیز‌هایی هستند که می‌توانند به شما کمک کنند تا از افزایش بیش از حد اضطراب و تنش در خود جلوگیری کنید.

تفریح را فراموش نکنید
همه ما به زمان‌هایی برای تفریح نیاز داریم، اما هر فردی که تنش بیشتری در محیط کارش دارد، نیاز بیشتری به تفریح منظم خواهد داشت. این موضوع را دست کم نگیرید و در برنامه روزانه و هفتگی خود، زمان‌هایی را برای انجام فعالیت‌هایی لذت‌بخش اختصاص دهید.

از شوخ‌طبعی غافل نشوید
بسیاری از ما بخشی از تنش‌های محیط کار را شاید بتوانیم کاهش دهیم، اما حذف یا کاهش بخش زیادی از این عوامل تنش، ممکن است از توان ما خارج باشد. در این شرایط یکی از راه‌های خوب برای کم کردن عوارض این فشارها، بهره بردن از شوخ‌طبعی است.

از شغل خود توقع زیادی نداشته باشید
موقعیت‌های شغلی قرار نیست برای تان هم درآمد داشته باشند و هم به پیدا کردن دوستان صمیمی منجر شوند و هم به زندگی تان معنا و مفهوم ببخشند. از محیط کاری و همکاران‌تان به اندازه توقع داشته باشید تا سرخورده نشوید.

برخورد همکاران را به پای بد بودن آن‌ها نگذارید
مهارت همدلی را در خود تقویت و برخورد‌های همکاران را با دید همدلانه نظاره کنید. زمانی که تلاش کنید برخورد‌ها و رفتار‌های همکاران‌تان را از دریچه دید آن‌ها تفسیر کنید، بهتر می‌توانید با رفتار‌های ناخوشایند آن‌ها کنار بیایید و فشار کمتری را تحمل کنید.

صریح و قاطع خواسته‌های خود را بیان کنید
مهارت ابراز وجود و جرئت‌ورزی را تمرین کنید. ناتوانی در بیان خواسته‌ها و نیاز‌ها یکی از مسائلی است که محیط کار را برای ما ناخوشایند یا غیرقابل تحمل می‌کند. تلاش کنید بتوانید صراحت و قاطعیت در بیان خواسته‌های تان را تمرین کنید تا ناچار نباشید آن‌ها را سانسور کنید.

بخش‌های سازنده محیط را شناسایی کنید
هر محیطی به رغم مشکلات، می‌تواند مزیت‌هایی نیز برای ما داشته باشد. تلاش کنید بخش‌هایی از محیط کاری‌تان که به تقویت مهارت‌ها در شما منجر شده است یا می‌تواند برخی توانایی‌ها را در شما شکوفا کند، پیدا کنید و از آن‌ها بهره بگیرید.

امید به آینده را در خود پرورش دهید
اگر قرار باشد به آینده با ترس فراوان نگاه کنید و امیدی به بهبود نداشته باشید، توان ماندن در بهترین شغل‌ها را نیز نخواهید داشت. پس سعی کنید با توجه به نکات مثبتی که در اطراف‌تان وجود دارد، امید را در خود زنده نگه دارید و ترس تان از آینده را کاهش دهید.

ارزش خودتان را بدانید
شاید کاری که الان مشغول آن هستید، ایده‌آل نباشد، اما فراموش نکنید که کار کردن نشانه بلوغ، تعهد و مسئولیت‌پذیری افراد است. پس حتی در سخت‌ترین شرایط نیز این ویژگی‌های مثبت را که در شما وجود دارد، فراموش نکنید و به خودتان بابت آن‌ها افتخار کنید.

منبع: روزنامه خراسان

انتهای پیام/

برچسب ها: اشتغال ، دانستنی ها
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.