سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کلینیک آنلاین؛

پاسخ سوالات خود در زمینه «افسردگی» را اینجا بخوانید/ بخش دوم

یک روانشناس بالینی به سوالاتی که کاربران باشگاه خبرنگاران جوان در قسمت کلینیک آنلاین مطرح کرده‌اند، پاسخ داد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ پاسخ سوالاتی که کاربران باشگاه خبرنگاران در قسمت «کلینیک آنلاین» مطرح کرده بودند، منتشر شد.

شما هم می‌توانید با مراجعه به کلینیک باشگاه خبرنگاران و طرح سوالات خود، پاسخ را از پزشکان مربوطه دریافت کنید.

پاسخ سوالات شما در زمینه «افسردگی» را  سمیرا درویشی روانشناس بالینی پاسخ داده است.

سوال: شرایط روحی من طوری است که باید حداقل چند ساعتی بیرون خانه در اجتماع فعالیت داشته باشم، اگر به خاطر هر علتی چند روز خانه نشین شوم به سرعت افسردگی می‌گیرم (عصبانیت، پرخاشگری، بی میلی به غذا، ...)؛  به خاطر اتفاقات گذشته زندگی‌ام این افسردگی شدید و با سرعت بالا به سراغم می‌آید، اطرافیان شاکی می‌شوند که این چه روحیه متفاوت است که داری؛ آیا واقعا این یک مشکل است یا یک نوع روحیه متفاوت؟

جواب: اگر علائم به مدت طولانی باشد نشان دهنده افسردگی پایدار است و برای بررسی دقیق تر باید از یک روانشناسی یا روانپزشکی کمک بگیرید.

سوال: ۳۸ ساله هستم، به لطف خدا زندگی راحت و بدون دغدغه‌ای را سپری می‌کنم؛ مدت یک سال می‌شود که هیچ انگیزه‌ای در زندگی ندارم و هیچ موضوعی چه موفقیت مالی و چه سایر خوبی‌هایی که دیگران آرزوی آنرا می‌کشند در من واکنشی ایجاد نمی‌کند، بعد از این موضوع که خود به آن واقف بودم دچار فوبیای فضای بسته و ترس از ارتفاع شدید شدم بطوریکه محل شرکتم که در بالای برجی بود را مجبور شدم تعویض کنم یا اینکه وقتی سوار آسانسور می‌شوم ضربان شدید قلبی پیدا می‌کنم، چندباری هم دچار شوک‌های عصبی درون بدن خود شدم که کاملا بی معنا بود، هم اکنون هم نمی‌توانم سفر‌های کاری‌ام را با هواپیما انجام دهم و اینکه از حضور تنها برای انجام کار‌های روزمره و سفر‌های خارجی عاجز هستم و ترجیح می‌دهم فردی همراهم بیاید؛ آیا راهکار حل مشکلات فکری است و با تغییر سبک زندگی می‌توانم به آن‌ها فائق آیم یا تنها راهکار دارو است؟

جواب: افسردگی یعنی شما از زندگی لذت نمی‌برید، افسردگی بیماری هزار چهره‌ای است که به شیوه‌های مختلفی ورود می‌کند، این شیوه‌ها شامل بی‌قراری، تحریک پذیری، بیماری جسمی است که بیمار شور و اشتیاق ندارد و از زندگی لذت نمی‌برد، یکی از علت‌های افسردگی مدل نشخوار فکری است که باعث خلق غمگین و منفی می‌شود، حتما باید با یک روانشناس یا روانپزشک صحبت کنید.

چرا دچار افسردگی می‌شویم؟

سوال: کارمند دولت هستم و تحصیلات فوق لیسانس دارم؛ به لحاظ سطح علمی و توانمندی شغلی به گفته همه همکاران در سطح بالایی هستم؛ مشکل این است که در جمع و جلسات علیرغم داشتن اطلاعات قادر به صحبت کردن و بیان نظرات خود نیستم؛ باید چکار کنم؟

جواب: متاسفانه عدم اعتماد به نفس یکی از عوامل اصلی اختلالات عاطفی و رفتاری و روانی است؛ بسیاری از درمانگران از جمله روانپزشکان به دنبال رفع علائم بیماری هستند و معمولا روانپزشکان دارو تجویز می‌کنند تا علائم افسردگی و استرس و غیره را کاهش دهند؛ فنون روانشناسی، چون شناخت درمانی و رفتار درمانی در درمان یا بهبود حالات روانی و رفتاری موفق است؛ از آنجایی که به نظر می‌رسد ریشه بسیاری از اختلالات رفتاری و روانی ریشه در اعماق ذهن و یا ضمیر ناخودآگاه قرار دارد شاید در حال حاضر هیپنوتیزم درمانی به همراه روان درمانی قویترین روش برای بهبود حالات روانی فرد باشد؛ با ابن روش به فرد کمک می‌شود تا بر روی نقاط ضعف خود تمرکز نکنید، این را بدانید که هر انسانی نقاط ضعف خاص خود را دارد.


بیشتر بخوانید: بیماری ساده‌ای که افسردگی را به جانتان می‌اندازد


سوال: دخترم نشانه‌های افسردگی دارد، بعضی اوقات گریه و خنده می‌کند، احساس گناه می‌کند که نتواسته فرد موفقی باشد چه کار کنم؟

جواب: نداشتن انگیزه و لذت نبردن از زندگی و از دست علایق و فعالیت‌هایی که فرد قبلا از آنها لذت می‌برده از ملاک‌های افسردگی است که یکی از درمان‌های آن فعال سازی رفتاری شناختی است، یک لیست از برنامه‌های لذت بخش انتخاب کنید و در زندگی خود آنها را به کار ببرید.

سوال: همسرم سالهاست بیماری افسردگی دارند که هنوز بعد از گذشت ۱۲ سال دارو‌های مصرفی افاقه‌ای نکرده است؛ ناامیدی، بی حسی نسبت به آینده و اینکه چگونه بچه‌هایم را بزرگ کنم از سوالات هرروز اوست، یکی از بدترین حالات او زمانی است که دستگاه گوارش ایشان شروع به فعالیت و دفع می‌کند که بعد از آن دچار بی حالی، بی حسی، ضربان شدید قلب و ناراحتی‌های شدید روحی می‌شوند؛ دارو‌های متفاوتی مانندآسنترا، لاموتریژین، پرفنازین،  کلوبازام، زاناکس و خیلی دیگر مصرف می‌کنند؛ باید چه کار کنند؟

جواب: برای درمان از فنون تمرکز سازی و مواجه و بازسازی شناختی بهره ببرید؛ در دنیای پیرامون ما اضطراب وجود دارد و حمایت و ارزیابی دیگران باعث بروز اضطراب می‌شود؛ مشکلات اجتماعی، فرهنگی و خانواده در به وجود آمدن این مشکلات مهم‌اند، حتما به یک روانپزشک مراجعه کنید.

علائم افسردگی چیست؟

سوال: گاهی احساس خنده و گاهی احساس گریه دارم، آیا دچار افسردگی هستم؟

جواب: خنده و گریه دو احساس متضاد هستند، اگر دوران افسردگی‌تان بیش از یک هفته طول کشید و مشکلات چشمگیری در ارتباط با دوستان، خانواده و محل کار داشتید احتمالا شما دچار اختلال دو قطبی هستید که باید از یک متخصص کمک بگیرید.

سوال: آیا استفاده طولانی مدت از فلوکستین عوارض دارد؟

جواب: فلوکسین در دراز مدت عارضه مهمی ندارد؛ فلوکسین داروی خوبی است که عوارض خاص خود را دارد؛ افسردگی منشأ همه بیماری‌هاست و توصیه می‌شود هیچ دارویی برای درمان افسردگی نباید به طور خود سر استفاده شود.

سوال: نزدیک یک ماه است دلشوره عجیبی دارم، اصلا اشتها ندارم، وزنم کم شده است،آزمایش تیرویید هم دادم مشکلی نداشتم فقط کمی کبدم جرب است؛ در کل پاهایم در روز یک الی ۲ ساعت بی رمق می‌شوند، وجودم بیحال است، قرص وکسام مصرف می‌کردم و دکتر دیگری قرص سینالوپرام تجویز کرد؛ هر لحظه یک جای بدنم چند ثانیه درد می‌گیرد دکتر می‌گوید افسردگی مزمن است، خودم فکر می‌کنم ناراحتی قلبی باشد، تست ورزش و و نوار قلب سالم است، به نظر شما افسردگی یا بیماری دیگری دارم؟

جواب: برای تشخیص اختلال افسردگی فرد باید به مدت دو هفته خلق افسرده داشته باشد، علائم و نشانه‌هایی که شما مطرح کردید مشخصه اختلال افسردگی همراه با ناراحتی اضطرابی است که با علائم احساس تنش، احساس بی‌قراری غیر عادی، مشکل و تمرکز ناشی از نگرانی از وقوع اتفاقات ناخوشایند و احساس از دست دادن کنترل خود را نشان می‌دهد، هرچه شدت اضطراب بیشتر باشد دوره بیماری طولانی‌تر و احتمال عدم پاسخ مناسب درمان بیشتر است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۷:۴۱ ۰۸ آبان ۱۳۹۹
من ۵۳دارم یه۲۶/۷سالی هست دارو افسردگی خوردم هرچند وقتی احساس پوچی می کنم انگار تمام دنیا واسم تمام شده هیچی شادم نمی کنه بیشتر اوقات روز خوابم گاهی شبها بیدار بارنج زندگی می کنم هیچ لذتی نمی برم تازگیها سردرد کمردرد دارم پاهام حس ندارن زود خسته میشم احساس بی حالی دارم
ناشناس
۱۲:۰۴ ۰۱ مهر ۱۳۹۹
من ۴۸سال سن دارم ۱۶ساله داروی افسردگی مصرف میکنم دراین مدت سه بار عود بیماری داشتم هر سه دوره چند جلسه شوک در مانی کردم در بهمن ۹۸ ده جلسه rtms انجام دادم دو هفته بستری شدم و شوک درمانی شدم الان هفت ماهه که داروها ی زیادی. را امتحان کردم ولی حالم خوب نشده شدیداً ناامید هستم انگیزه ای برای زندگی ندارم صبح ها به سختی از رختخواب بلند میشم حوصله هیچ کاری رو ندارم دوست دارم همش بخوابم تا مشکلاتم را فراموش کنم همیشه بی حوصله و کسل هستم از این زندگی کسالت بار خسته شدم