وی گفت: با توجه به این موضوع لازم است شهروندان در خصوص نحوه محافظت از خود در برابر مارها و همچنین اقدامات اولیه در مقابل مار گزیدگی را بدانند.
مدیر عامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر کرمان با تاکید بر لزوم آشنایی شهروندان با انواع مارها و در ادامه به تشریح مشخصههای مار سمی پرداخت و عنوان کرد: مارهای سمی دارای سر مثلثی بزرگتر از عرض بدن، مردمک چشم بیضی شکل و فرو رفتگی در بین دو چشم هستند و در مارهای سمی دندانهای نیش از سایر دندانها بزرگتر و به خوبی قابل تشخیص است؛ همچنین مارهای سمی داری دم کوتاه و معمولا پوستی رنگین و پر از خط و خال هستند.
وی بیان کرد: مارهای غیر سمی داری سر گرد یا بیضی هستند و از قسمت میانی بدن تا دم باریک میشوند و مارهای نیمه سمی همه مشخصات مارهای غیر سمی را دارا میباشند و تنها تفاوت آنها با مار غیر سمی دم متوسط شان میباشد که کوتاهتر از مارهای غیر سمی و بلندتر از مارهای سمی میباشد.
عسکری با اشاره به اینکه هر مار گزیدگی را باید جدی گرفت و سمی تلقی کرد، گفت: چنانچه شخصی دچار مار گزیدگی شد ازشکافتن و مکیدن محل گزش یا تزریق مواد شیمیایی و دارویی در محل گزش خودداری شود.
وی همچنین بر لزوم پرهیز از قرار دادن کیسه یخ در محل گزش تاکید کرد و افزود: در صورت مارگزیدگی ابتدا باید سعی در آرامش بیمار شود و ضمن بی حرکت نگه داشتن عضو دچار مار گزیدگی آن ناحیه از بدن در سطح پایینتر از قلب نگه داشته شود و سریع بیمار را به مرکز درمانی منتقل کنید.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر کرمان به شهروندان توصیه کرد: اگر در طبیعت چادر زدهاند درب آن بسته باشد و شیشه و دربهای اتومبیل را باز نگذارند؛ همچنین از تردد غیر ایمن در مکانهایی که فاقد دید کافی یا دارای گل و گیاه فراوان هستند پرهیز شود و شهروندان برای کوهنوردی و پیادهروی در طبیعت از کفشهای ساقه بلند مانند چکمه و پوتین استفاده کنند.
انتهای پیام/س