وی اظهار داشت: روزانه حداقل 50 تن در راه مبارزه با تروریسم قربانیهای زیادی میپردازند و مبارزه با این پدیده باید در اولویتهای این نشست قرار داشته باشد.
مشاور امنیت ملی افغانستان ادامه داد: تروریستها و قاچاقچیان مواد مخدر دو روی یک سکه هستند، مواد مخدر به عنوان منبع درآمد اصلی تروریسم شناخته میشود که ارزش سالانه آن به میلیاردها دالر میرسد و مبارزه با این پدیده شوم، مستلزم اقدامات منسجم و مشترک است.
وی اظهار داشت: مبارزه با جرایم مالی برای تامین امنیت ملی کشورها، امری کلیدی است. مبارزه با پولشویی، معاملات پولی غیرقانونی از طریق سیستمهای حواله راجیستری نشده، تامین مالی تروریسم از طریق اقدامات به اصطلاح خیریه در منطقه که از آن نظارتی صورت نمیگیرد، الزامی است.
مشاور امنیت ملی افغانستان تاکید کرد: موردی که باید توجه زیادی به آن شود، همکاریهای مرزی میباشد. هزاران تن در منطقه، برای پیوستن به گروههای تروریستی به صورت غیرقانونی از مرزها عبور و مرور میکنند، آموزش میبینند و شهروندان ما را هدف قرار میدهند. از همین رو همکاری مشترک در راستای مدیریت مرزی در منطقه، به اشتراک گذاشتن اطلاعات و تجربیات در زمان معین، تجهیز قوای مرزی با تکنولوژی موردنیاز جهت مبارزه با تهدیدات هیبریدی، ضروری و حیاتی میباشد.
محب تاکید کرد: جرایم سایبری ابزار دیگر جنگهای هیبریدی (ترکیبی) میباشد که کشورهای ما را با تهدید مواجه میسازد و افغانستان آماده است تا از طریق همکاریهای دوجانبه و منطقهای، استفاده از فضای سایبری توسط عناصر مخربی که منجر به ایجاد وحشت و مانع پیشرفت جوامع میگردند را محدود ساخته و آن را از بین ببرد.
انتهای پیام/