سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

«ترامپ ۲۰۲۰» همان «ترامپ ۲۰۱۶»!

پویش انتخاباتی ترامپ و پنس برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری رسما آغاز شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  شانزده ماه پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰، "دونالد ترامپ" سرانجام رسما وارد رقابت‌های انتخاباتی شد. ترامپ درشهر اورلاندوی ایالت فلوریدا و با حضور هم تیمی خود، "مایک پنس" معاون رئیس جمهوری در سخنانی برنامه‌های انتخاباتی خود را اعلام کرد و بار دیگر مدعی شد: "عظمت را به آمریکا باز خواهد گرداند".


بیشتربخوانید: اتاق تاریک اقتصاد اسلحه زیر ذره بین / تـوپ، تـانـک، دلار!


وی در میان طرفداران خود پس از حمله به رسانه‌هایی که آن‌ها را جعلی می‌خواند، وعده‌های جالب و بعضا عجیبی از جمله درمان ایدز و سرطان داد و حتی گفت که فضانوردان آمریکایی را به مریخ می‌فرستد. وی با حمله مجدد به سی ان ان از مردم حاضر در سالن خواست تا علیه سی ان ان شعار بدهند و مردم نیز شعار "سی ان ان مزخرف" را تکرار کردند. شبکه سی ان ان نیز در واکنش به این کار ترامپ پوشش خبری این مراسم را متوقف کرد. با این حال، رئیس جمهور فعلی آمریکا پویش انتخاباتی خود را در شرایطی آغاز کردکه بسیاری از نکات مطرح‌شده در سخنرانی‌اش مشابه اظهارات و رفتار‌هایی است که در دو سال و نیم گذشته از او دیده شده است.

ترامپ علاقه زیادی دارد که اختلاف نظر‌های شدید خود با دشمنانش مثل دموکرات‌ها را جار بزند و همین طور به انتقاد صریح از ساختار سیاسی فعلی آمریکا و رابرت مولر دادستان ویژه پرونده روسیه بپردازد و رسانه‌های خبری جعلی را به‌شدت مورد انتقاد قرار دهد. ترامپ به‌جای پرداختن به اولویت‌های انتخاباتی خود در دوره دوم ریاست جمهوری‌اش، ترجیح داده است تا بار دیگر مسائل تکراری را مطرح کند. در نخستین سخنرانی انتخاباتی یک ساعت و نیمه، ترامپ این طور استدلال کرد که اگر در انتخابات سال آینده شکست بخورد، زندگی حتی بدتر خواهد شد.

وی مدعی شده است که مخالفانش قصد دارند تا اقداماتی را علیه منافع آمریکا انجام دهند و دموکرات‌ها قصد تخریب و نابودی کشور و مردم را دارند. لحن و محتوای صحبت‌های ترامپ، همگان را به‌یاد پویش انتخاباتی ۲۰۱۶ وی می‌اندازد، ولی ترامپ احتمالاً با چالش‌های جدی روبه‌رو خواهد شد اگر بخواهد در سخنرانی‌ها و برنامه‌های انتخاباتی بعدی‌اش نیز همین مسیر را دنبال کند. البته جدا از اعتماد به نفس بالای ترامپ برای پیروزی حتمی در انتخابات ریاست جمهوری آینده، شانزده ماه برای ارزیابی وضعیت نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا زمان بسیار طولانی است، به ویژه این که حتی هنوز مناظرات تلویزیونی رقابت‌های درون حزبی نیز شروع نشده است.

با این حال، با آغاز به کار رسمی فعالیت‌های انتخاباتی رئیس جمهوری کنونی آمریکا، توجهات به نقاط قوت و ضعف شخصیتی و دولت وی جلب شده است. دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهوری مستقر از مزیت انحصاری در مقایسه با دیگر رقبا برخوردار است و امید دارد وضعیت نسبتا مطلوب اقتصادی ازجمله، کاهش کم سابقه میزان بیکاری در کشور را برای پیروزی مجدد در انتخابات ریاست جمهوری فراهم کند. این در حالی است که قانون معافیت‌های مالیاتی بسیاری از شهروندان آمریکایی از جمله حامیان حزب دموکرات را نیز فراهم کرده و ترامپ در دو سال اخیر توانسته است خود را به عنوان قهرمان مبارزه با مهاجرت‌های غیرقانونی و مهار پیامد‌های منفی آن نزد هوادارانش معرفی کند. تلاش برای پرهیز از ورود به جنگ‌های جدید فرامرزی، تمرکز بر شعارملی گرایانه «اول آمریکا»، حمایت جریان‌های راست گرا، محافظه کار وهویت گرا و درنهایت، انسجام و اتحاد درونی جمهوری خواهان از دیگر نقاط قوت ترامپ برای پیروزی در انتخابات سال آینده به شمارمی آید.

با این حال، ترامپ و دولت وی با نقاط ضعف متعددی نیز مواجه هستند؛ ناتوانی در حل مشکل بیمه‌های درمانی و خلاصی از قانون موسوم به "اوباماکر"، ناخرسندی عمیق برخی از گروه‌های اقتصادی و کسب و کار از پیامد‌های جنگ تجاری وعملی نشدن وعده احداث دیوارغیر قابل نفوذ در مرزمکزیک ازجمله این موارد به شمارمی آیند. این درحالی است که آشوب و هرج و مرج در دولت و تصمیم گیری‌های آنی و جنجالی رئیس جمهوری کنونی آمریکا، تردید‌هایی را حتی درمیان جمهوری خواهان برای ادامه این وضعیت ایجاد کرده است. درعرصه سیاست خارجی و سیاست امنیتی نیز دولت ترامپ با ناکامی‌های بزرگی روبه رو شده است ازجمله، ناتوانی در مواجهه با قدرت‌های چین و روسیه، ناتوانی درحل بحران هسته‌ای شبه جزیره کره با وجود دوبار دیدار با رهبر کره شمالی، ایجاد بحران جهانی بر سر خروج از توافق هسته‌ای با ایران و در نهایت ناتوانی در برابر ملت و دولت ونزوئلا. این درحالی است که گروه‌های سیاسی و تجاری برخوردار از رویکرد‌های بین الملل گرا در آمریکا به شدت نگران عواقب مقابله دولت ترامپ با نهاد‌های بین المللی، متحدان جهانی و منطقه و در یک کلام، نظم آمریکایی بعداز جنگ جهانی دوم هستند. با توجه به این موارد، می‌توان گفت نشستن دوباره دونالد ترامپ بر صندلی ریاست جمهوری آمریکا در اتاق بیضی شکل کاخ سفید، بیش از پیش دشوار به نظر می‌رسد.

منبع: روزنامه خراسان

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.