وی افزود: با توجه به افزایش تولید محصولات باغی سیاست گذاری مسئولان باید به گونهای باشد تا با ایجاد بازارهای جدید بتوانیم مازاد نیاز داخل را به صورت مستمر و پایدار صادر کنیم، در غیر این صورت بازار داخل جوابگوی این حجم از تولید نیست.
بیشتر بخوانید: مشکلات صادرات محصولات کشاورزی همچنان پابرجاست/افزایش تعرفه راهکار مناسب تعادل محصولات کشاورزی
شادلو با اشاره به اینکه کمبودی در تامین بازار داخل نداریم، بیان کرد: با وجود افزایش تولید، صادرات مستمر و پایدار یک ضرورت به شمار میرود چرا که بازار داخل جوابگوی این حجم از تولید نیست و در نهایت ضرر و زیان کشاورزان و چالش بازار را به همراه خواهد داشت.
این مقام مسئول از رشد حداقل ۲ برابری هزینههای تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و افزود: قیمت برخی اقلام همچون سبد بسته بندی، کاغذ و پوشال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳ تا ۴ برابر رشد داشته که به این ترتیب نوسان قیمت میوه همانند سایر بخشهای اقتصادی امری طبیعی است.
وی با اشاره به اینکه افزایش تولید محصولات باغی بیانگر تحقق سیاست اقتصاد مقاومتی است، اظهار کرد: با وجود شرایط مساعد تولید امیدواریم که در ادامه دچار عوامل و بلایای طبیعی همچون تگرگ، باد و غیره نشویم تا پیش بینی رشد ۵۰ درصدی تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل محقق شود.
نایب رئیس اتحادیه باغداران استان تهران با بیان اینکه میزان سرمازدگی محصولات در مناطق مختلف متغیر است، افزود: در اکثر مناطق، گردو دچار خسارت سرمازدگی شده است، اما به نسبت سال گذشته وضعیت بهتر است، تا پایان فصل برداشت نمیتوان آمار دقیقی از میزان خسارت ارائه کرد.
وی در پایان با اشاره به اینکه ۵۰ درصد تولید در بخش باغبانی ظرفیت صادراتی دارد، بیان کرد: با اشباع محصولات باغی در بازار داخل شاهد افت شدید قیمت هستیم که این امر برای تولید بسیار خطرناک است، چرا که با وجود گرانی تولید در نهاده ها، ماشین آلات، حقوق و دستمزد و غیره پایداری بازار و استمرار تولید نیازمند صادرات است.
انتهای پیام/