سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

چگونه افسردگی را درمان کنیم؟

یک روانشناس گفت: افسردگی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های روانی در جهان است و با راهکارهای مختلفی نیز درمان می‌شود.

زهرا زین‌الدینی روانشناس و مشاور در گفتگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص درمان افسردگی اظهار کرد: افسردگی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های روانی در جهان محسوب می‌شود و آمار‌ها حاکی از شیوع روزافزون افسردگی در کشور است.

زین‌الدینی بیان کرد: همه ما ممکن است در برهه‌ای از زمان در زندگی‌مان احساس بدبختی، تنهایی، غمگینی، خستگی و بی‌حوصلگی داشته باشیم، این احساسات معمولا بیش از یک یا دو هفته دوام نمی‌آورند و در روند زندگی ما تداخل ایجاد نمی‌کنند.

این روانشناس ادامه داد: گاهی اوقات این شرایط طولانی می‌شود و بر جنبه‌های مختلف زندگی ما تاثیر منفی می‌گذارد که نیاز به درمان و کمک از متخصص دارد.

وی با بیان اینکه برخی افراد ممکن است فقط یکبار در زندگی خود این شرایط را تجربه کنند، افزود: افسردگی برای بسیاری از افراد تکرارشونده است، بدین معنی که ممکن است فردی بار‌ها در طول زندگی خود مبتلا به افسردگی شود.

زین‌الدینی اضافه کرد: افسردگی علت‌های مختلف و انواع متفاوتی دارد، روش‌های درمانی متنوعی نیز برای آن وجود دارد و روانشناس بالینی با ارزیابی دقیق از شرایط فرد افسرده و بررسی علت آن و تشخیص نوع افسردگی نسبت به درمان آن، اقدامات متفاوتی خواهد داشت.

این روانشناس تصریح کرد: بیماری افسردگی ممکن است به دلایل جسمی مختلف مانند کم خونی، اختلالات هورمونی، مشکلات مرتبط با تیروئید و عوارض مصرف داروهای خاصی اتفاق بیفتد، در این صورت باید به کمک پزشک این دلایل را شناسایی و درمان کرد.

وی افزود: در صورت عدم وجود مشکل جسمانی با استفاده از روان درمانی، مصرف دارو، ایجاد تغییرات در سبک زندگی و مدیریت استرس می‌توان این بیماری را درمان کرد.

زین‌الدینی با بیان اینکه ورزش کردن از جمله کارهایی است که می‌توان با آن در سبک زندگی تغییراتی ایجاد کرد، تصریح کرد: ورزش‌هایی مانند ایروبیک، دویدن، پیاده‌روی، شنا و دوچرخه سواری باعث افزایش هورمون سروتونین و سایر هورمون‌های شیمیایی در بدن می‌شوند که به درمان فرد بسیار کمک می‌کنند.

این روانشناس گفت: داشتن تغذیه مناسب و منظم و همچنین به حداقل رساندن مصرف غذا‌های فست فود نیز کمک کننده است، همچنین داشتن خواب منظم و با کیفیت در بهبود شرایط بسیار اثربخش است و بهتر است افراد در طول شبانه روز حداقل ۸ ساعت خواب کافی داشته باشند.

زین‌الدینی تصریح کرد: مدیریت استرس و کاهش آن به درمان افسردگی کمک می‌کند و در این رابطه افراد بهتر است تکنیک‌های آرام‌سازی و تنفس شکمی را یاد گیرند و هر روز آن‌ها را انجام دهند، همچنین افراد بهتر است برای زندگیشان برنامه ریزی کنند، زیرا مدیریت زمان یکی از ملزومات مدیریت استرس است.

انتهای پیام/

برچسب ها: روانشناسی ، خانواده
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
سمیه موسوی
۲۳:۲۸ ۱۹ اسفند ۱۳۹۸
اصلا خوب نبود