به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان، نبیالله قائدرحمتی گفت: بخش مهمی از ناحیه رویشی زاگرس که وسیعترین و اصلیترین رویشگاه گونههای مختلف بلوط در ایران بوده در استان لرستان واقع شده است.
وی اضافه کرد: در بین ۱۱ استان واقع در ناحیه رویشی زاگرس، لرستان از نظر وسعت دومین رویشگاه جنگلی و درختی را دارا است.
قائدرحمتی با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد تیپ گونههای جنگلی زاگرس را بلوطها شامل میشوند، افزود: اقلیم منطقه نیز مدیترانهای نیمهخشک با زمستانهای سرد است.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان بیان کرد: از سایر گونههای درختی این جنگلها میتوان به افرا، کیکم، بنه، زبانگنجشک، گلابیوحشی، ولیک، ارغوان، انواع بادام و ... اشاره کرد.
وی خاطرنشان کرد: به طور کلی میتوان گفت جوامع بلوط در ارتفاع ۶۵۰ تا ۲۴۰۰ متر از سطح دریا حضور دارند که بالاتر از این ارتفاع جوامع ارس و پایین آن جوامع بنه- بادام ظاهر میشوند.
قائدرحمتی اظهار کرد: فرم غالب جنگلشناسی منطقه، جنگلهای شاخهزاد بوده و این دلالت بر تخریب ناشی از حضور طولانی مدت جوامع انسانی دارد.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان ادامه داد: متاسفانه به دلیل رشد جمعیت در قرن اخیر و نیاز جنگلنشینان به سوخت، منبع غذایی برای دامها و زمینهای کشاورزی، آتش سوزیهای سهوی و عمدی و بهرهبرداری غیراصولی از این جنگلها به کلی چهره آنها را دگرگون کرده و بجز در نقاط معدودی نشانی از انبوهی سابق این جنگلها نیست.
انتهای پیام/م