وی ازدیاد عرضه در برابر تقاضا و تاخیر در اعلام قیمتهای جدید مرغ از سوی ستاد تنظیم بازار را دلیل اصلی افت قیمت در بازار اعلام کرد و افزود: تا ۱۵ تیر به سبب عرضه مرغ مربوط به جوجه ریزی اردیبهشت پیش بینی میشود که قیمت در همین حد باقی بماند، اما از نیمه دوم تیر به سبب کاهش جوجه ریزی خرداد، قیمت به سمت هزینه تمام شده تولید سوق پیدا میکند.
حجت ادامه داد: در اردیبهشت به سبب برآورد اولیه مبنی بر افزایش مصرف مرغ بعد از ماه مبارک رمضان حدود ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفت که این امر در کنار عرضه مرغهای منجمد که تاریخ انقضا آن روبه پایان است، بر افزایش زیان مرغداران دامن زده است.
بیشتر بخوانید: ثبات نرخ مرغ در بازار استمرار یافت/زیان ماهانه ۲۴۰ میلیارد تومانی مرغداران در سه ماه گذشته
مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی با انتقاد از تعلل در اعلام نرخ مصوب مرغ توسط ستاد تنظیم بازار افزود: اگرچه قرار بود در ۲۰ خرداد نرخهای مصوب از سوی ستاد تنظیم بازار اعلام شود، اما این جلسه بنا به دلایل نامعلوم برگزار نشد، در حالیکه انتظار میرود هر چه سریعتر نرخهای مصوب اعلام شود تا با خرید مرغ با نرخ مصوب از سوی پشتیبانی امور دام بازار به ثبات برسد.
حجت نرخ واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۹ هزار و ۵۰۰ و مرغ آماده به طبخ در کشتارگاهها ۱۳ هزار و ۵۰۰ تا ۱۴ هزار تومان اعلام کرد و گفت: عرضه با نرخهای کنونی بیانگر زیان ۲ هزار تومانی مرغداران در فروش هر کیلو مرغ است.
وی با اشاره به اینکه بازار کنجاله سویا نسبت به یک ماه گذشته وضعیت مساعدتری پیدا کرده است، بیان کرد: این در حالی است که نهاده ذرت با مشکلات حمل و نقل و نوسان قیمت در بازار روبروست، به همین دلیل از طریق شرکت پشتیبانی امور دام پیگیر هستیم تا با تزریق ذرت انبارهای، وضعیت کنونی مدیریت شود.
این مقام مسئول در پایان نرخ کنونی هر کیلو ذرت را یک هزار و ۸۰۰ و کنجاله سویا ۳ هزار و ۳۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: فاصله چشمگیر با نرخ مصوب نهادههای دامی بر افزایش هزینههای تولید و زیان مرغداران دامن زده است.
انتهای پیام/