وی افزود: جمهوری اسلامی ایران به لحاظ تعداد دانشجو درمقایسه با جمعیت، رتبه چهارم جهانی را در اختیار دارد.
رئیس هیأت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه این دانشگاه به خواسته مردم مبنی بر توسعه آموزش عالی پاسخ داده است، اظهار داشت: درحال حاضر به اندازه درخواستها صندلی دانشگاهی موجود است.
وی عنوان کرد: این دانشگاه با خواست و کمک مردم بنا شده است و از همین رو، نظام به دانشگاه آزاد توجهی ویژه دارد و مقام معظم رهبری نیز انتظار دارند این دانشگاه گوشهای از وظیفه احیای تمدن نوین اسلامی را بر عهده داشته باشد.
ولایتی با بیان اینکه ۳۵ تا ۴۰ درصد جمعیت آموزش عالی کشور متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی است، اظهار داشت: آنچه در دو سال اخیر از سوی هیأت مؤسس و هیأت امنا و همینطور هیأت رئیسه دانشگاه پیگیری شده است، ایجاد تحول در حوزه فرهنگی و علمی است.
علیاکبر ولایتی گفت: دانشگاه آزاد در حوزه فرهنگی، فاصله بسیاری با نقطه مطلوب داریم و فضای موجود در برخی دانشکدههای واحدهای دانشگاهی در شأن جمهوری اسلامی نیست.
وی افزود: در حوزه فرهنگی، فاصله بسیاری با نقطه مطلوب داریم و فضای موجود در برخی دانشکدههای واحدهای دانشگاهی در شأن جمهوری اسلامی نیست.
رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: مدیران باید همانطور که در حوزههای علمی و پژوهشی حساس هستند، در حوزه فرهنگی و اعتقادی نیز حساسیت بیشتری داشته باشند تا دانشگاه آزاد اسلامی از جلوه اسلامی برخودار شود.
وی با بیان اینکه این دانشگاه باید جلوه بارز و برجسته جمهوری اسلامی ایران را داشته باشد، گفت: مسئولان این دانشگاه در تلاش هستند درسهایی که ارائه میشود، صِرف تقلید از دیگران و ترجمه نباشد، بلکه نتایج تحقیقات دانشمندان و اساتید ایرانی نیز به رشته تحریر درآمده و به دانشجویان ارائه شود.
رئیس هیأت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: باید در جلسات هیأت ممیزه به تألیف کتاب بیش از چاپ مقالات ISI توجه شود و برای آن امتیاز بیشتری قائل شوند.
رئیس هیأت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه وجود مجموعههای فرهنگی، اعتقادی و سیاسی دانشجویان در دانشگاه ضروری است، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی با هدایت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، معاونت فرهنگی و دانشجویی و سایر مجموعههای دانشگاه، وظیفه دارد از نظام و انقلاب اسلامی حمایت کند.
ولایتی همچنین با اشاره به اقدامات دانشگاه آزاد در تولید محصولات دانشبنیان بیان داشت: در ماههای اخیر اقدامات مهمی بهمنظور خودکفایی در کشور و تولید محصولات دانشبنیان صورت گرفته است و این اقدام دانشگاه آزاد اسلامی نشان میدهد ظرفیت این دانشگاه بیش از سایر مراکز آموزش عالی کشور است.
رئیس هیأت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: تحریمها برای کشور مشکلاتی به دنبال دارد؛ اما باید از این شرایط برای پرهیز از اتصال به بیگانگان بهره جست و در پی ایجاد خودکفایی از این فرصت بهره گرفت.
وی با بیان اینکه در تشکیلات جدید این دانشگاه معاونتهای موضوعی و تخصصی تعریف شده است، تصریح کرد: دانشگاههای ما در حوزه علوم انسانی درمقایسه با دیگر علوم عقب هستند و علوم انسانی در دانشگاههای ما تقلیدی از غرب است.
رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: باید با تکیه بر منابع اسلامی و فرهنگ بومی، علوم انسانی غنی خود را تعریف کنیم؛ زیرا دانشمندان ایرانی در مسائل علوم انسانی و جامعهشناسی بسیار پیشروتر از دانشمندان غرب هستند.
وی افزود: استادان دانشگاه آزاد اسلامی باید با هماهنگی بخشهای مختلف این مهم را ساماندهی کنند؛ همچنین در حوزه علوم پزشکی و مهندسی نیز باید مسئلهمحور و محصولمحور عمل کنیم.
پنجمین اجلاس شورای دانشگاه آزاد از امروز چهارشنبه ۲۹ خردادماه در واحد شیراز آغاز به کار کرد و تا فردا ۳۰ خردادماه ادامه خواهد داد. در این اجلاس گزارش کمیسیونهای تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی ارائه خواهد شد.
انتهای پیام/م