سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رحمانی فضلی مطرح کرد؛

چرا از برنامه زمان‌بندی در مناطق سیل زده عقب هستیم؟

وزیر کشور بر ضرورت تسریع در ساخت مسکن برای سیل‌زدگان تاکید و به تشریح علت عقب‌ماندگی از برنامه زمانبندی شده پرداخت.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور امروز (دوشنبه ۲۷ خرداد) در چهارمین جلسه قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده که با حضور نمایندگان دستگاه‌های اجرایی و استانداران مناطق سیل زده برگزار شد، گفت: رئیس‌جمهور در موضوع نوسازی مناطق سیل زده تا آخر سال فرصت دادند  که این کار انجام شود تا شب عید سیل زدگان در خانه‌های خودشان باشند.

وی ادامه داد: البته اکنون به دلیل عدم تأمین مالی به موقع از طریق بانک‌ها و خزانه از برنامه زمان بندی عقب هستیم، اما باید باقی مانده سال را با سرعت کار جبران شود.

رحمانی فضلی با بیان اینکه بانک‌ها از کار خود عقب هستند، گفت: متاسفانه علی رغم جلساتی که با بانک‌ها گذاشته شده، قرار بوده تا آخر خردادماه قرارداد‌ها منعقد شود، اما در گزارش امروز هم دیده شد که بانک‌ها عقب هستند.

وزیر کشور  تصریح کرد: بانک مرکزی اعلام کرده بود که در تخصیص تسهیلات هیچ محدودیتی ندارد و ما امروز می‌گوییم برای ما عقب ماندن بانک‌ها از فعالیت‌خود قابل پذیرش نیست و فرصت را تا آخر خرداد نگه می‌داریم و حداکثر تا دوهفته دیگر به این زمان اضافه می‌کنیم.

وی با تاکید بر اینکه اولویت دولت ساخت مسکن برای سیل‌زدگان است، تاکید کرد: رئیس‌جمهور برای ساخت مسکن موقت فرصت ۲ ماهه‌ای را  داده بودند که از این دوماه ۲۵ روز باقی مانده است و پس از این دوماه باید همه در خانه‌های خود باشند.

فرمانده قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده گفت: ما به طور قطع از شما شب نوروز خانه‌های ساخته شده را می‌خواهیم، دستگاه‌های متولی و دستگاه‌های مشارکتی هم باید وظایفشان را انجام دهند چرا که زمان بندی ما تغییر نخواهد کرد.

رحمانی فضلی در ادامه افزود: در موضوع جبران خسارت‌ها، پرداخت خسارت‌های کشاورزی در اولویت است که البته منابع خوب تأمین شده است و وزارت جهاد کشاورزی هم از تأمین منابع اولیه ابراز رضایت داشتند، ولی در مسیر پرداخت‌ها از طریق خزانه یا بانک و محل تسهیلات دچار مشکل شدیم که انتظار است سریع دوستان انجام دهند.

رحمانی فضلی با اشاره به تلاش همگانی برای کاهش خسارات مالی و جانی در استان‌های سیل زده کشورمان تصریح کرد: در بحث امدادرسانی با کمک مردم و دستگاه‌های اجرایی اقدامات خوبی انجام شد و دستگاه‌ها کارنامه قابل قبولی در این خصوص داشتند که البته بار اصلی روی دوش مردم بود.

وی با تشریح مراحل مختلف امدادرسانی در کشور خاطرنشان کرد: مرحله اول امدادرسانی به  مصوبات دولت اختصاص داشت تا بتوانیم به مردم سیل زده کشورمان کمک کنیم.

وزیر کشور تصریح کرد: مرحله دوم انجام مقدمات و ارزیابی خسارت‌های دستگاه‌ها بود که دستگاه‌ها گزارشی را ذیل این موضوع به بانک‌ها ارسال کردند تا اعتبارات لازمه تامین شود.

رحمانی فضلی با بیان اینکه خوشبختانه در بحث اجرای عملیات و در تامین وسایل زندگی  اولیه سیل‌زدگان اقدامات خوبی انجام شد، تصریح کرد: مشکلی که اکنون با آن روبه‌رو هستیم به این مسئله اختصاص دارد که خسارت بسیار بیشتر از برآورد ما هستند.

وی ادامه داد: در حوزه بهداشت و درمان همه نگرانی ما این بود که با بیماری‌های واگیردار وسیع رو‌به‌رو شویم، اما دستگاه‌های متولی کار خود را به خوبی انجام دادند و برخی از دستگاه‌ها هم مانند بنیاد مسکن جلوتر از گام تعیین شده عمل کردند.

وزیر کشور تصریح کرد: خوشبختانه اکنون ۹۵ درصد اسکان سیل زده‌ها حل و خرید برخی اقلام ساختمانی انجام شده، همچنین قرارداد با دستگا‌های مختلف منعقد شده است.

وی تصریح کرد: از مبلغ ۵ هزار میلیاردی که قرار بود از خزانه به سیل‌زدگان تخصیص داده شود، تنها ۳ هزار میلیارد تومان سازمان برنامه و بودجه ابلاغ شد، که از آن هم تنها نصف این مبلغ را خزانه محقق کرده و انتظار ما از خزانه این است که با سرعت این پرداخت‌ها را انجام دهد.

وزیر کشور خاطرنشان کرد: اکنون در خوزستان بحث کشت تابستانه و در لرستان سرمای زود رس را داریم، بنابراین باید سرعت کار‌ها را بالا ببریم.

وزیر کشور با بیان اینکه دستگاه‌ها باید به سرعت مسئولیت خود را انجام دهند، تاکید کرد: استانداران به عنوان نیرو‌های عملیاتی در صحنه هستند و باید به صورت مکتوب و یا شفاهی مسائل را ارائه بدهند. دستگاه‌های بخشی مانند وزارت جهاد کشاورزی و راه و شهرسازی باید پیگیری مسائل باشند.

رحمانی فضلی تصریح کرد: خسارت‌های کشاورزی از اولویت دیگر کشور است که منابع در این زمینه به خوبی تامین شده، اما در مسیر پرداخت از طریق خزانه و یا بانک دچار مشکل شدیم که انتظار است به سرعت انجام شود.

وی ادامه داد: در بحث زیرساخت‌ها باید دستگاه‌های اجرایی اقدامات لازم را انجام دهند و سازمان برنامه باید تلاش کنند که این کار انجام شود.

رحمانی فضلی گقت: بیش از ۸۹درصد مزارع کشاورزی از سیل بیرون آمدند و آماده سازی زمین‌های کشاورزی جزو اولویت‌های است که باید انجام شود. تمامی این برآورد‌ها برای ۲۴ استان حادثه دیده است، اما این موارد خاص جزو موارد اولویت‌داری است که استانداران باید با جدیت به آن عمل کنند.

وی با بیان اینکه برای پرداخت تسهیلات در کشور  لزومی به تایید ۱۷ دستگاه‌های اجرایی کشور نیست، خاطرنشان کرد: از طریق عکس‌های ماهواره‌ای به دقت می‌توانیم میزان خسارت‌ها را برآورد کنیم. برای خسارت‌های واحد‌های صنفی و تولیدی کمک بلاعوض نخواهیم داشت و فقط می‌توانیم به آن‌ها تسهیلات بدهیم.

وزیر کشور ادامه داد: خوشبختانه علی رغم اینکه ۲۴ استان با سیل مواجه بودند، رسانه‌ها و مردم همراهی خوبی با ما داشتند که باید از آن‌ها تشکر کنیم.

رحمانی فضلی تصریح کرد: مردم درک می‌کنند و می‌دانند که ما همه تلاشمان را انجام می‌دهیم، اما این باعث نمی‌شود که بگوییم مردم راضی هستند، خوشبختانه با همراهی مردم در روز‌های اول توطئه‌های دشمن خنثی شد.

وی در پایان تاکید کرد: موضوع مدارس جزو اولویت‌ها است که دستگاه‌های مختلف در طول وقوع سیل فعالیت‌های مختلفی در این زمینه انجام دادند، در ۳ ماه باقی مانده باید مدارس آسیب دیده برای تحصیل دانش‌آموزان تعمیر و بازسازی شوند.

فرمانده قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده درخصوص اسکان موقت در استان گلستان هم تصریح کرد: بیش از ۱۰۰ تخته چادر اسکان موقت در این مناطق باید جمع آوری شود. در این راستا با کسانی که غیراز سیل زدگان هستند باید شناسایی و با آن‌ها برخورد شود و بلافاصله جمع آوری شود و فقط آن‌هایی که واقعاً سیل زده هستند به آن‌ها کمک شود.

در این نشست همچنین استانداران مناطق سیل زده و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی عضو قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده، گزارشی از اقدامات انجام شده و برنامه‌های تدوین شده تا پایان سال جاری درباره تعمیر و بازسازی منازل آسیب دیده از سیل، ساخت مسکن، تسهیلات ارایه شده و تامین وسایل و لوازم خانگی در استان‌های سیل زده، بازسازی دیواره‌ها و امن سازی رودخانه‌ها و آماده سازی اراضی کشاورزی خسارت دیده در سیل فروردین ماه ٩٨ ارائه کردند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
عیسی
۱۲:۵۴ ۲۷ خرداد ۱۳۹۸
سلام ، به نظر من سید حسین حسینی داره با استقلال بازی میکنه ، اگر این آقاسید گفته بود رحمتی نباشه من هستم استقلال بخاطر حسینی با رحمتی مذاکره نکرد حالا این آقای حسینی داره اذیت میکنه ، حسینی دروازبان خوبی هست ولی استقلال قید این آقا رو بزنه