ماکروویو در واقع دستگاهی است که جریان الکتریسیته را به امواج الکترومغناطیس تبدیل میکند. زمانی که این امواج به ماده غذایی تابیده میشود، برخی از ترکیبات موجود در آن یعنی آب و املاح آنها را جذب کرده و شروع به نوسان و چرخش میکند. در حین این حرکات این ذرات به یکدیگر برخورد کرده و در اثر اصطکاک بین آنها گرما تولید میشود. به این صورت غذای سرد، گرمشده یا غذاهای یخزده از انجماد خارج میشود.
سازمان بهداشت جهانی شرط اساسی در ایمن بودن این روش حرارتدهی مواد غذایی را استفاده صحیح از دستگاه طبق دستورالعمل کارخانه سازنده اعلام کرده است.
درست است که در این دستگاه از امواج استفاده میشود، اما این امواج جزو انواع غیریونیزهکننده هستند که اثری روی سلامت ندارد. در واقع آون ماکروویو امواجی شبیه بمب اتم یا انرژی هستهای تولید نمیکند که جای نگرانی داشته باشد.
جالب است بدانید امواج ماکروویو فقط کمی از امواج موبایل قویتر هستند و جالبتر اینکه امواجی که از بسیاری از لامپها تابیده میشود نیز از نوع الکترومغناطیسی هستند. بنابراین امواج ماکروویو نمیتوانند خطرناک باشند.
علاوه بر این طراحی دستگاه ماکروویو به صورتی است که تنها زمانی که در آن بسته و کلید روشن آن زده میشود، امواج را تولید میکند. نشت امواج در دستگاهها با طراحی جدید به حداقل رسیده، اما به یاد داشته باشید خطر نشت در دستگاههای تعمیر شده، قدیمی و کثیف کمی بالاتر است.
باید در زمان استفاده از بسته شدن کامل در، عدم وجود خردهها و باقیماندههای مواد غذایی در نزدیکی در، سالم بودن قفل داخلی و عملکرد صحیح دستگاه مطمئن شوید. درزبندی در باید کاملا سالم باشد و علائمی از آسیبدیدگی در آن مشاهده نشود.
زمانی که هر کدام از بخشهای یاد شده آسیب ببیند، نباید تا زمان تعمیر توسط افراد متخصص از آن استفاده کنید. در صورت نقایص ذکر شده در دستگاه، امواج ساطع شده از ماکروویو توسط برخی از بافتهای بدن بهخصوص چشمها و بیضهها جذب میشود. البته جای نگرانی نیست این اتفاق تنها زمانی میافتد که افراد در مدت زمان طولانی در معرض امواج ساطع شده از دستگاه قرار گیرند.
منبع : بهداشت نیوز
انتهای پیام/