سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

بیماری چشمی که قرنیه را در یک نقطه متمرکر نمی‌کند +علائم و راهکار درمانی طب‌سنتی

لوچی به معنای عدم هماهنگی حرکت عضلات چشم یا عدم توانایی تمرکز بین چشمهاست که آن‌ها رادر جهات متفاوت قرار می‌دهد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، استرابیسم یا لوچی اختلالی است که طی آن قرنیه چشم‌ها قادر نخواهد بود به طور مساوی در یک راستا متمرکز شده و مدام در حال حرکت هستند.

اختلال عضلات چشم، اختلال بینائی به خصوص یک طرفه، اختلالات قشر مغز و عوامل خانوادگی از جمله عواملی هستند که در ایجاد لوچی نقش دارند؛ اختلالی که اگرچه در برخی موارد طولانی مدت  است اما خوشبختانه با تلاش پزشکان قابل درمان است، این بیماری در صورتی که به‌سریعت درمان نشود به جراحی نیاز خواهد داشت وگرنه فرد با کاهش بینایی مواجه خواهد شد.


بیشتر بخوانید: هر آنچه باید از علل ابتلا به تنبلی و انحراف چشم بدانید/ کدام کودکان به تنبلی چشم دچار می‌شوند؟


کودکان در معرض ابتلا به لوچی

لوچی اغلب ریشه در دوران کودکی دارند؛ انحراف چشم در دوران میانسالی می‌تواند از عوارض ثانویه بیماری‌های سایر اجزای چشم باشد که با نابینائی کامل یا نسبی همراهند و یا به دنبال سوانح و ضربات مستقیم به عضلات و اعصاب و کاسه چشم باشد.

استفاده از عینک، پریسم یا منشور، ورزش عضلات چشم و در نهایت جراحی از روش‌های درمان لوچی به شمار می‌رود؛ کودکانی که به لوچی دچار می‌شوند می‌توانند از عینک استفاده کنند؛ حدود ۲۵ درصد کودکان لوچ تنها با استفاده از عینک بینائی طبیعی خود را بدست می‌آورند و نیمی دیگر از این کودکان بهبودی نسبی خواهند داشت.

تمرینات ورزشی مفید در درمان لوچی

 تمرینات و ورزش‌های چشمی تنها در صورت همکاری کودک عملی خواهد شد، از این رو برای کودکان خیلی خردسال نمی‌تواند مفید باشد؛ برخی از انواع لوچی‌ها را می‌توان با دارو‌های جدید مانند بوتاکس بجای جراحی درمان کرد، این دارو‌ها گه‌گاه عضلات را تضعیف می‌کنند، لذا تزریق دارو داخل عضلات قوی‌تر به عضلات ضعیف اجازه تقویت و تکامل را می‌دهد.


بیشتر بخوانید: تزریق ژل برای رفع انحراف چشم تنها ۴ ماه ماندگاری دارد


درمان لوچی از دید طب سنتی

جعفر غفارزاده متخصص طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره انحراف چشم گفت: برای آنکه ما بتوانیم اشیاء را در جهات مختلف ببینیم لازم است بتوانیم چشم را در جهات مختلف بالا، پایین، چپ و راست بچرخانیم؛ حرکات کره چشم در هر چشم به وسیله ۶ عضله کوچک که به اطراف کره چشم می‌چسبد کنترل می‌شود، بیماری این عضلات یا عدم هماهنگی آن‌ها می‌تواند به انحراف چشم یا لوچی منجر شود.

وی ادامه داد: انحراف چشم به دلایل مختلفی به وجود می‌آید که فرد باید به پزشک متخصص مراجعه کند؛ از راه‌های درمانی آن می‌توان به نگاه کردن به آینه اشاره کرد؛ افرادی که دچار انحراف چشم هستند خلاف جهتی که چشم است رو به روی آیینه بایستند و ورزش چشم انجام دهند با این کار انحراف چشم تا حدی درمان می‌شود و عضلات چشم تقویت می‌شود.


بیشتر بخوانید: مشکلات چشمی فرزندتان را تا این سن درمان کنید!


علت ایجاد انحراف چشم چیست؟

محمد کی‌پور اپتومتریست در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره انحراف چشم اظهار کرد: لوچی به معنای عدم هماهنگی حرکت عضلات چشم یا عدم توانایی تمرکز بین ۲ چشم است که باعث می‌شود چشم‌ها در جهات متفاوتی قرار بگیرند و در جهات مختلفی حرکت کنند.

وی با اشاره به اینکه کودکان بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند، افزود: انحراف چشم مادر زادی تا بیش از سن سه سالگی در بیماران ظاهر می‌شود؛ انحراف چشم در کودکان منجر به بروز تنبلی چشم می‌شود که به‌طورمعمول به دلیل تکامل مکانیزم جبرانی حالت دوبینی ایجاد نمی‌شود.

این اپتومتریست بیان کرد: ظهور انحراف چشم در بزرگسالان معمولا با حالت دوبینی همراه است و البته در سنین بزرگسالی احتمال بروز تنبلی چشم وجود ندارد؛ افراد باید توجه کنند اگر مشکوک به انحراف چشم هستند باید حتما به پزشک مراجعه کنند چرا که زمان در درمان بسیار مهم است.


بیشتر بخوانید: انحراف چشم در کودکان


کی‌پور با اشاره به اینکه استفاده از عینک از راه‌های درمانی انحرافات چشمی است، گفت: به‌طورمعمول عمل جراحی برای اصلاح وضعیت ظاهری فرد توصیه می‌شود اما درموارد خفیف استفاده از عینک در درمان مفید است؛ بر اساس نوع و شدت انحراف چشم انجام عمل جراحی مفید است  که با تغییر وضعیت و کیفیت اتصال عضلات خارج از چشمی صورت می‌پذیرد.

این اپتومتریست  با بیان اینکه تزریق بوتولینم توکسین از کار‌های درمان انحراف چشم است، گفت:  تزریق بوتولینم توکسین به عنوان جایگزین ایمنی برای جراحی در برخی از موارد پیشنهاد می‌شود؛ اگر درمان انحراف در دوران طفولیت و بیش از سن ۷ سالگی صورت گیرد امکان دست یابی به دید دوچشمی کامل وجود دارد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.