وی روند تولید و تحویل گندم را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: با توجه به روند مناسب تولید پیش بینی میشود که امسال برای چهارمین سال متوالی خودکفایی استمرار یابد و گندم مورد نیاز از محل تولید داخل تامین شود.
اسفندیاری پور با اشاره به اینکه برداشت تا اواسط شهریور ادامه خواهد داشت، بیان کرد: با توجه به وضعیت مطلوب مزارع پیش بینی میشود که تولید گندم به ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن برسد.
بیشتر بخوانید: عرضه گندم در بورس کالا امری مهم در رونق کشاورزی/ انبارهای مکانیزه در سراسر کشور راهاندازی شود
مجری طرح گندم با بیان اینکه برداشت گندم از استانهای دارای اقلیم گرم و خشک به پایان رسیده است، افزود: هم اکنون برداشت از استانهای دارای اقلیم معتدل در حال انجام است و از دهه دوم تیر اقلیم سرد وارد چرخه خرید میشوند.
وی با اشاره به اینکه استان خوزستان با یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن بالاترین آمار خرید را به خود اختصاص داده است، اظهار کرد: استانهای فارس، ایلام و جنوب کهنوج از دیگر استانهای اصلی خرید تضمینی گندم هستند.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی مجموع سطح زیر کشت گندم آبی و دیم در سال زراعی ۹۸-۹۷ را ۶ میلیون هکتار اعلام کرد و گفت: علی رغم کاهش ۱۲ درصدی سطح زیر کشت، متوسط خرید گندم از ۴ میلیون به بیش از ۹ میلیون تن رسیده است.
مجری طرح گندم در توصیهای به گندمکاران تصریح کرد: گندمکاران پس از برداشت از آتش زدن بقایای کاه و کلش در مزارع اجتناب کنند چرا که ماندگاری بقایای گندم در مزارع حاصلخیزی خاک تاثیر بسزایی دارد. ضمن آنکه به طور دائم مزارع را پایش کنند و در صورت هر گونه آفت سن گندم و زنگ گندم با کارشناسان مشورت کنند.
انتهای پیام/
تا کشاورزان برای سالهای آینده بیشتر گندم بکارند و استقلال کشور در این زمینه وبرهه مهم پا برجا ماند . متاسفانه به دلیل نرخ پایین گندم خیلی از کشاورزان به سمت کاشت محصولاتی مانند گوجه فرنگی به دلیل نرخ و عملکرد بالا رفته اند که این زنگ هشدار برای ما می باشد .
هم اکنون گوجه فرنگی رقیب اصلی شده برای گندم که باید جلو قیمت گوجه فرنگی که یک محصول دست ۳ الی ۴ می باشد وبه راحتی می توان وارد کرد گرفته شود تا کشاورزان به سمت تولید محصولات استراتژیک بروند